Sjokoladesaus

Sjokoladesaus

0
  • Enkel
  • 15 min
En god sjokoladesaus er aldri feil. Denne kan serveres over iskrem, kaker, desserter og sufflé.

Ingredienser

200 g melkesjokolade
1 ½ dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 ss TINE Kremfløte
½ dl sukker
1 ss TINE Meierismør

Slik gjør du det

    1. Finhakk sjokolade og ha i en bolle.
    2. Kok opp melk, fløte og sukker i en kjele under omrøring til sukkeret er oppløst. Avkjøl noe og spe over den finhakkede sjokoladen.
      Tips!
      Ønsker du en tykkere saus, kan du tilføre mer sjokolade. Ønsker du en tynnere saus kan du øke melk- eller fløtemengden.
    3. Rør til sjokoladen har smeltet og sausen blir fin og blank. Visp inn kaldt smør til slutt. Sausen kan servers både varm og kald. Ha sausen over i en mugge og avkjøl i kjøleskap.
Tips!
Lag gjerne en stor porsjon for denne holder seg et par uker i kjøleskapet.

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat