Salt karamellsaus

Salt karamellsaus

41
  • Enkel
  • 25 min
Salt karamellsaus blir bare mer og mer populært. Saltet bidrar til en spennende tvist på den ellers så søte sausen. En morsom gave til matglade mennesker.

Ingredienser

1 dl vann
4 ½ dl sukker
3 dl TINE Kremfløte
150 g TINE Meierismør i terninger
3 ts salt (maldonsalt)

Slik gjør du det

    1. Ha vann og sukker i en tykkbunnet kjele og kok på lav til middels varme. Kok til sukkeret får en lys gyllen farge. Ikke rør mens sukkeret smelter og blir gyllent.
    2. Ta kjelen av platen og rør inn smøret.
    3. Tilsett fløte under omrøring og sett kjelen tilbake på plata. Kok opp og rør til glatt og fin saus.
      Tips
      Du kan sile karamellsausen om den har fått sukkerklumper i seg.
    4. Rør inn salt til slutt og hell på glass. La sausen stå kaldt over natten slik at den tykner.
Tips
Dropp gjerne saltet om du ønsker en tradisjonell karamellsaus. Karamellsaus holder seg i opptil to uker i kjøleskapet.

Kommentarer

  • Kristin

    4 måneder siden
    Leste dessverre ikke kommentarene før 2. forsøk ble gjort med samme triste (og kostbare) resultat: brent karamell! Dere skulle modifisere- hva ble endret?

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Kristin!

      Det som er endret er at vann og sukker skal koke på lav til middels varme, istedefor middels til høy varme som stod der tidligere.

      Om karamellen ble brent, må du ta den den av platen før den er ønsket farge. Selv om du tar sukker/vann blanding av platen stopper den ikke å koke, og den vil fortsette og bli brunere, bare ikke i samme tempo.

      Prøv gjerne en gang til, og ta den av varmen tidligere enn sist. :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat