Sandefjordsmør

Sandefjordsmør

3
  • Enkel
  • 15 min
Historien bak Sandefjordsmør inneholder fransk innflytelse, en hotelldirektør, noen bevisste valg og noen tilfeldigheter. Sånt blir det god saus av!

Ingredienser

1 ½ dl TINE Kremfløte
100 g TINE Meierismør
1 ts sitron (Smak til)
¼ ts nykvernet salt
¼ ts nykvernet pepper
3 ss finhakket bladpersille

Slik gjør du det

    1. Kok opp fløte og reduser til halv mengde.
    2. Pisk inn små terninger med smør. Fortsett til alt smøret er pisket inn. Pass på at det ikke koker underveis, men at temperaturen ligger oppunder kokepunktet.
    3. Press saften ut av sitronen. Smak til med sitronsaft, salt og pepper, og tilsett bladpersille.
Tips!

Matfløte er en magrere variant av kremfløte og passer godt til hverdags. Den kan brukes til supper, sauser og gryteretter, og den tåler småkoking.

Kommentarer

  • Ida

    11 dager siden
    Tror dere bør redigere sitronmengden 😁

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      10 dager siden
      Hei Ida!

      Det står en stk. sitron i oppskriften ja. Men denne skal brukes til å smake til sausen som er nevnt i punkt 3. Vi har nå endret i oppskriften til 1.ts sitronsaft, men den skal fortsatt kun brukes til tilsmaking av sausen. Del sitronen i to eller kutt av en liten bit av sitronen og press dråpevis mens du smaker til sausen. Håper det smaker! :)

       (0)


  • Turid

    5 måneder siden
    Viktig å SMAKE seg til hvor mye sitron en skal tilsette. Ihvertfall ikke følg oppskriften med 1 sitron pr 4 porsjoner! Den ble skikkelig sur ????
    PS: Tror heller ikke det trengs å tilsettes salt, hvis en bruker smør med salt....

     (4)


Det er mye kjærlighet i god mat