tablecloth-basil
Blåbærsaus med bayer
(9)

Blåbærsaus med bayer

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Blåbærsaus med øl er en god og fyldig saus som passer til alt slags viltkjøtt.

Tablecloth

Ingredienser

Antall porsjoner

2 ssTINE Meierismør
2 sshvetemel
2 ½ dløl, bayer
2 ½ dlSunniva® Presset Pink Lady®
2 stklaurbærblader
4 dlblåbærsyltetøy
1 dlTINE Kremfløte
½ tssalt
½ tspepper
Basil1Basil2

Slik gjør du det

    1. Smelt smør og rør inn mel. Tilsett øl og eplejuice under omrøring og rør til en klumpfri saus.
    2. Tilsett laurbærblad og halvparten av blåbærene. Kok ned til halv mengde, ca. 10 minutter.
      blue heart
      Tips!

      Bruk gjerne norske blåbær om du har, de gir dypere blåfarge og bedre smak enn importerte bær.

    3. Fjern laurbærbladene og kjør sausen glatt med en stavmikser. Tilsett fløte og resten av bærene og kok opp.
    4. La sausen småkoke i 5 minutter og smak til med salt og pepper.
blue heart
Tips!

En perfekt saus har en god balanse mellom salt, søtt og syrlig. Det er viktig å smake til sausen og justere med litt salt, sukker eller sitron.

Comments

Kommentarer

Tableclothblue heartpayoff