Myntegele

Myntegelé

Kommentarer 11
  • Enkel
  • 15 min
Myntegele er klassisk tilbehør til lam, men passer like godt til ost som brie og chèvre.

Antall porsjoner

Ingredienser

4 ½ dl friske mynteblader (tett pakket sammen)
6 dl vann
750 g sukker
3 ss sitronsaft
50 g certo (pulver)
3 ts grønn konditorfarge

Slik gjør du det

    1. Legg myntebladene i en kjele og hell over vannet. Varm dette langsomt opp og la det så koke i 2 minutter. Ta kjelen av platen og la bladene trekke i vannet og under lokk ca. 10 minutter.
    2. Sil fra saften og ha den tilbake i kjelen. Rør inn sukker litt om gangen til alt er oppløst. Tilsett sitronsaft og konditorfarge til fargen er pent grønn. Ha i Certo. La alt koke opp, ta av platen og skum godt.
    3. Fyll på rene små glass eller krukker og sett på lokk.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Kathrine

    4 måneder siden
    Hei.

    Kan denne fryses i glasset? Det gjør jeg med ripsgele og solbærgele ( disse lages uten kunstig stivelse).

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      4 måneder siden
      Hei Kathrine,

      Glass kan knuse/sprekke når det fyses, men om du har god erfaring med dette fra før skader det ikke å prøve :)

      Kommenter  (0)


  • Stig Ronny Holm

    2 år siden
    Hvilken mynte er best å bruke

    Kommenter  (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      2 år siden
      Hei Stig, Du kan bruke den mynten du selv foretrekker. Selv bruker jeg Grønnmynte, men har brukt både Peppermynte og Bergmynte. Lykke til :)

      Kommenter  (6)


  • Iren

    3 år siden
    Hva er forskjellen på å bruke flaske og pulver? Jeg har pulver og vil gjerne bruke det hvis mulig.Hvor mye tilsvarer en halv flaske?

    Kommenter  (96)

    • Karin Ingebrigtsen

      1 år siden
      Hei Øyvnind, hvorfor har du ikke svart på denne. Får ikke tak i Certo flaske, kun pulver og lurer på hvor mye pulver som tilsvarer en halv flaske.

      Kommenter  (3)

      • Annicken , Kokk og kundekonsulent

        1 år siden
        Hei Karin, Certo på flaske fins ikke lenger og vi vil oppdatere oppskriften fortløpende :) Takk for at du gjorde oss oppmerksomme på det. Det finnes pose med flytende til sylting, bruker du denne holder det med 1,25 dl og bruker du pulver holder det å bruke 30 gram :) Lykke til og god matlaging!

        Kommenter  (0)


  • Christina

    3 år siden
    Hvor lang holdbarhet? Og må den oppbevares kjølig?

    Kommenter  (2)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Christina, Dersom du lagrer denne kjølig i en lufttett beholder, så kan du ha den i 3 måneder :)

      Kommenter  (0)


  • Frøydis

    3 år siden
    Nydelig ??

    Kommenter  (7)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Frøydis, Ja, nydelig! :)

      Kommenter  (2)


Det er mye kjærlighet i god mat