Barnas favorittmuffins

(1791)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Denne grunndeigen kan du bruke som utgangspunkt når du skal lage muffins til for eksempel et barneselskap. Så kan du tilsette ulike smaker etter hva du måtte ønske og pynte dem etter alle kunstens regler. Av denne oppskriften blir det 12 muffins.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Grunndeig muffins:

2 stkstore egg
2 desilitersukker
125 gramTINE Meierismør
1 desiliterTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
3 ½ desiliterhvetemel
1 ½ teskjebakepulver
1 teskjemalt kardemomme

Forslag til smaksvariasjoner:

200 gramfrosne bær

eller

100 gramgrovhakket kokesjokolade

eller

5 desiliterrevet gulrøtter
1 desiliterrosiner
1 ½ teskjemalt kanel
½ teskjerevet muskat

Slik gjør du det

  1. Du trenger 12 vanlige muffinsformer. Sett stekeovnen på 190 °C.
  2. Visp egg og sukker til lett og porøs eggedosis. Smelt smøret og bland det med melken. Ha det i eggedosisen. Bland det tørre og ha det i deigen til slutt.
  3. Tilsett smak etter eget ønske (bærsmak, sjokoladesmak eller gulrotkakesmak). Fordel røren i muffinsformene og stek dem i 20 - 25 minutter.
  4. Pynt muffinsene med melisglasur, gjerne farget med konditorfarge, og pynt med nøtter, kakepynt eller godteri som for eksempel Nonstop.

Tips:

Lag en stor porsjon med deig som du deler og tilsetter ulike smaksvarianter. Så får barna litt av hvert å velge mellom.

Kommentarer

Produkter i oppskriften