Oppskrift på Grillet Brie

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Grillet Brie

Grillet brie passer både til dessert og som tilbehør til biffen. Prøv denne spennende varianten med lune plommer, honning og valnøtter.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: For å få karamelliserte valnøtter kan du fordele valnøtter på et stekebrett med bakepapir. Ha litt honning over hver nøtt. Stek i ovnen på 200  °C i ca. 5 minutter. La nøttene avkjøles før servering.

Slik gjør du

  1. Tenn på grillen.

    Denne retten kan også lages i stekepannen.

  2. Del plommene i to, og ta ut steinen i midten. Grill over direkte varme i ca. 5 minutter, med kjøttsiden ned.

  3. Pensle brie med olje og grill på svak varme i 2-3 minutter på hver side. Pass på slik at det ikke blir for varmt, da smelter osten.

  4. Ha grillet ost og plommer over på en tallerken, og hell over akasiehonning. Topp med valnøtter, nykvernet pepper og salt.