Oppskrift på Cupcakes med hvit sjokoladetopping
6

Cupcakes med hvit sjokoladetopping

(62)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Oppskrift på nydelige sjokolademuffins med mørk sjokolade inni og fristende hvit sjokoladekrem på toppen. Disse vil garantert glede selv den mest kresne cup cake-entusiast.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Sjokolademuffins

100 gramhvit sjokolade
50 gramTINE Meierismør
1 ½ desiliterTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 stkegg
1 ½ desilitersukker
1 teskjevaniljesukker
2 ½ desiliterhvetemel
2 teskjebakepulver
2 spiseskjekakao
¼ teskjesalt

Hvit sjokolade-topping

100 gramhvit sjokolade
300 gramTINE Kremgo’® Naturell

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 175 °C.
  2. Grovhakk den mørke sjokoladen, smelt smøret og bland i sjokolade og melk.
  3. Visp egg, sukker og vaniljesukker til lett og luftig eggedosis.
  4. Bland mel, bakepulver, kakaopulver og salt. Bland sjokolade- og melblandingen i eggedosisen.
  5. Sett muffinsformene på en muffinsplate slik at de ikke renner utover. Fyll formene ca 2/3 fulle og stek midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl muffinsen før du har på toppingen.
  6. Smelt den hvite sjokoladen i vannbad og rør i kremosten. Rør til det blir smidig. Fordel det over muffinsen som den er eller rør inn ulike farger i toppingen og pynt.

    Tips:

    Den hvite sjokoladen kan byttes ut med mørk- eller melkesjokolade om ønskelig. 

Tips:

Gøyale cupcakes og muffins skal være overdådige - med masse glasur eller krem og fargerik pynt. Her er det bare å pøse på!

Kommentarer

Produkter i oppskriften