Laster
Laster
CD 2006 nr 28

Klippekrans - Kringle

Klippekrans - Kringle

Fersk og nybakt kringle med kanel og sukker smaker alltid godt! Kringlen kan med fordel lages god tid i forveien og fryses. La gjærkringla tine natten over eller ved svak varme i stekeovnen.

 
Antall porsjoner: 1
Tidsforbruk: 1 t 25 min85 minTidsbruk
Vanskelighetsgrad: MediumMediumVanskelighetsgrad

Ingredienser

Ingredienser
  • Søt gjærdeig:

    50 g gjær
  • 100 g TINE Ekte Smør
  •  dl TineMelk Hel
  • 1 dl sukker
  • 1 ts malt kardemomme
  • 11 dl hvetemel (ca.500g)
  • Fyll:

    100 g TINE Ekte Smør
  • 4 ss sukker
  • 1 ss malt kanel
  • Pensling:

    1  sammenvispet egg

Tips

Kringlen kan med fordel lages i god tid i forveien og fryses. La den tine natten over eller ved svak varme i stekeovnen.

Slik gjør du

Slik gjør du
  • 1
    Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret og hell i melken. La blandingen bli lunken og hell den over gjæren. Rør til gjæren er oppløst. Ha i sukker, kardemomme og så mye mel at deigen slipper bollen og blir glatt og smidig. Begynn heller med litt for lite mel enn for mye.
     
  • 2
    La deigen heve under plast på lunt sted til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
     
  • 3
    Ha deigen på bakebordet og elt den lett. Kjevle den til et rektangel som måler ca. 20 x 40 cm. Smør mykt smør på leiven, dryss over kanel og sukker, men ikke helt ut til kantene. Rull deigen fast sammen fra langsiden.
     
  • 4
    Til denne oppskriften på hjemmelaget kringle trenger du et stekebrett med bakepapir. Sett stekeovnen på 200 °C.
     
  • 5
    Legg den på stekeplate dekket med bakepapir, med skjøten ned. Form "pølsen" til en sirkel. Klipp ca. 1 cm tykke biter, nesten gjennom ”pølsa”, brett tilbake vekselvis til høyre og venstre. Hev kringlen under plast på et lunt sted i ca 20 minutter.
     
  • 6
    Pensle med sammenvispet egg og stek i ca 15 minutter. Avkjøl kringlen på rist. Ha eventuelt på litt melisglasur før servering.
     
Kommenter denne oppskriften

Kommentarer fra andre

Din vurdering

Gi oss din vurdering av denne oppskriften.

Oppskriften har 0 stemmer.

 
 
 
Laster
Laster