Smørsaus
Enkel•10 min min
Smørsaus er en kremet saus med den gode smørsmaken. Nydelig til både rød og hvit fisk, på nykokte grønnsaker eller på pastaen.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
3 stksjalottløk , finhakket
-
2 sshvitvinseddik
-
1 dlhvitvin evt. alkoholfri hvitvin
-
2 ss
-
200 g
-
¼ tssitronsaft
-
¼ tssalt
-
¼ tshvit pepper
Slik gjør du det
-
1
Ha sjalottløk, hvitvinseddik og hvitvin i en kjele. La det koke til væsken er redusert til en sirupsaktig saus på ca. 2 spiseskjeer.
-
2
Tilsett kremfløte og la blandingen koke opp.
-
3
Pisk inn små terninger med smør. Fortsett til alt smøret er pisket inn. Pass på at det ikke koker underveis, men at temperaturen ligger oppunder kokepunktet.
-
4
Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Sil sausen før servering, eller la den være som den er.