Skip to main content

Tomatsuppe med crème fraîche

Enkel
25min

Det er veldig enkelt å lage tomatsuppe fra bunnen av. I denne suppen har vi brukt TINE® Crème Fraîche, som gir en frisk og syrlig smak.

4.0
(276)
Next ImageTomatsuppe med crème fraîche

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

0.5 stk
løk
1 stk
hvitløksfedd
2 ss
olivenolje, til steking
1 boks
hermetiske tomater
2 ss
tomatpuré
4 dl
vann
1 stk
hønsebuljongterning
1 ts
sukker
0.5 potte
frisk basilikum, eventuelt litt tørket basilikum
1 ts
salt
0.5 ts
pepper

Fremgangsmåte

  1. Grovhakk løk og finhakk hvitløk. Ha olivenolje i en kjele. Fres løk og hvitløk mykt og blankt.

  2. Tilsett hermetisk tomat, tomatpuré, vann, buljong og sukker. Kok opp og la småkoke i ca. 10 minutter.

  3. Grovhakk basilikum og ha i suppen. Kjør suppen til ønsket ­konsistens med stavmikser eller i hurtigmikser.

  4. Rør inn TINE® Crème Fraîche og smak til med salt og pepper. Server gjerne suppen med brødpinner, kokt makaroni og kokt egg.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Om du ønsker mindre syrlighet i suppen, tilsetter du litt og litt TINE® Crème Fraîche og smaker til suppen.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter