Sandefjordsmør

Sandefjordsmør

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 15 min
Historien bak Sandefjordsmør inneholder fransk innflytelse, en hotelldirektør, noen bevisste valg og noen tilfeldigheter. Sånt blir det god saus av!

Ingredienser

Antall porsjoner

1 ½ dl TINE Kremfløte
100 g TINE Meierismør
1 stk sitron
¼ ts nykvernet salt
¼ ts nykvernet pepper
3 ss finhakket bladpersille

Slik gjør du det

    1. Kok opp fløte og reduser til halv mengde.
    2. Pisk inn små terninger med smør. Fortsett til alt smøret er pisket inn. Pass på at det ikke koker underveis, men at temperaturen ligger oppunder kokepunktet.
    3. Press saften ut av sitronen. Smak til med sitronsaft, salt og pepper, og tilsett bladpersille.
Tips!

Matfløte er en magrere variant av kremfløte og passer godt til hverdags. Den kan brukes til supper, sauser og gryteretter, og den tåler småkoking.

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat