tablecloth-basil
Supremèsaus
(7)

Suprêmesaus

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Dette er en meget fyldig og kraftig saus som passer godt til svin og hvitt kjøtt.

Tablecloth

Ingredienser

Antall porsjoner

2 dlhønsekraft eller ferdigblandet fond/buljong
10 gromtemperert TINE Meierismør
10 ghvetemel
1 stkeggeplomme
1 dlTINE Crème Fraîche Original
25 gkaldt TINE Meierismør
¼ tskajennepepper
½ sssitronsaft, friskpresset
¼ tsnykvernet salt
Basil1Basil2

Slik gjør du det

    1. Kok inn hønsekraft/fond i en kjele, til den er redusert til det halve. Rør mykt smør og mel sammen til en jevn blanding (beurre manié).
    2. Tilsett buerre manié-blandingen i den innkokte kraften mens du rører med en visp. La sausen småkoke under omrøring i noen minutter.
    3. Bland eggeplommene sammen med crème fraîche i en stor bolle. Hell den kokende sausen forsiktig i bollen under kraftig omrøring. Ha sausen tilbake i kjelen.
    4. Rør godt, og la sausen tykne under svak varme. Den må ikke koke. Visp inn små, kalde smørterninger i den varme sausen, til sausen blir blank og jevn. Tilsett kajennepepper etter smak (her må du prøve deg litt frem) og friskpresset sitronsaft. Smak til med salt.
blue heart
Tips!

Kald smør- og hvetemeljevning (beurre manié): Beurre manié er like deler mykt/romtemperert smør og mel, som røres sammen til en røre.

Comments

Kommentarer

Tableclothblue heartpayoff