Søt chilisaus

(3)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Her er oppskrift på hjemmelaget sweet chili som er enkel å lage. Sweet and spicy chilisaus passer til å glasere kylling når du skal grille, til fisk, eller som alternativ til ketchup. Du kan også bruke den som dipp. Denne oppskriften gir ca. 7 dl saus.

Antall stykker

1

Ingredienser

3 stkrød chili
1 tssalt
2 stkhvitløksfedd
1 ssolje
3 dlananasjuice
½ dleddik
3 dlsukker
4 sstørket chiliflak
2 ssmaizena
4 sskaldt vann

Slik gjør du det

    1. Finhakk chili og mos i en morter med salt og hvitløk til en grov masse. Fres raskt i en panne med olje under omrøring, ca. 30 sekunder.
    2. Ha i ananasjuice, eddik og sukker og kok opp. Rør inn chiliflak og la småkoke i ca. 10 minutter. Pass på at det ikke koker for lenge, da får du knekk heller enn saus.
    3. Rør ut Maizena i kaldt vann og spe sausen med blandingen under konstant omrøring. Kok videre til sausen er tykk.
    4. Ha sausen over på tette glass og avkjøl. Sausen kan oppbevares i kjøleskapet i flere måneder.

      Tips:

      Rør ut søt chilisaus med rømme og server til salte søtpotet-fries eller vanlig pommes frites.

Tips:

Se an mengden chili etter hvor sterk du ønsker sausen. Vanlig rød chili er mild, mellom på 2500 – 5000 SHU (scoville heat units). Bruk en sterkere type chili om du vil ha mer varme.

Kommentarer

  Legg til kommentar