Skip to main content

Ribollita

Enkel
30min

Det finnes utallige varianter av denne gode suppen fra Toscana. Ribollita betyr «å varme opp på nytt», da man ofte bruker rester fra minestronesuppe som base.

4.4
(14)
Next ImageRibollita

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stk
hakket løk
4 stk
hakkede hvitløksfedd
2 stk
gulrot i skiver
2 stilk
stangselleri i biter
100 g
hodekål i biter
400 g
hakkede tomat (fra boks)
2 ss
tomatpuré
2 ss
frisk rosmarin
1 l
vann
1 stk
grønnsaksbuljongterning
400 g
hvite bønner (fra boks)
0.25 ts
salt
0.25 ts
pepper

Tilbehør:

4 skiver
daggammelt brød (i terninger)
2 dl
revet TINE® Norsk Alpeost

Fremgangsmåte

  1. Hakk løk og hvitløk. Skjær gulrot, stangselleri og kål i biter. Surr løk og grønnsaker i olje i en stor kjele, uten at grønnsakene får farge.

    Tips

    Varier gjerne ingrediensene i suppen, men en Ribollita bør alltid inneholde daggammelt brød, bønner, og forskjellige grønnsaker.

  2. Tilsett hakket tomat, tomatpure, rosmarin, vann og grønnsaksbuljong. Kok i ca 20 min, eller til grønnsakene er møre.

  3. Skyll bønnene i kaldt vann og ha dem i suppen. Kok opp og smak til med salt og pepper. Server med brød, parmesan og olivenolje.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter