Sjokolade- og marshmallowfudge

Sjokolade- og marshmallowfudge

Kommentarer 4
  • Enkel
  • 30 min
Konfekt er fantastisk som gave. Oppskriften på disse søte godsakene er stor nok til at du gjerne kan beholde noen selv også. Husk at fudgen skal stå 2-3 timer i kjøleskapet.

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk vaniljestang
4 dl sukker
1 ts salt
100 g TINE Usaltet Smør
2 dl TINE Kremfløte
5 dl mini- marshmallows
400 g mørk sjokolade
1 dl hakkede pistasjenøtter

Slik gjør du det

    1. Splitt vaniljestang på langs og skrap ut frøene. Bland stang og frø med sukker, salt, smør, fløte og marshmallows i en gryte. Kok opp over svak varme til alt er smeltet og jevnt, ca. 10 minutter.
    2. La blandingen småkoke under omrøring i 5 minutter. Del sjokoladen i biter, ta gryten av varmen og rør inn sjokoladen til smeltet.
    3. Dekk en liten form, ca. 13 x 17 cm, med bakepapir eller plastfolie og hell blandingen i.
    4. Hakk nøttene og strø over. Press dem forsiktig ned i fudgen. La stå 2-3 timer i kjøleskapet.
      Tips!

      Du kan pynte disse med andre morsomme ting som knuste peppermyntedrops, havsalt, tørket chili, kandisert sitrus eller andre type nøtter.

    5. Del i biter med en varm, tørr kniv og pakk i papirposer eller gaveesker.
Tips!

Disse holder seg best i kjøleskapet.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Andrea

    3 år siden
    Hvor lenge holder disse seg gode?

    Kommenter  (6)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Andrea, Dersom du oppbevarer disse i en luftett beholder, så holder de seg i to til tre uker. Lykke til :)

      Kommenter  (1)


  • Anonym

    3 år siden
    Kan man bruke store marshmallows? Får ikke tak i de små.

    Kommenter  (4)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei, I denne oppskriften skal marshmallowsene varmebehandles, så da kan du godt bruke store. Del de gjerne opp før du tilsetter de, så smelter de raskere. Lykke til :)

      Kommenter  (4)


Det er mye kjærlighet i god mat