Oppskrift på Grillet focaccia med ost og skinke, foto:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Grillet focaccia med ost og skinke

Focaccia på grillen fungerer supert! Denne deigen er fin å grille, slik at du enkelt får noen gode kuvertbrød til grillmåltidet.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Deigen kan også brukes til pinnebrød som grilles over bål eller stekes som vanlig i ovn på 200 °C.

Slik gjør du

  1. Varm vann til 37 °C og rør ut gjæren i vannet. Tilsett mel, sukker, salt og olivenolje og elt til en smidig deig. La heve under plast i 1 time.

  2. Ha deigen ut på et melet bord. Elt inn skinkebiter, skivede oliven og revet ost.

    En focaccia kan fylles med det du har i kjøleskapet, kjøtt- og pølsebiter, urter, stekte grønnsaker, soltørkede tomater eller mais. Det er bare fantasien som sier stopp for hva du kan elte inn i deigen.

  3. Del deigen i fire og press eller kjevle til flate brød, 2 cm tykke. Smelt smør og pensle brødene. Strø på tørket rosmarin.

  4. Legg brødene på grillen, under lokk, på indirekte varme. Indirekte varme får du ved å legge kullene på ene siden av grillen, og maten på andre siden. Da blir ikke maten brent før de er gjennomstekte.

  5. Grill brødene i 13-15 minutter og snu dem jevnlig, så de ikke blir brent.