Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Minestrone

Enkel
30min

Minestronesuppe er en klassisk grønnsakssuppe fra Italia med kraft, tomat og pasta. Dette er originalt en restesuppe og en god måte å få brukt grønnsaker man har liggende.

4.1
(50)
Next ImageMinestrone

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stk
gulrot
1 stk
løk
2 stilk
stangselleri
2 stk
hvitløksfedd
1 stk
squash
0.25 stk
hodekål
0.5 dl
bladpersille (kan sløyfes)
1 boks
hermetiske tomater
2 dl
pasta, gjerne skjell
2 stk
hønsebuljongterning
1 l
vann
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper

Til servering

4 ss
bladpersille (kan sløyfes)
4 skiver
brød

Fremgangsmåte

  1. Grovhakk gulrot, løk og selleri og fres i en gryte med smør til mykt, ca. 7 minutter. Rør inn presset hvitløk.

  2. Grovhakk kål og squash og ha i gryten sammen med tomat, bladpersille, pasta og buljong blandet med vann.

  3. La småkoke til pastaen er al dente, ca. 8 minutter. Smak til med salt og pepper. Server med revet ost og hakket bladpersille, og brød med smør ved siden av.

    Tips

    Velg pastatyper som skjell, skruer eller makaroni.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Bytt gjerne ut noen av grønnsaker med andre favoritter som grønne bønner, grønnkål eller pastinakk.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter