Søt chilisaus

Søt chilisaus

0
25
Enkel30 min
Her er oppskrift på hjemmelaget sweet chili som er enkel å lage. Sweet and spicy chilisaus passer til å glasere kylling når du skal grille, til fisk, eller som alternativ til ketchup. Du kan også bruke den som dipp. Denne oppskriften gir ca. 7 dl saus.

Ingredienser

Antall stykker

  • 3 stk
    rød chili
  • 1 ts
    salt
  • 2 stk
    hvitløksfedd
  • 1 ss
    olje
  • 3 dl
    ananasjuice
  • ½ dl
    eddik
  • 3 dl
    sukker
  • 4 ss
    tørket chiliflak
  • 2 ss
    maizena
  • 4 ss
    kaldt vann

Slik gjør du det

  1. 1

    Finhakk chili og mos i en morter med salt og hvitløk til en grov masse. Fres raskt i en panne med olje under omrøring, ca. 30 sekunder.

  2. 2

    Ha i ananasjuice, eddik og sukker og kok opp. Rør inn chiliflak og la småkoke i ca. 10 minutter. Pass på at det ikke koker for lenge, da får du knekk heller enn saus.

  3. 3

    Rør ut Maizena i kaldt vann og spe sausen med blandingen under konstant omrøring. Kok videre til sausen er tykk.

  4. 4

    Ha sausen over på tette glass og avkjøl. Sausen kan oppbevares i kjøleskapet i flere måneder.

    Tips

    Rør ut søt chilisaus med rømme og server til salte søtpotet-fries eller vanlig pommes frites.

Tips

Se an mengden chili etter hvor sterk du ønsker sausen. Vanlig rød chili er mild, mellom på 2500 – 5000 SHU (scoville heat units). Bruk en sterkere type chili om du vil ha mer varme.

Del denne oppskriften: