Blåbærsaus med bayer

Blåbærsaus med bayer

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 25 min
Blåbærsaus med øl er en god og fyldig saus som passer til alt slags viltkjøtt.

Ingredienser

Antall porsjoner

2 ss TINE Meierismør
2 ss hvetemel
2 ½ dl øl , bayer
2 ½ dl Sunniva® Presset Pink Lady®
2 stk laurbærblader
4 dl blåbærsyltetøy
1 dl TINE Kremfløte
½ ts salt
½ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Smelt smør og rør inn mel. Tilsett øl og eplejuice under omrøring og rør til en klumpfri saus.
    2. Tilsett laurbærblad og halvparten av blåbærene. Kok ned til halv mengde, ca. 10 minutter.
      Tips!

      Bruk gjerne norske blåbær om du har, de gir dypere blåfarge og bedre smak enn importerte bær.

    3. Fjern laurbærbladene og kjør sausen glatt med en stavmikser. Tilsett fløte og resten av bærene og kok opp.
    4. La sausen småkoke i 5 minutter og smak til med salt og pepper.
Tips!

En perfekt saus har en god balanse mellom salt, søtt og syrlig. Det er viktig å smake til sausen og justere med litt salt, sukker eller sitron.

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat