Oppskrift på Skolebarnas matmuffins

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Skolebarnas matmuffins

Matmuffins med salami og vårløk. Populær skolemat å ha med i sekken. 1 porsjon gir 6 store eller 12 små muffins.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Du trenger:

    Muffinsformer og eventuelt muffinsbrett
TIPS!: Du kan variere innholdet i matmuffinsene med nesten hva som helst. Prøv for eksempel finhakket paprika og sløyf salamien. Eller tilsett marinererte soltørkede tomater som er finstrimlet, sammen med sorte oliven i skiver.

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 250 °C. Finn frem muffinsformer og eventuelt muffinsbrett.

  2. Skjær smør i terninger. Bland mel, bakepulver, salt og smør i bollen til en food processor. La maskinen gå til alt er blandet.

    Hvis du ønsker grove matmuffins, bytter du bare ut halvparten av melet med grovt sammalt hvete.

  3. Tilsett melk og bland alt sammen til en deig. Skjær salami i tynne strimler og finhakk vårløk. Riv ost. Bland i røren.

    Vårløk kan eventuelt erstattes med purreløk.

  4. Fordel deigen i muffinsformer og eventuelt muffinsbrett. Riv ost og strø over.

  5. Stek midt i ovnen, i 15-20 minutter for store muffins og 12-15 minutter for små. Avkjøl på rist.