Oppskrift på Ribollita
0

Ribollita

(5)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Det finnes utallige varianter av denne gode suppen fra Toscana. Ribollita betyr «å varme opp på nytt», da man ofte bruker rester fra minestronesuppe som base.

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stkhakket løk
4 stkhakkede hvitløksfedd
2 stkgulrøtter i skiver
2 stkstangselleri i biter
100 ghodekål i biter
2 ssolivenolje
400 ghakkede tomater (fra boks)
2 sstomatpuré
2 ssfrisk rosmarin
1 lvann
1 stkgrønnsakbuljongterning
400 ghvite bønner (fra boks)
¼ tssalt
¼ tspepper

Tilbehør:

4 skiverdaggammelt brød (i terninger)
2 dlrevet parmesan

Slik gjør du det

    1. Hakk løk og hvitløk. Skjær gulrot, stangselleri og kål i biter. Surr løk og grønnsaker i olje i en stor kjele, uten at grønnsakene får farge.

      Tips:

      Varier gjerne ingrediensene i suppen, men en Ribollita bør alltid inneholde daggammelt brød, bønner, og forskjellige grønnsaker.

    2. Tilsett hakket tomat, tomatpure, rosmarin, vann og grønnsaksbuljong. Kok i ca 20 min, eller til grønnsakene er møre.
    3. Skyll bønnene i kaldt vann og ha dem i suppen. Kok opp og smak til med salt og pepper. Server med brød, parmesan og olivenolje.

Tips:

Tilbered gjerne suppen dagen i forveien. Da sparer du tid, og smakene får tid til å utvikles. Parmesan kan byttes ut med revet ost.

Kommentarer