Smørsaus

Smørsaus

6
90
Enkel10 min
Smørsaus er en kremet saus med den gode smørsmaken. Nydelig til både rød og hvit fisk, på nykokte grønnsaker eller på pastaen.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 3 stk
    sjalottløk , finhakket
  • 2 ss
    hvitvinseddik
  • 1 dl
    hvitvin evt. alkoholfri hvitvin
  • 2 ss
  • 200 g
  • ¼ ts
    sitronsaft
  • ¼ ts
    salt
  • ¼ ts
    hvit pepper

Slik gjør du det

  1. 1

    Ha sjalottløk, hvitvinseddik og hvitvin i en kjele. La det koke til væsken er redusert til en sirupsaktig saus på ca. 2 spiseskjeer.

  2. 2

    Tilsett kremfløte og la blandingen koke opp.

  3. 3

    Pisk inn små terninger med smør. Fortsett til alt smøret er pisket inn. Pass på at det ikke koker underveis, men at temperaturen ligger oppunder kokepunktet.

  4. 4

    Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Sil sausen før servering, eller la den være som den er.

Tips

Denne sausen kan varieres i det uendelige, f.eks. ved å tilsette krydderurter, sennep, tomat eller paprikapulver.

Del denne oppskriften: