Skolebarnas matmuffins

(91)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Matmuffins med salami og vårløk. Populær skolemat å ha med i sekken. 1 porsjon gir 6 store eller 12 små muffins.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Muffinsformer og eventuelt muffinsbrett

Ingredienser

100 gramTINE Meierismør
8 desiliterhvetemel
1 spiseskjebakepulver
½ teskjesalt
4 desiliterTinemelk® Økologisk Lettmelk 1,2 % fett eller annen melk
100 gramsalami
2 stkvårløk
2 desiliterJarlsberg® Lettere eller annen god ost

Strø:

4 spiseskjeJarlsberg® Lettere eller annen god ost

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 250 °C. Finn frem muffinsformer og eventuelt muffinsbrett.
  2. Skjær smør i terninger. Bland mel, bakepulver, salt og smør i bollen til en food processor. La maskinen gå til alt er blandet.

    Tips:

    Hvis du ønsker grove matmuffins, bytter du bare ut halvparten av melet med grovt sammalt hvete.

  3. Tilsett melk og bland alt sammen til en deig. Skjær salami i tynne strimler og finhakk vårløk. Riv ost. Bland i røren.

    Tips:

    Vårløk kan eventuelt erstattes med purreløk.

  4. Fordel deigen i muffinsformer og eventuelt muffinsbrett. Riv ost og strø over.
  5. Stek midt i ovnen, i 15-20 minutter for store muffins og 12-15 minutter for små. Avkjøl på rist.

Tips:

Du kan variere innholdet i matmuffinsene med nesten hva som helst. Prøv for eksempel finhakket paprika og sløyf salamien. Eller tilsett marinererte soltørkede tomater som er finstrimlet, sammen med sorte oliven i skiver.

Kommentarer

Produkter i oppskriften