Ribollita

Ribollita

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
Det finnes utallige varianter av denne gode suppen fra Toscana. Ribollita betyr «å varme opp på nytt», da man ofte bruker rester fra minestronesuppe som base.

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk hakket løk
4 stk hakkede hvitløksfedd
2 stk gulrøtter i skiver
2 stilker stangselleri i biter
100 g hodekål i biter
2 ss olivenolje
400 g hakkede tomater (fra boks)
2 ss tomatpuré
2 ss frisk rosmarin
1 l vann
1 stk grønnsakbuljongterning
400 g hvite bønner (fra boks)
¼ ts salt
¼ ts pepper

Tilbehør:

4 skiver daggammelt brød (i terninger)
2 dl revet parmesan

Slik gjør du det

    1. Hakk løk og hvitløk. Skjær gulrot, stangselleri og kål i biter. Surr løk og grønnsaker i olje i en stor kjele, uten at grønnsakene får farge.
      Tips!

      Varier gjerne ingrediensene i suppen, men en Ribollita bør alltid inneholde daggammelt brød, bønner, og forskjellige grønnsaker.

    2. Tilsett hakket tomat, tomatpure, rosmarin, vann og grønnsaksbuljong. Kok i ca 20 min, eller til grønnsakene er møre.
    3. Skyll bønnene i kaldt vann og ha dem i suppen. Kok opp og smak til med salt og pepper. Server med brød, parmesan og olivenolje.
Tips!

Tilbered gjerne suppen dagen i forveien. Da sparer du tid, og smakene får tid til å utvikles. Parmesan kan byttes ut med revet ost.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat