Matpakkebrød

(226)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Det er få ting som smaker bedre enn hjemmebakt brød. Dette er oppskriften på en særlig saftig variant, som ved å bruke melk skaper et enda mer næringsrikt resultat. Server gjerne en god skive nybakt brød med smør, brunost og et glass melk ved siden av. Nydelig!

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 pakke(50 g) gjær
5 desiliterlunken Tinemelk® Lettmelk 0,7 % fett
1 teskjesalt
3 desiliterKesam® Mager
1 desilitersolsikkekjerner
5 desilitersammalt hvete, grov
8 desiliterhvetemel

Slik gjør du det

  1. Til denne oppskriften på hjemmebakt matpakkebrød trenger du to brødformer à 1,5 liter.
  2. Smuldre gjær i en bakebolle. Varm melk til den blir lunken (37 °C). Hell melken i bollen og rør til gjæren er oppløst. Tilsett salt, Kesam®, solsikkekjerner og nesten alt melet. Arbeid deigen smidig og sett den til heving under plast på et lunt sted ca. 40 minutter.
  3. Legg deigen på bakebordet og del den i to. Kna deigen og form brød. Legg dem i godt smurte former. Etterhev under plast på et lunt sted i ca. 30 minutter.
  4. Sett stekeovnen på 200 °C.
  5. Stek brødene på nederste rille i ovnen i ca. 30 minutter.
  6. Brødene er ferdig når du hører en hul lyd når du banker dem i bunnen. Avkjøl på rist.

    Tips:

    Brødene egner seg godt til frysing.

Tips:

Hvis du ønsker, kan du bruke samme mengde vann i stedet for melk i denne oppskriften..

Kommentarer

Produkter i oppskriften