Oppskrift på Hjemmelaget knekkebrød med frø
0

Hjemmelaget knekkebrød med frø

(18)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Lager du knekkebrød selv, har du full kontroll på innholdet. Med masse frø og korn er disse perfekte med brunost på.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

2 ½ desiliterlinfrø
1 desilitersesamfrø
2 desilitergresskarkjerner
2 desilitersolsikkekjerner
2 desiliterhavregryn
2 spiseskjefiberhusk
1 desiliterfint rugmel
1 spiseskjehonning
1 litervann

Til servering

1 stkTINE Gudbrandsdalsost G35

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 150 °C. Rør sammen linfrø, sesamfrø, gresskarkjerner, solsikkekjerner, havregryn, fiberhusk, rugmel, honning og vann. La stå å svelle i 15 minutter.
  2. Rør godt rundt og smør et tynt lag med røre jevnt utover en stekeplate dekket med bakepapir. Stek i ovnen ca. 2 timer eller til de er tørre og sprø.
  3. Avkjøl på rist og knekk i biter. Server med brunost.

    Tips:

    Ønsker du firkantede knekkebrød kan du skjære dem i ruter med en pizzakutter eller skarp kniv etter 15 minutter i ovnen, før de stekes videre.

Tips:

Disse knekkebrødene kan oppbevares i en lufttett boks. De er perfekte til frokost og lunsj, og gjør seg ekstra godt på ostebordet.

Kommentarer

Produkter i oppskriften