Søt chilisaus
Enkel•30 min min
Her er oppskrift på hjemmelaget sweet chili som er enkel å lage. Sweet and spicy chilisaus passer til å glasere kylling når du skal grille, til fisk, eller som alternativ til ketchup. Du kan også bruke den som dipp. Denne oppskriften gir ca. 7 dl saus.
Ingredienser
Antall stykker
-
3 stkrød chili
-
1 tssalt
-
2 stkhvitløksfedd
-
1 ssolje
-
3 dlananasjuice
-
½ dleddik
-
3 dlsukker
-
4 sstørket chiliflak
-
2 ssmaizena
-
4 sskaldt vann
Slik gjør du det
-
1
Finhakk chili og mos i en morter med salt og hvitløk til en grov masse. Fres raskt i en panne med olje under omrøring, ca. 30 sekunder.
-
2
Ha i ananasjuice, eddik og sukker og kok opp. Rør inn chiliflak og la småkoke i ca. 10 minutter. Pass på at det ikke koker for lenge, da får du knekk heller enn saus.
-
3
Rør ut Maizena i kaldt vann og spe sausen med blandingen under konstant omrøring. Kok videre til sausen er tykk.
-
4
Ha sausen over på tette glass og avkjøl. Sausen kan oppbevares i kjøleskapet i flere måneder.
Tips
Rør ut søt chilisaus med rømme og server til salte søtpotet-fries eller vanlig pommes frites.