Cupcakes med nutellatopping

(227)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Sjokoladecupcakes er populært. Med nutella får glasuren en sjokolade- og karamellaktig smak. Fantastisk godt! De ser også lekre ut når du pynter med hvite sjokoladefigurer og sølvkuler.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

100 grammørk sjokolade
50 gramTINE Meierismør
1 ½ desiliterTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 stkegg
1 ½ desilitersukker
1 teskjevaniljesukker
2 ½ desiliterhvetemel
2 teskjebakepulver
2 spiseskjekakao
¼ teskjesalt

Topping:

50 gramTINE Kremgo’® Naturell
1 spiseskjekakao
225 gramTINE Meierismør
6 desilitermelis
3 teskjekokende vann
5 spiseskjesjokoladepålegg (Nutella)

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 175 °C.
  2. Grovhakk sjokoladen, smelt smøret og bland i sjokolade og melk.
  3. Visp egg, sukker og vaniljesukker til lett og luftig eggedosis.
  4. Bland mel, bakepulver, kakaopulver og salt.
  5. Bland sjokolade- og melblandingen i eggedosisen.
  6. Sett muffinsformene på en muffinsplate slik at de ikke renner utover. Fyll formene ca 2/3 fulle og stek midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl før du har på toppingen.
  7. Smelt smøret, rør i alle de tørre ingrediensene. Avkjøl. Rør i kremosten, vann og sjokoladepålegg. Sett blandingen kjølig slik at blandingen stabiliserer seg litt. Ta den fram ca 30 minutter før du skal pynte kakene.
  8. Smør på topping og pynt med sølvkuler, hvite sjokoladefigurer eller det du har for hånden.

Tips:

Lag gjerne cupcakes med gulrot, bær eller krydderurter. Mulighetene er mange, her er det smak, behag og fantasi som setter grensene.

Kommentarer

Produkter i oppskriften