Dipp med spinat og Kesam®
Dipp med spinat og Kesam® kan du kose deg med når som helst, gjerne som dipp til søtpotetfries eller andre grønnsaker, både rå og stekte. Dippen tar kun 5 minutter å lage.
Enkel•5 min•4 personer
Ingredienser
Dipp
- 3 dl Kesam® Naturell Laktosefri
- 150 g spinat
- 1 stykk hvitløksfedd
- 50 g Selbu Blå® Original
- 1 dl basilikumblader
Tips til servering: SØTPOTETFRIES
- 2 stykk søtpotet
- 1 stykk egg
- 1.5 dl hvetemel
- 2 dl finmalt brødrasp
Slik gjør du
1
Kjør Kesam, spinat, hvitløk, blåmuggost og basilikum til en jevn dipp i en kjøkkenmaskin med knivblad. Server til for eksempel søtpotetfries.
TipsEr du ikke så glad i blåmuggost, kan du bytte den ut med 1 dl revet parmesan.
Tips til servering: SØTPOTETFRIES
1
Del potet i staver. Pisk egg lett med en gaffel og ha i en bolle. Ha mel i en annen bolle og brødrasp i en tredje. Vend potetstavene først i mel, så i egg og så i brødrasp.
2
Varm oljen i en dyp kjele til ca. 160 °C, det skal bruse rundt en trepinne når du stikker den nedi, og friter potetstavene i puljer til gylne. La renne av seg på kjøkkenpapir og dryss over salt.
TipsDet finnes både søtpotetfries og annen pommes frites å få kjøpt ferdig slik at du kan steke dem raskt i ovnen og slippe frityr.