Rødløkskompott

Rødløkskompott

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 40 min
Rødløkskompott er godt egnet som tilbehør til harde oster. Jo sterkere oster, jo søtere marmelader, så juster gjerne sukkermengden for å tilpasse ditt bruk.

Antall porsjoner

Ingredienser

4 stk rødløk
1 ss TINE Meierismør
2 kvister timian
3 ss sukker
1 dl eplesidereddik
½ dl balsamicoeddik
8 stk hele pepperkorn
2 stk laurbærblader

Slik gjør du det

    1. Skjær løk i tynne skiver og fres mykt i smør. Tilsett timian og sukker og rør til karamellisert, ca. 5 minutter.
    2. Ha i eddik, pepperkorn og laurbærblad og kok under lokk i 20 minutter.
    3. Ta av lokket og kok videre til væsken har fordampet til en tykk kompott, ca. 10 minutter. Avkjøl på glass.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat