Oppskrift på Müsliscones med brunost
0

Müsliscones med brunost

(20)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Nybakte scones med knasende müsli og saftige tranebær er ekstra gode med smør, brunost og syltetøy på.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

8 desiliterhvetemel
4 desilitersammalt speltmel grov
4 teskjebakepulver
1 teskjesalt
2 spiseskjesukker
200 gramTINE Meierismør
5 desilitermüsli
1 stkegg
4 desiliterTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
150 gramtranebær

Til servering

1 stkTINE Gudbrandsdalsost G35
1 stkskål med syltetøy
littTINE Meierismør

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 220 °C. Bland hvetemel, sammalt spelt, bakepulver, salt og sukker og smuldre med smør. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med knivblad.
  2. Rør inn müsli, egg og melk til en jevn og litt klissete deig. Ha deigen ut på et melet bord og elt inn tørkede tranebær.

    Tips:

    Jo mer mel du bruker, jo mer kompakt og tørr blir sconesene. Scones er aller best rett ut av ovnen.

  3. Form deigen til en tykk pølse og skjær til scones i skiver eller trekanter. Legg på et stekebrett dekket med bakepapir og stek i ovnen i 10-15 minutter eller til gylne.

    Tips:

    Denne oppskriften gir cirka 12 store scones. Ønsker du mindre scones kan du dele opp i dobbelt så mange biter, så får du 24 små scones istedenfor.

  4. Avkjøl litt på rist og server lune med smør, brunost og syltetøy.

Tips:

Du kan bruke alle typer müsli, gjerne med tørket frukt og bær.

Kommentarer

Produkter i oppskriften