Suprêmesaus

(7)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Dette er en meget fyldig og kraftig saus som passer godt til svin og hvitt kjøtt.

Antall porsjoner

Ingredienser

2 dlhønsekraft eller ferdigblandet fond/buljong
10 gromtemperert TINE Meierismør
10 ghvetemel
1 stkeggeplomme
1 dlTINE Crème Fraîche Original
25 gkaldt TINE Meierismør
¼ tskajennepepper
½ sssitronsaft, friskpresset
¼ tsnykvernet salt
 Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Kok inn hønsekraft/fond i en kjele, til den er redusert til det halve. Rør mykt smør og mel sammen til en jevn blanding (beurre manié).
    2. Tilsett buerre manié-blandingen i den innkokte kraften mens du rører med en visp. La sausen småkoke under omrøring i noen minutter.
    3. Bland eggeplommene sammen med crème fraîche i en stor bolle. Hell den kokende sausen forsiktig i bollen under kraftig omrøring. Ha sausen tilbake i kjelen.
    4. Rør godt, og la sausen tykne under svak varme. Den må ikke koke. Visp inn små, kalde smørterninger i den varme sausen, til sausen blir blank og jevn. Tilsett kajennepepper etter smak (her må du prøve deg litt frem) og friskpresset sitronsaft. Smak til med salt.

Tips:

Kald smør- og hvetemeljevning (beurre manié): Beurre manié er like deler mykt/romtemperert smør og mel, som røres sammen til en røre.

 Les kommentarer (0)

Kommentarer

  Legg til kommentar