Rødløkskompott
Enkel•40 min min
Rødløkskompott er godt egnet som tilbehør til harde oster. Jo sterkere oster, jo søtere marmelader, så juster gjerne sukkermengden for å tilpasse ditt bruk.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
4 stkrødløk
-
1 ss
-
2 kvistertimian
-
3 sssukker
-
1 dleplesidereddik
-
½ dlbalsamicoeddik
-
8 stkhele pepperkorn
-
2 stklaurbærblader
Slik gjør du det
-
1
Skjær løk i tynne skiver og fres mykt i smør. Tilsett timian og sukker og rør til karamellisert, ca. 5 minutter.
-
2
Ha i eddik, pepperkorn og laurbærblad og kok under lokk i 20 minutter.
-
3
Ta av lokket og kok videre til væsken har fordampet til en tykk kompott, ca. 10 minutter. Avkjøl på glass.