Oppskrift på Grillspyd med nakkekoteletter

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Grillspyd med nakkekoteletter

Spicy grillspyd servert med tzatziki og salat i tortillalefser. Nakkekoteletter er saftig og mørt, og passer derfor ypperlig til grillspyd.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Dårlig vær? Grillspydene kan også stekes i stekepannen med litt smør, 4-5 minutter på hver side.

Slik gjør du

Tzatziki:

  1. Riv agurk grovt på et rivjern. Ha revet agurk i et kaffefilter eller en sil, og la vannet renne av i ca. 15 minutter.

  2. Finhakk hvitløk og bland med yoghurt og revet agurk. Smak til med salt og pepper.

    La gjerne tzatzikien stå avkjølt ca. 1 time før servering, da får den en fyldigere smak.

Marinade:

  1. Bland salt, pepper, garam masala, paprikapulver og olje. Skjær nakkekotelett i biter og bland godt med marinaden.

  2. Tre kjøttet på grillspyd, og grill over direkte varme i 6-8 minutter. Snu ofte.

    Trespyd bør legges i vann i ca. 20 minutter før de benyttes. Da unngår du at de brenner opp.

Tilbehør:

  1. Varm tortillalefser raskt på grillen. Vask og riv salat i passende biter.

    Fordel salat, grillet kjøtt, mangochutney og tzaziki på lefsene, og server.

Lignende oppskrifter