Håndkle og blad
Rødløkskompott
(33)

Rødløkskompott

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Rødløkskompott er godt egnet som tilbehør til harde oster. Jo sterkere oster, jo søtere marmelader, så juster gjerne sukkermengden for å tilpasse ditt bruk.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

1
4 stkrødløk
1 ssTINE Meierismør
2 kvistertimian
3 sssukker
1 dleplesidereddik
½ dlbalsamicoeddik
8 stkhele pepperkorn
2 stklaurbærblader
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Skjær løk i tynne skiver og fres mykt i smør. Tilsett timian og sukker og rør til karamellisert, ca. 5 minutter.
    2. Ha i eddik, pepperkorn og laurbærblad og kok under lokk i 20 minutter.
    3. Ta av lokket og kok videre til væsken har fordampet til en tykk kompott, ca. 10 minutter. Avkjøl på glass.
kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat