
Suprêmesaus
Enkel•20 min min
Dette er en meget fyldig og kraftig saus som passer godt til svin og hvitt kjøtt.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 dlhønsekraft eller ferdigblandet fond/buljong
-
10 gromtemperert TINE® Meierismør
-
10 ghvetemel
-
1 stkeggeplomme
-
1 dl
-
25 gkaldt TINE® Meierismør
-
¼ tskajennepepper
-
½ sssitronsaft , friskpresset
-
¼ tsnykvernet salt
Slik gjør du det
-
1
Kok inn hønsekraft/fond i en kjele, til den er redusert til det halve. Rør mykt smør og mel sammen til en jevn blanding (beurre manié).
-
2
Tilsett buerre manié-blandingen i den innkokte kraften mens du rører med en visp. La sausen småkoke under omrøring i noen minutter.
-
3
Bland eggeplommene sammen med crème fraîche i en stor bolle. Hell den kokende sausen forsiktig i bollen under kraftig omrøring. Ha sausen tilbake i kjelen.
-
4
Rør godt, og la sausen tykne under svak varme. Den må ikke koke. Visp inn små, kalde smørterninger i den varme sausen, til sausen blir blank og jevn. Tilsett kajennepepper etter smak (her må du prøve deg litt frem) og friskpresset sitronsaft. Smak til med salt.