
Sjokolade- og marshmallowfudge
Enkel•30 min min
Konfekt er fantastisk som gave. Oppskriften på disse søte godsakene er stor nok til at du gjerne kan beholde noen selv også. Husk at fudgen skal stå 2-3 timer i kjøleskapet.
Ingredienser
Antall stykker
-
1 stkvaniljestang
-
4 dlsukker
-
1 tssalt
-
100 g
-
2 dl
-
5 dlmini- marshmallows
-
400 gmørk sjokolade
-
1 dlhakkede pistasjenøtter
Slik gjør du det
-
1
Splitt vaniljestang på langs og skrap ut frøene. Bland stang og frø med sukker, salt, smør, fløte og marshmallows i en gryte. Kok opp over svak varme til alt er smeltet og jevnt, ca. 10 minutter.
-
2
La blandingen småkoke under omrøring i 5 minutter. Del sjokoladen i biter, ta gryten av varmen og rør inn sjokoladen til smeltet.
-
3
Dekk en liten form, ca. 13 x 17 cm, med bakepapir eller plastfolie og hell blandingen i.
-
4
Hakk nøttene og strø over. Press dem forsiktig ned i fudgen. La stå 2-3 timer i kjøleskapet.
Tips
Du kan pynte disse med andre morsomme ting som knuste peppermyntedrops, havsalt, tørket chili, kandisert sitrus eller andre type nøtter.
-
5
Del i biter med en varm, tørr kniv og pakk i papirposer eller gaveesker.