Myntegele

Myntegelé

17
  • Enkel
  • 15 min
Myntegele er klassisk tilbehør til lam, men passer like godt til ost som brie og chèvre.

Ingredienser

4 ½ dl friske mynteblader (tett pakket sammen)
6 dl vann
750 g sukker
3 ss sitronsaft
50 g certo (pulver)
3 ts grønn konditorfarge

Slik gjør du det

    1. Legg myntebladene i en kjele og hell over vannet. Varm dette langsomt opp og la det så koke i 2 minutter. Ta kjelen av platen og la bladene trekke i vannet og under lokk ca. 10 minutter.
    2. Sil fra saften og ha den tilbake i kjelen. Rør inn sukker litt om gangen til alt er oppløst. Tilsett sitronsaft og konditorfarge til fargen er pent grønn. Ha i Certo. La alt koke opp, ta av platen og skum godt.
    3. Fyll på rene små glass eller krukker og sett på lokk.

Kommentarer

  • Billabong

    3 måneder siden
    Denne oppskriften anbefales ikke. Fulgte oppskriften nøye, men den ble altfor søt, og ble ikke stiv.

     (0)


Det er mye kjærlighet i god mat