Søtpotetfries og dipp med spinat og Kesam®

Dipp med spinat og Kesam®

0
12
Enkel5 min
Dipp med spinat og Kesam® kan du kose deg med når som helst, gjerne som dipp til søtpotetfries eller andre grønnsaker, både rå og stekte. Dippen tar kun 5 minutter å lage.

Ingredienser

Antall porsjoner

Dipp

Tips til servering: SØTPOTETFRIES

  • 2 stk
    søtpoteter
  • 1 stk
    egg
  • 1 ½ dl
    hvetemel
  • 2 dl
    finmalt brødrasp

Slik gjør du det

  1. 1

    Kjør Kesam, spinat, hvitløk, blåmuggost og basilikum til en jevn dipp i en kjøkkenmaskin med knivblad. Server til for eksempel søtpotetfries.

    Tips

    Er du ikke så glad i blåmuggost, kan du bytte den ut med 1 dl revet parmesan.

Tips til servering: SØTPOTETFRIES

  1. 2

    Del potet i staver. Pisk egg lett med en gaffel og ha i en bolle. Ha mel i en annen bolle og brødrasp i en tredje. Vend potetstavene først i mel, så i egg og så i brødrasp.

  2. 3

    Varm oljen i en dyp kjele til ca. 160 °C, det skal bruse rundt en trepinne når du stikker den nedi, og friter potetstavene i puljer til gylne. La renne av seg på kjøkkenpapir og dryss over salt.

Tips

Det finnes både søtpotetfries og annen pommes frites å få kjøpt ferdig slik at du kan steke dem raskt i ovnen og slippe frityr.

Del denne oppskriften: