Oppskrift på Matmuffins med spinat og chevre
2

Matmuffins med spinat og chevre

(13)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Matmuffins kan være en kjærkommen variasjon i barnas matpakker eller noe godt til kveldsmaten. Innebakt spinat og chevre gir en ekstra spennende touch. Denne oppskriften passer til 12 små eller 6 store matmuffins.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Muffins

4 desiliterhvetemel
1 desilitersammalt hvete, grov
2 teskjebakepulver
½ teskjesalt
50 gramTINE Meierismør
3 stkegg
2 desiliterTINE Kefir Økologisk
150 gramgrovhakket fersk spinat

Fyll

1 stkegg
2 desiliterTINE Kefir Økologisk
1 spiseskjetomatpuré
200 gramChevre Naturell Haukeli
½ stksquash
8 stksoltørkede tomater i olje

Slik gjør du det

    Muffins

  1. Sett stekeovnen på 200 °C. Smelt smør og visp smøret sammen med egg, og Kefir. Grovhakk spinat.
  2. Bland mel, bakepulver, salt og spinat. Rør blandingene sammen.
  3. Bruk et muffinsbrett til 12 muffins med små papirformer i. Du kan også bruk store papirformer. Deigen gir 12 små eller 6 store muffins avhengig av formens størrelse. Fyll formene 2/3 fulle.
  4. Fyll

  5. Pisk sammen egg, og bland inn Kefir og tomatpuré. Gjør en liten fordypning i hver muffins med en stor skje og ha i fyllet.
  6. Del ost i biter. Del soltørket tomat i to og skjær squash i tynne skiver. Ha en ostebit, en squashbit og en tomatbit på hver muffins. Stek muffinsene midt i ovnen på 200 °C i 20 - 25 minutter.

Tips:

Hvis du ønsker grove matmuffins, bytter du bare ut halvparten av melet med sammalt hvete grov.

Kommentarer

Produkter i oppskriften