Oppskrift på Knekkebrød med tranebær

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Knekkebrød med tranebær

Oppskrift på knekkebrød med flere ulike typer frø. Sammen med smør og Kefir gir dette en herlig smak på baksten. Knekkebrødene blir ekstra spennende med tranebær. Resultatet blir sprø og knasende gode knekkebrød som er perfekt til både frokost, lunsj og kvelds.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Steketid:

TIPS!: Knekkebrød bør ikke lagres i helt lufttett boks eller plastpose, da det kan føre til at de blir myke. Den beste måten å lagre dem på er enten i en god, gammeldags kakeboks i metall eller i en papirpose, da disse «puster» og slipper ut fuktighet.

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200 °C. Smelt smøret i en liten kjele. Bland sammen hvetemel, sammalt fint hvetemel, natron, salt, gresskarfrø, solsikkefrø og linfrø i en bolle.

  2. Tilsett tranebær, smeltet smør og Kefir i bollen. Rør sammen til en glatt og klissete røre.

  3. Fordel skjeer med røre på bakepapir og smør dem ut til 10-15 cm store sirkler. Bruk baksiden av en skje dyppet i vann for å smøre dem utover.

    Stek gjerne to brett samtidig. Da må du bytte plass på brettene halvveis i steketiden.

  4. Stek knekkebrødene midt i ovnen i ca. 20 minutter. La knekkebrødene tørke i den avslåtte ovnen med døren litt åpen i 30 minutter.

  5. Avkjøl helt og oppbevar knekkebrødene i en boks.
    Lag gjerne en stor porsjon, knekkebrødene har en holdbarhet på ca. 30 dager.