Klaret smør

Klaret smør

7
  • Enkel
  • 20 min
Klaret smør er smør hvor melkepartiklene er fjernet slik at det tåler høyere temperatur. Det er fint å bruke i asiatiske retter eller retter der det skal brukes ghee. Denne oppskriften gir ca. 8 dl klarnet smør.

Ingredienser

1 kg TINE Meierismør , gjerne usaltet

Slik gjør du det

    1. Smelt smøret på lav varme uten å røre. Unngå å flytte på gryten slik at melkepartiklene synker til bunns. La stå så lenge, ca. 20 minutter, slik at smøret på toppen bli helt klart.
    2. Hell av det klarede smøret uten å få med melkepartiklene, bruk gjerne et kaffefileter. Oppbevar klarnet smør i et glass med lokk.
      Tips!

      Klaret smør holder seg i lang tid i kjøleskapet. Ta det gjerne ut en stund før bruk så det mykner noe.

Tips!

Smaken på det klarete smøret vil variere ettersom hvor hardt du varmer det. Jo mer gylne og karamelliserte melkepartiklene blir, jo dypere smak får smøret.

Kommentarer

  • Avani

    11 dager siden
    Hei, Jeg vil ha Tine ferdiglaget klaret smør. Jeg har sjekket i Rema 1000. de har ikke. HVor kan jeg kjøpe klaret smør?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      11 dager siden
      Hei Avani,

      Dette hadde vi for salg før, men produktet ble så lavt etterspurt at dette lages ikke lenger dessverre.

      Du kan fint lage klarnet smør ved å følge denne oppskriften :) Lykke til!

       (0)


  • Kristin

    1 måneder siden
    Jeg prøvde med kaffefilter, men det funka ikke. Dryppet omtrent ikke gjennom, selv om jeg holdt det varmt. Må nok bruke et klede eller noe.

     (0)


  • Jeanette

    2 måneder siden
    Hei
    Supert med oppskrift. Lurt på å lage dette lenge etter et besøk i India med oppfordring om å ha Ghee i kosten min. Men hva kan man bruke restene / melkepartiklene som blir igjen til? :)

     (1)

    • Kristin

      1 måneder siden
      sikkert alt du ellers vile brukt fløte til

       (0)

    • Kristin

      1 måneder siden
      Nå har jeg lest at det ikke er bra å bruke, må kastes.

       (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      1 måneder siden
      Hei Jeanette!

      Jeg har faktisk aldri brukt melkerestene som blir igjen når en lager klarnet smør, til noe. Min første tanke er at dette kunne vært godt å bruke i både bakst og rører, men tenker også at konsistensen kanskje ikke er helt optimal. Her tror jeg du må prøve deg frem litt selv. Gi oss gjerne en tilbakemelding på om det kan brukes til noe fornuftig. :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat