Oppskrift på Grove pitabrød

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Grove pitabrød

Ved å bake pitabrødene selv, kan du lage en grov variant som egner seg godt i matpakka. De kan også fryses, så doble gjerne oppskriften når du er i gang.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Steketid:

TIPS!: For å få luftig og lett bakeverk er både elting og heving viktig, så sørg for å ha god tid. Det kan være hyggelig å sette av søndagen til baking slik at du har nybakte pitabrød til ukestart.

Slik gjør du

  1. Elt sammen mel, salt, smuldret gjær, sukker, vann og smeltet smør til en deig, gjerne med en kjøkkenmaskin med eltekrok. Elt godt, ca. 10 minutter. Dekk til deigen og la heve et lunt sted i ca. 1 time.

  2. Del deigen i emner og rull små boller på et melet bord. Trykk bollene flate og kjevle dem ut, ca. 0,5 cm i tykkelse.

  3. Strø med litt mel og legg over på en bakeplate dekket med bakepapir. Dekk med kjøkkenhåndkle og la etterheve i 45 minutter.

  4. Sett ovnen på 250 °C og stek i ovnen i 4-5 minutter. Følg med, slik at de ikke blir svidd. Avkjøl på rist. Skjær pitabrødene åpne på langs og fyll hulrommet med pålegg som kremost, skivet kylling, salat og paprika.

    En pita skal gjerne fylles med saus eller dressing i tillegg til pålegg, så rør gjerne crème fraîche eller rømme med urter eller lignende og ha med i en egen boks slik at du kan toppe pitabrødet ditt med ekstra dressing.