Minestrone
Enkel•30 min min
Minestronesuppe er en klassisk grønnsakssuppe fra Italia med kraft, tomat og pasta. Dette er originalt en restesuppe og en god måte å få brukt grønnsaker man har liggende.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 stkgulrøtter
-
1 stkløk
-
2 stilkerstangselleri
-
2 ss
-
2 stkhvitløksfedd
-
1 stksquash
-
¼ stkhodekål
-
½ dlbladpersille (kan sløyfes)
-
1 bokshermetiske tomater
-
2 dlpasta , gjerne skjell
-
2 stkhønsebuljongterninger
-
1 lvann
-
½ tssalt
-
½ tspepper
Til servering
-
150 gNorvegia® Vellagret - fra ostehjul , finrevet
-
4 ssbladpersille (kan sløyfes)
-
4 skiverbrød
-
2 ss
Slik gjør du det
-
1
Grovhakk gulrot, løk og selleri og fres i en gryte med smør til mykt, ca. 7 minutter. Rør inn presset hvitløk.
-
2
Grovhakk kål og squash og ha i gryten sammen med tomat, bladpersille, pasta og buljong blandet med vann.
-
3
La småkoke til pastaen er al dente, ca. 8 minutter. Smak til med salt og pepper. Server med revet ost og hakket bladpersille, og brød med smør ved siden av.
Tips
Velg pastatyper som skjell, skruer eller makaroni.