Myntegelé
Enkel•15 min min
Myntegele er klassisk tilbehør til lam, men passer like godt til ost som brie og chèvre.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
4 ½ dlfriske mynteblader (tett pakket sammen)
-
6 dlvann
-
750 gsukker
-
3 sssitronsaft
-
50 gcerto (pulver)
-
3 tsgrønn konditorfarge
Slik gjør du det
-
1
Legg myntebladene i en kjele og hell over vannet. Varm dette langsomt opp og la det så koke i 2 minutter. Ta kjelen av platen og la bladene trekke i vannet og under lokk ca. 10 minutter.
-
2
Sil fra saften og ha den tilbake i kjelen. Rør inn sukker litt om gangen til alt er oppløst. Tilsett sitronsaft og konditorfarge til fargen er pent grønn. Ha i Certo. La alt koke opp, ta av platen og skum godt.
-
3
Fyll på rene små glass eller krukker og sett på lokk.