Klaret smør

Klaret smør

11
  • Enkel
  • 20 min
Klaret smør er smør hvor melkepartiklene er fjernet slik at det tåler høyere temperatur. Det er fint å bruke i asiatiske retter eller retter der det skal brukes ghee. Denne oppskriften gir ca. 8 dl klarnet smør.

Ingredienser

1 kg TINE Meierismør , gjerne usaltet

Slik gjør du det

    1. Smelt smøret på lav varme uten å røre. Unngå å flytte på gryten slik at melkepartiklene synker til bunns. La stå så lenge, ca. 20 minutter, slik at smøret på toppen bli helt klart.
    2. Hell av det klarede smøret uten å få med melkepartiklene, bruk gjerne et kaffefileter. Oppbevar klarnet smør i et glass med lokk.
      Tips

      Klaret smør holder seg i lang tid i kjøleskapet. Ta det gjerne ut en stund før bruk så det mykner noe.

Tips

Smaken på det klarete smøret vil variere ettersom hvor hardt du varmer det. Jo mer gylne og karamelliserte melkepartiklene blir, jo dypere smak får smøret.

Kommentarer

  • Gopal

    2 måneder siden
    Tine 4 liter klart smør fins på asiatsk butikker i Oslo

     (0)


Det er mye kjærlighet i god mat