Sjokolade- og marshmallowfudge

Sjokolade- og marshmallowfudge

5
  • Enkel
  • 30 min
Konfekt er fantastisk som gave. Oppskriften på disse søte godsakene er stor nok til at du gjerne kan beholde noen selv også. Husk at fudgen skal stå 2-3 timer i kjøleskapet.

Ingredienser

1 stk vaniljestang
4 dl sukker
1 ts salt
100 g TINE Usaltet Smør
2 dl TINE Kremfløte
5 dl mini- marshmallows
400 g mørk sjokolade
1 dl hakkede pistasjenøtter

Slik gjør du det

    1. Splitt vaniljestang på langs og skrap ut frøene. Bland stang og frø med sukker, salt, smør, fløte og marshmallows i en gryte. Kok opp over svak varme til alt er smeltet og jevnt, ca. 10 minutter.
    2. La blandingen småkoke under omrøring i 5 minutter. Del sjokoladen i biter, ta gryten av varmen og rør inn sjokoladen til smeltet.
    3. Dekk en liten form, ca. 13 x 17 cm, med bakepapir eller plastfolie og hell blandingen i.
    4. Hakk nøttene og strø over. Press dem forsiktig ned i fudgen. La stå 2-3 timer i kjøleskapet.
      Tips

      Du kan pynte disse med andre morsomme ting som knuste peppermyntedrops, havsalt, tørket chili, kandisert sitrus eller andre type nøtter.

    5. Del i biter med en varm, tørr kniv og pakk i papirposer eller gaveesker.
Tips

Disse holder seg best i kjøleskapet.

Kommentarer

  • Ørjan

    6 måneder siden
    Jeg laget disse med ungene på sfo og vi delte de ut til samtlige unger på skolen. De elsket det! Vi byttet forøvrig ut halvparten av den mørke sjokoladen med melkesjokolade

     (1)


Det er mye kjærlighet i god mat