Smørsaus

Smørsaus

Kommentarer 4
  • Enkel
  • 10 min
Smørsaus er en kremet saus med den gode smørsmaken. Nydelig til både rød og hvit fisk, på nykokte grønnsaker eller på pastaen.

Ingredienser

Antall porsjoner

3 stk sjalottløk , finhakket
2 ss hvitvinseddik
1 dl hvitvin evt. alkoholfri hvitvin
2 ss TINE Kremfløte
200 g TINE Meierismør
¼ ts sitronsaft
¼ ts salt
¼ ts hvit pepper

Slik gjør du det

    1. Ha sjalottløk, hvitvinseddik og hvitvin i en kjele. La det koke til væsken er redusert til en sirupsaktig saus på ca. 2 spiseskjeer.
    2. Tilsett kremfløte og la blandingen koke opp.
    3. Pisk inn små terninger med smør. Fortsett til alt smøret er pisket inn. Pass på at det ikke koker underveis, men at temperaturen ligger oppunder kokepunktet.
    4. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Sil sausen før servering, eller la den være som den er.
Tips!

Denne sausen kan varieres i det uendelige, f.eks. ved å tilsette krydderurter, sennep, tomat eller paprikapulver.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Eli

    10 måneder siden
    Denne sausen er blitt en suksess i min familie. Lett å lage, alltid vellykket. Nydelig tilbehør de fleste hvitfiskene??

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      10 måneder siden
      Takk for hyggelig tilbakemelding, Eli :)

      God matlaging!

      Kommenter  (0)


  • Rita

    4 år siden
    Hei:-) Det skal vel være mer enn 2ss kremfløte i vel?

    Kommenter  (1)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Rita, I denne sausen skal det ikke være mer fløte enn 2 ss, nei. Dersom du bruker mer vil sausen ikke bli like tykk.

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat