Skip to main content

Myntegelé

Enkel
15min

Myntegele er klassisk tilbehør til lam, men passer like godt til ost som brie og chèvre.

3.5
(121)
Next ImageMyntegelé

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Ingredienser

4.5 dl
friske mynteblad (tett pakket sammen)
6 dl
vann
750 g
sukker
3 ss
sitronsaft
50 g
certo (pulver)
3 ts
grønn konditorfarge

Fremgangsmåte

  1. Legg myntebladene i en kjele og hell over vannet. Varm dette langsomt opp og la det så koke i 2 minutter. Ta kjelen av platen og la bladene trekke i vannet og under lokk ca. 10 minutter.

  2. Sil fra saften og ha den tilbake i kjelen. Rør inn sukker litt om gangen til alt er oppløst. Tilsett sitronsaft og konditorfarge til fargen er pent grønn. Ha i Certo. La alt koke opp, ta av platen og skum godt.

  3. Fyll på rene små glass eller krukker og sett på lokk.

Trykk for å vurdere oppskriften

Flere fristende oppskrifter