Myntegele

Myntegelé

19
39
Enkel15 min
Myntegele er klassisk tilbehør til lam, men passer like godt til ost som brie og chèvre.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 4 ½ dl
    friske mynteblader (tett pakket sammen)
  • 6 dl
    vann
  • 750 g
    sukker
  • 3 ss
    sitronsaft
  • 50 g
    certo (pulver)
  • 3 ts
    grønn konditorfarge

Slik gjør du det

  1. 1

    Legg myntebladene i en kjele og hell over vannet. Varm dette langsomt opp og la det så koke i 2 minutter. Ta kjelen av platen og la bladene trekke i vannet og under lokk ca. 10 minutter.

  2. 2

    Sil fra saften og ha den tilbake i kjelen. Rør inn sukker litt om gangen til alt er oppløst. Tilsett sitronsaft og konditorfarge til fargen er pent grønn. Ha i Certo. La alt koke opp, ta av platen og skum godt.

  3. 3

    Fyll på rene små glass eller krukker og sett på lokk.

Del denne oppskriften: