Skip to main content

Salt karamellsaus

Middels
25min

Salt karamellsaus blir bare mer og mer populært. Saltet bidrar til en spennende tvist på den ellers så søte sausen. En morsom gave til matglade mennesker.

3.9
(595)
Next ImageSalt karamellsaus

Ingredienser

Antall porsjoner

8

Ingredienser

1 dl
vann
4.5 dl
sukker
150 g
TINE® Meierismør i terninger
3 ts
salt (maldonsalt)

Fremgangsmåte

  1. Ha vann og sukker i en tykkbunnet kjele og kok på lav til middels varme. Kok til sukkeret får en lys gyllen farge. Ikke rør mens sukkeret smelter og blir gyllent.

  2. Ta kjelen av platen og rør inn smøret.

  3. Tilsett fløte under omrøring og sett kjelen tilbake på plata. Kok opp og rør til glatt og fin saus.

    Tips

    Du kan sile karamellsausen om den har fått sukkerklumper i seg.
  4. Rør inn salt til slutt og hell på glass. La sausen stå kaldt over natten slik at den tykner.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Dropp gjerne saltet om du ønsker en tradisjonell karamellsaus. Karamellsaus holder seg i opptil to uker i kjøleskapet.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter