Aromasmør

Aromasmør

0
10
Enkel20 min
Her er oppskrift på tre typer aromasmør som smaker godt til for eksempel til bakte poteter, en deilig biffmiddag, eller til grillet fisk eller kjøtt. De er enkle å blande og holder seg godt en stund i kjøleskapet.

Ingredienser

Antall porsjoner

Persille - og hvitløksmør:

  • 100 g
    TINE Meierismør (romtemperert)
  • 1 stk
    hvitløksfedd
  • 2 ss
    finhakket persille
  • ½ ts
    salt

Chilismør:

Lime - og koriandersmør:

  • 100 g
    TINE Meierismør (romtemperert)
  • 1 stk
    lime (revet skall av)
  • 2 ss
    frisk, finhakket koriander
  • ½ ts
    salt

Slik gjør du det

  1. 1

    Bland ingrediensene til de tre smørblandingene og smak til med salt og eventuelt nykvernet pepper. Server i tre skåler.

  2. 2

    Dersom du skal oppbevare smørblandingene til en senere anledning kan du legge de på matpapir eller folie og rulle de sammen til tre pølser.

  3. 3

    Legg smørpølsene kjølig i kjøleskap eller i fryseboksen til smøret er hardt. Skjær smøret i skiver eller terninger ved servering.

Del denne oppskriften: