Håndkle og blad
Ribollita
(66)

Ribollita

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Det finnes utallige varianter av denne gode suppen fra Toscana. Ribollita betyr «å varme opp på nytt», da man ofte bruker rester fra minestronesuppe som base.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stkhakket løk
4 stkhakkede hvitløksfedd
2 stkgulrøtter i skiver
2 stilkerstangselleri i biter
100 ghodekål i biter
2 ssolivenolje
400 ghakkede tomater (fra boks)
2 sstomatpuré
2 ssfrisk rosmarin
1 lvann
1 stkgrønnsakbuljongterning
400 ghvite bønner (fra boks)
¼ tssalt
¼ tspepper

Tilbehør:

4 skiverdaggammelt brød (i terninger)
2 dlrevet parmesan
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Hakk løk og hvitløk. Skjær gulrot, stangselleri og kål i biter. Surr løk og grønnsaker i olje i en stor kjele, uten at grønnsakene får farge.
      Blått hjerte
      Tips!

      Varier gjerne ingrediensene i suppen, men en Ribollita bør alltid inneholde daggammelt brød, bønner, og forskjellige grønnsaker.

    2. Tilsett hakket tomat, tomatpure, rosmarin, vann og grønnsaksbuljong. Kok i ca 20 min, eller til grønnsakene er møre.
    3. Skyll bønnene i kaldt vann og ha dem i suppen. Kok opp og smak til med salt og pepper. Server med brød, parmesan og olivenolje.
Blått hjerte
Tips!

Tilbered gjerne suppen dagen i forveien. Da sparer du tid, og smakene får tid til å utvikles. Parmesan kan byttes ut med revet ost.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat