Klippekrans - Kringle

(367)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Fersk og nybakt kringle med kanel og sukker smaker alltid godt! Kringlen kan med fordel lages god tid i forveien og fryses. La gjærkringla tine natten over eller ved svak varme i stekeovnen.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Søt gjærdeig:

50 gramgjær
100 gramTINE Meierismør
3 ½ desiliterTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 desilitersukker
1 teskjemalt kardemomme
11 desiliterhvetemel (ca.500g)

Fyll:

100 gramTINE Meierismør
4 spiseskjesukker
1 spiseskjemalt kanel

Pensling:

1 stksammenvispet egg

Slik gjør du det

  1. Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret og hell i melken. La blandingen bli lunken og hell den over gjæren. Rør til gjæren er oppløst. Ha i sukker, kardemomme og så mye mel at deigen slipper bollen og blir glatt og smidig. Begynn heller med litt for lite mel enn for mye.
  2. La deigen heve under plast på lunt sted til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
  3. Ha deigen på bakebordet og elt den lett. Kjevle den til et rektangel som måler ca. 20 x 40 cm. Smør mykt smør på leiven, dryss over kanel og sukker, men ikke helt ut til kantene. Rull deigen fast sammen fra langsiden.
  4. Til denne oppskriften på hjemmelaget kringle trenger du et stekebrett med bakepapir. Sett stekeovnen på 200 °C.
  5. Legg den på stekeplate dekket med bakepapir, med skjøten ned. Form "pølsen" til en sirkel. Klipp ca. 1 cm tykke biter, nesten gjennom ”pølsa”, brett tilbake vekselvis til høyre og venstre. Hev kringlen under plast på et lunt sted i ca 20 minutter.
  6. Pensle med sammenvispet egg og stek i ca 15 minutter. Avkjøl kringlen på rist. Ha eventuelt på litt melisglasur før servering.

Bestemortips:

Kringlen kan med fordel lages i god tid i forveien og fryses. La den tine natten over eller ved svak varme i stekeovnen.

Kommentarer

Produkter i oppskriften