Håndkle og blad
Salt karamellsaus
(132132)

Salt karamellsaus

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Salt karamellsaus blir bare mer og mer populært. Saltet bidrar til en spennende tvist på den ellers så søte sausen. En morsom gave til matglade mennesker.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

8
4 ½ dlsukker
3 dlTINE Kremfløte
150 gTINE Meierismør
3 tssalt (maldonsalt)
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Smelt sukker til karamell i en tykkbunnet kjele på middels til sterk varm. Sukkeret skal få en lys gyllen farge. Ikke rør mens sukkeret smelter.
    2. Tilsett litt og litt fløte under omrøring. Rør inn smør og kok sausen videre i 10 minutter eller til den tykner.
    3. Rør inn salt til slutt og hell på glass. La sausen stå kaldt over natten slik at den tykner.
      Blått hjerte
      Tips!

      Dropp gjerne saltet om du ønsker en tradisjonell karamellsaus.

Blått hjerte
Tips!

Karamellsaus holder seg i opptil to uker i kjøleskapet.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat