placeholder image
0

Klaret smør

(3)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Klaret smør er smør hvor melkepartiklene er fjernet slik at det tåler høyere temperatur. Det er fint å bruke i asiatiske retter eller retter der det skal brukes ghee. Denne oppskriften gir ca. 8 dl klarnet smør.

Antall stykker

1

Ingredienser

1 kgTINE Meierismør, gjerne usaltet

Slik gjør du det

    1. Smelt smøret på lav varme uten å røre. Unngå å flytte på gryten slik at melkepartiklene synker til bunns. La stå så lenge, ca. 20 minutter, slik at smøret på toppen bli helt klart.
    2. Hell av det klarede smøret uten å få med melkepartiklene, bruk gjerne et kaffefileter. Oppbevar klarnet smør i et glass med lokk.

      Tips:

      Klaret smør holder seg i lang tid i kjøleskapet. Ta det gjerne ut en stund før bruk så det mykner noe.

Tips:

Smaken på det klarete smøret vil variere ettersom hvor hardt du varmer det. Jo mer gylne og karamelliserte melkepartiklene blir, jo dypere smak får smøret.

Kommentarer