Oppskrift på Minestrone
0

Minestrone

(13)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Minestronesuppe er en klassisk grønnsakssuppe fra Italia med kraft, tomat og pasta. Dette er originalt en restesuppe og en god måte å få brukt grønnsaker man har liggende.

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stkgulrøtter
1 stkløk
2 stilkerstangselleri
2 ssTINE Meierismør
2 stkhvitløksfedd
1 stksquash
¼ stkhodekål
½ dlbladpersille (kan sløyfes)
1 bokshermetiske tomater
2 dlpasta, gjerne skjell
2 stkhønsebuljongterninger
1 lvann
½ tssalt
½ tspepper

Til servering

150 gNorvegia® Vellagret , finrevet
4 ssbladpersille (kan sløyfes)
4 skiverbrød
2 ssTINE Meierismør

Slik gjør du det

    1. Grovhakk gulrot, løk og selleri og fres i en gryte med smør til mykt, ca. 7 minutter. Rør inn presset hvitløk.
    2. Grovhakk kål og squash og ha i gryten sammen med tomat, bladpersille, pasta og buljong blandet med vann.
    3. La småkoke til pastaen er al dente, ca. 8 minutter. Smak til med salt og pepper. Server med revet ost og hakket bladpersille, og brød med smør ved siden av.

      Tips:

      Velg pastatyper som skjell, skruer eller makaroni.

Tips:

Bytt gjerne ut noen av grønnsaker med andre favoritter som grønne bønner, grønnkål eller pastinakk.

Kommentarer