Rødløkskompott

Rødløkskompott

0
20
Enkel40 min
Rødløkskompott er godt egnet som tilbehør til harde oster. Jo sterkere oster, jo søtere marmelader, så juster gjerne sukkermengden for å tilpasse ditt bruk.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 4 stk
    rødløk
  • 1 ss
  • 2 kvister
    timian
  • 3 ss
    sukker
  • 1 dl
    eplesidereddik
  • ½ dl
    balsamicoeddik
  • 8 stk
    hele pepperkorn
  • 2 stk
    laurbærblader

Slik gjør du det

  1. 1

    Skjær løk i tynne skiver og fres mykt i smør. Tilsett timian og sukker og rør til karamellisert, ca. 5 minutter.

  2. 2

    Ha i eddik, pepperkorn og laurbærblad og kok under lokk i 20 minutter.

  3. 3

    Ta av lokket og kok videre til væsken har fordampet til en tykk kompott, ca. 10 minutter. Avkjøl på glass.

Del denne oppskriften: