Oppskrift på Müsliscones med brunost

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Müsliscones med brunost

Nybakte scones med knasende müsli og saftige tranebær er ekstra gode med smør, brunost og syltetøy på.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Steketid:

TIPS!: Du kan bruke alle typer müsli, gjerne med tørket frukt og bær.

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 220 °C. Bland hvetemel, sammalt spelt, bakepulver, salt og sukker og smuldre med smør. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med knivblad.

  2. Rør inn müsli, egg og melk til en jevn og litt klissete deig. Ha deigen ut på et melet bord og elt inn tørkede tranebær.

    Jo mer mel du bruker, jo mer kompakt og tørr blir sconesene. Scones er aller best rett ut av ovnen.

  3. Form deigen til en tykk pølse og skjær til scones i skiver eller trekanter. Legg på et stekebrett dekket med bakepapir og stek i ovnen i 10-15 minutter eller til gylne.

    Denne oppskriften gir cirka 12 store scones. Ønsker du mindre scones kan du dele opp i dobbelt så mange biter, så får du 24 små scones istedenfor.

  4. Avkjøl litt på rist og server lune med smør, brunost og syltetøy.