Myntegelé
Myntegele er klassisk tilbehør til lam, men passer like godt til ost som brie og chèvre.
Enkel•15 min•1 personer
Ingredienser
- 4.5 dl friske mynteblad, (tett pakket sammen)
- 6 dl vann
- 750 g sukker
- 3 ss sitronsaft
- 50 g certo, (pulver)
- 3 ts grønn konditorfarge
Slik gjør du
1
Legg myntebladene i en kjele og hell over vannet. Varm dette langsomt opp og la det så koke i 2 minutter. Ta kjelen av platen og la bladene trekke i vannet og under lokk ca. 10 minutter.
2
Sil fra saften og ha den tilbake i kjelen. Rør inn sukker litt om gangen til alt er oppløst. Tilsett sitronsaft og konditorfarge til fargen er pent grønn. Ha i Certo. La alt koke opp, ta av platen og skum godt.
3
Fyll på rene små glass eller krukker og sett på lokk.