Salt karamellsaus

Salt karamellsaus

47
  • Enkel
  • 25 min
Salt karamellsaus blir bare mer og mer populært. Saltet bidrar til en spennende tvist på den ellers så søte sausen. En morsom gave til matglade mennesker.

Ingredienser

1 dl vann
4 ½ dl sukker
3 dl TINE Kremfløte
150 g TINE Meierismør i terninger
3 ts salt (maldonsalt)

Slik gjør du det

    1. Ha vann og sukker i en tykkbunnet kjele og kok på lav til middels varme. Kok til sukkeret får en lys gyllen farge. Ikke rør mens sukkeret smelter og blir gyllent.
    2. Ta kjelen av platen og rør inn smøret.
    3. Tilsett fløte under omrøring og sett kjelen tilbake på plata. Kok opp og rør til glatt og fin saus.
      Tips
      Du kan sile karamellsausen om den har fått sukkerklumper i seg.
    4. Rør inn salt til slutt og hell på glass. La sausen stå kaldt over natten slik at den tykner.
Tips
Dropp gjerne saltet om du ønsker en tradisjonell karamellsaus. Karamellsaus holder seg i opptil to uker i kjøleskapet.

Kommentarer

  • Ingvild

    1 måneder siden
    Prøvde først to ganger på svak varme, men begge ble krystallisert. På tredje forsøk satte jeg vann og sukker på full varme, mens jeg vendte på kjelen nesten hele tiden. Da løste sukkeret seg fort opp, og det ble raskt karamell :-)

     (0)

    • Celine Lyse Augdal, Kundeservice

      28 dager siden
      Så bra at det løste seg! Det er viktig å prøve seg frem og se hva som fungerer med ditt utstyr😊

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat