tablecloth-basil
Salt karamellsaus
(128)

Salt karamellsaus

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Salt karamellsaus blir bare mer og mer populært. Saltet bidrar til en spennende tvist på den ellers så søte sausen. En morsom gave til matglade mennesker.

Tablecloth

Ingredienser

Antall porsjoner

8
4 ½ dlsukker
3 dlTINE Kremfløte
150 gTINE Meierismør
3 tssalt (maldonsalt)
Basil1Basil2

Slik gjør du det

    1. Smelt sukker til karamell i en tykkbunnet kjele på middels til sterk varm. Sukkeret skal få en lys gyllen farge. Ikke rør mens sukkeret smelter.
    2. Tilsett litt og litt fløte under omrøring. Rør inn smør og kok sausen videre i 10 minutter eller til den tykner.
    3. Rør inn salt til slutt og hell på glass. La sausen stå kaldt over natten slik at den tykner.
      blue heart
      Tips!

      Dropp gjerne saltet om du ønsker en tradisjonell karamellsaus.

blue heart
Tips!

Karamellsaus holder seg i opptil to uker i kjøleskapet.

Comments

Kommentarer

Tableclothblue heartpayoff