Salt karamellsaus

Salt karamellsaus

109
486
Middels25 min
Salt karamellsaus blir bare mer og mer populært. Saltet bidrar til en spennende tvist på den ellers så søte sausen. En morsom gave til matglade mennesker.

Ingredienser

Antall porsjoner

Slik gjør du det

  1. 1

    Ha vann og sukker i en tykkbunnet kjele og kok på lav til middels varme. Kok til sukkeret får en lys gyllen farge. Ikke rør mens sukkeret smelter og blir gyllent.

  2. 2

    Ta kjelen av platen og rør inn smøret.

  3. 3

    Tilsett fløte under omrøring og sett kjelen tilbake på plata. Kok opp og rør til glatt og fin saus.

    Tips

    Du kan sile karamellsausen om den har fått sukkerklumper i seg.

  4. 4

    Rør inn salt til slutt og hell på glass. La sausen stå kaldt over natten slik at den tykner.

Tips

Dropp gjerne saltet om du ønsker en tradisjonell karamellsaus. Karamellsaus holder seg i opptil to uker i kjøleskapet.

Del denne oppskriften: