Håndkle og blad
Myntegele
(2121)

Myntegelé

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Myntegele er klassisk tilbehør til lam, men passer like godt til ost som brie og chèvre.

Håndkle

Ingredienser

4 ½ dlfriske mynteblader (tett pakket sammen)
6 dlvann
750 gsukker
3 sssitronsaft
50 gcerto (pulver)
3 tsgrønn konditorfarge
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Legg myntebladene i en kjele og hell over vannet. Varm dette langsomt opp og la det så koke i 2 minutter. Ta kjelen av platen og la bladene trekke i vannet og under lokk ca. 10 minutter.
    2. Sil fra saften og ha den tilbake i kjelen. Rør inn sukker litt om gangen til alt er oppløst. Tilsett sitronsaft og konditorfarge til fargen er pent grønn. Ha i Certo. La alt koke opp, ta av platen og skum godt.
    3. Fyll på rene små glass eller krukker og sett på lokk.
kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat