Salt karamellsaus

Salt karamellsaus

Kommentarer 29
  • Enkel
  • 25 min
Salt karamellsaus blir bare mer og mer populært. Saltet bidrar til en spennende tvist på den ellers så søte sausen. En morsom gave til matglade mennesker.

Ingredienser

Antall porsjoner

4 ½ dl sukker
3 dl TINE Kremfløte
150 g TINE Meierismør
3 ts salt (maldonsalt)

Slik gjør du det

    1. Smelt sukker til karamell i en tykkbunnet kjele på middels til sterk varm. Sukkeret skal få en lys gyllen farge. Ikke rør mens sukkeret smelter.
    2. Tilsett litt og litt fløte under omrøring. Rør inn smør og kok sausen videre i 10 minutter eller til den tykner.
    3. Rør inn salt til slutt og hell på glass. La sausen stå kaldt over natten slik at den tykner.
      Tips!

      Dropp gjerne saltet om du ønsker en tradisjonell karamellsaus.

Tips!

Karamellsaus holder seg i opptil to uker i kjøleskapet.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Abel

    6 måneder siden
    Håpløs oppskrift.

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      6 måneder siden
      Hei Abel,

      Vi har testet oppskriften og det vil bli gjort endringer på denne i løpet av kort tid :) Takk for at du sier ifra!

      Kommenter  (0)


  • Geir

    7 måneder siden
    Testet denne oppskriften i dag, og det er åpenbart noe galt med den. Hvis man følger den til punkt og prikke, så blir det brent sukker! Det er umulig å smelte så mye sukker, på medium varme, uten å røre, uten at det blir for brunt/brent. Sukkeret i bunnen smelter og blir svidd, før resten av sukkeret har smeltet. Jeg er ikke ekspert på karamell, men ser en del andre bruker vann sammen med sukkeret (og rører). Kanskje dere har glemt å ta med vannet? Eller burde det stått lav/medium-lav varme? Eller bør man bruke en kjempestor gryte/kasserolle? Noe er i alle fall galt... Sånn som oppskriften er nå, så er den ikke brukbar.

    Kommenter  (3)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      6 måneder siden
      Hei Geir, Vi har nå gått igjennom oppskriften på nytt og vi kommer til å optimalisere den i løpet av kort tid :) Takk for at du sier ifra til oss.

      Kommenter  (0)


  • Hans Inge

    1 år siden
    Nyyydelig! Eg brukte svak varme når eg smelta sukkeret. For sikkerhets skyld. Lagde middag ved sida av. :-) Skrudde opp varmen litt, og eg rørte i sukkeret.

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      SÅ hyggelig at det ble vellykket, Hans Inge :) Viktig med tålmodighet når man bruker sukker. God matlaging videre!

      Kommenter  (0)


  • rasende karamellkokk

    1 år siden
    jeg må si at denne oppskriften skal være enkel, men jeg er nå på mitt tredje forsøk og er livredd for at sukkeret skal bli svidd. Den kommer sikkert til å bli god, men du kan desverre ikke skrive at man skal sette den på middels eller sterk varme. Nå står jeg er å regulerer på å ha platen på 2, 1 og 0, fordi jeg er redd for å svi karamellen, som jeg gjorde i stad da gryta mi nesten ble ødelagt. Så denne oppskriften er ikke enkel, men veldig komplisert, og jeg syns at den som har skrevet denne oppskriften nesten må gi noen advarsler og ikke bare at den er enker. Tine kan heller ikke sette den opp som en ENKEL oppskrift. Til konklusjon syns jeg at tine og denne "saltkaramellkokken" bør skjerpe seg

    Kommenter  (11)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Karamellkokken. Så leit at du føler at oppskriften er vanskelig og at du har prøvd 3 ganger uten å lykkes. Når man forsøker seg på å lage karamell må man ha god tålmodighet. Jeg sender tilbakemeldingen din videre til den som har skrevet oppskriften og ser på om det er noen endringer som må til. God sommer :)

      Kommenter  (0)

    • Cecilie

      1 år siden
      Hei. Prøv å rør sukkeret ut i litt vann før du varmer det opp.

      Kommenter  (5)


  • Lars

    2 år siden
    Hva kan jeg gjøre når sausen har blitt bitter?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Lars! Her kan det høres ut som du har brent sausen og da er det dessverre ingen annen måte enn å starte på nytt igjen :) Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Trine Hermansen

    2 år siden
    Når sausen blir for tykk, hva kan jeg tynne den ut med? Må jeg gi den et oppkok da?

    Kommenter  (5)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Trine, Sausen skal bli ganske tykk, om du ønsker en tynnere konsistens kan du varme den opp på svak varme men litt fløte i, Men pass på så den ikke skiller seg :) Lykke til!

      Kommenter  (1)


  • Sandra

    2 år siden
    Hei! Jeg lurer litt på om denne karamellsausen passer til karamellpudding. Skal lage hjemmelagde karamellpudding til jul, og husker min far serverte det med litt salt karamellsaus til. Og hvor mange grader den burde stå avkjølt i, da kjøleskapet mitt har en temperatur på 3 grader.

    Kommenter  (0)


  • Sandra

    2 år siden
    Hei! Jeg lurer litt på om denne karamellsausen passer til karamellpudding. Skal lage hjemmelagde karamellpudding til jul, og husker min far serverte det med litt salt karamellsaus til. Og hvor mange grader den burde stå avkjølt i, da kjøleskapet mitt har en temperatur på 3 grader.

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Sandra, La Sausen stå på benken til den er romtemperert så ikke glasset den er i sprekker av for rask temperaturendring, så kan du sette den i kjøleskapet natten over. 3 grader går fint :) Lykke til!

      Kommenter  (1)


  • Annie Bjørklund

    2 år siden
    Hei. Kan jeg lage karameller av denne oppskriften ? Går det feks. An å koke den litt lengere slik at den blir fastere ? Eller må jeg tilsette noe annet for å få dem stivere ?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Annie, Anbefaler deg å bruke denne oppskriften i stedenfor når du skal lage karameller: https://www.tine.no/oppskrifter/desserter/sote-snacks-og-godteri/fl%C3%B8tekarameller Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Anonym

    2 år siden
    Hei :) kan jeg bruke Melange istedenfor smør?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei, Det kan du, men jeg anbefaler deg å bruke meierismør for den gode smaken :) Lykke til!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat