Vaniljesufflé
Med en god suffle imponerer du gjestene. Serverer du denne med frisk bringebær-coulis som her, eller annen god dessert-saus, så har du en perfekt avslutning på måltidet.
difficult•40 min•6 personer
Ingredienser
- 3 stykk eggeplomme
- 0.5 dl sukker
- 3 ss hvetemel
- 1 stykk vaniljestang
- 2.5 dl TINE® Helmelk 3,5 % fett
- 5 stykk eggehvite
Til smøring
- 6 ts TINE® Meierismør
- 4 ss sukker
Bringebærcoulis
- 250 g bringebær
- 4 ss melis
- 1 ss sitronsaft
Slik gjør du
1
Sett ovnen på 200 °C. Smelt smør og pensle ildfaste porsjonsformer innvendig med smør. Dryss godt med sukker og fordel det utover ved å vri på formen. Hell ut overflødig sukker.
2
Pisk eggeplomme med sukker til tykk og kremet, ca. 2 minutter. Vend inn mel.
3
Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha stang og frø i en kjele med melk og varm til rett under kokepunktet.
4
Ta kjelen til side, fisk ut vaniljestangen og pisk inn eggedosis. Det er viktig å røre konstant. Sett tilbake på varmen og kok opp under konstant omrøring. La småkoke i 2-3 minutter. Hell over i en ren bolle og avkjøl. Rør av og til.
5
Pisk eggehvite stiv og fold forsiktig inn i vaniljesausen i to omganger. Fordel i former. Fyll helt opp og glatt toppen med en steikespade. Tørk av kantene, slik at suffleen ikke fester seg og dermed ikke blåser seg opp. Stek i ovnen i 15 minutter.
6
Kjør frosne eller ferske bringebær med melis og sitronsaft i en stavmikser. Press sausen gjennom en sil med baksiden av en skje, slik at du får ut frøene.
TipsBruk gjerne Piano bringebærsaus og spar tid.
7
Dryss melis over ferdige suffleer og server umiddelbart med bringebærcoulis. Lag gjerne et lite hull i suffleen og hell sausen i.
TipsTrikset er å servere suffleene med en gang, for de vil falle sammen etter kort tid ute av ovnen. Men de smaker godt uansett.