
Blåbærsaus med bayer
Enkel•25 min min
Blåbærsaus med øl er en god og fyldig saus som passer til alt slags viltkjøtt.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 ss
-
2 sshvetemel
-
2 ½ dløl , bayer
-
2 ½ dlSunniva Press Pink Lady
-
2 stklaurbærblader
-
4 dlblåbærsyltetøy
-
1 dl
-
½ tssalt
-
½ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Smelt smør og rør inn mel. Tilsett øl og eplejuice under omrøring og rør til en klumpfri saus.
-
2
Tilsett laurbærblad og halvparten av blåbærene. Kok ned til halv mengde, ca. 10 minutter.
Tips
Bruk gjerne norske blåbær om du har, de gir dypere blåfarge og bedre smak enn importerte bær.
-
3
Fjern laurbærbladene og kjør sausen glatt med en stavmikser. Tilsett fløte og resten av bærene og kok opp.
-
4
La sausen småkoke i 5 minutter og smak til med salt og pepper.