Supremèsaus

Suprêmesaus

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 20 min
Dette er en meget fyldig og kraftig saus som passer godt til svin og hvitt kjøtt.

Ingredienser

Antall porsjoner

2 dl hønsekraft eller ferdigblandet fond/buljong
10 g romtemperert TINE Meierismør
10 g hvetemel
1 stk eggeplomme
1 dl TINE Crème Fraîche Original
25 g kaldt TINE Meierismør
¼ ts kajennepepper
½ ss sitronsaft , friskpresset
¼ ts nykvernet salt

Slik gjør du det

    1. Kok inn hønsekraft/fond i en kjele, til den er redusert til det halve. Rør mykt smør og mel sammen til en jevn blanding (beurre manié).
    2. Tilsett buerre manié-blandingen i den innkokte kraften mens du rører med en visp. La sausen småkoke under omrøring i noen minutter.
    3. Bland eggeplommene sammen med crème fraîche i en stor bolle. Hell den kokende sausen forsiktig i bollen under kraftig omrøring. Ha sausen tilbake i kjelen.
    4. Rør godt, og la sausen tykne under svak varme. Den må ikke koke. Visp inn små, kalde smørterninger i den varme sausen, til sausen blir blank og jevn. Tilsett kajennepepper etter smak (her må du prøve deg litt frem) og friskpresset sitronsaft. Smak til med salt.
Tips!

Kald smør- og hvetemeljevning (beurre manié): Beurre manié er like deler mykt/romtemperert smør og mel, som røres sammen til en røre.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat