Håndkle og blad
Minestrone
(2828)

Minestrone

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Minestronesuppe er en klassisk grønnsakssuppe fra Italia med kraft, tomat og pasta. Dette er originalt en restesuppe og en god måte å få brukt grønnsaker man har liggende.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stkgulrøtter
1 stkløk
2 stilkerstangselleri
2 ssTINE Meierismør
2 stkhvitløksfedd
1 stksquash
¼ stkhodekål
½ dlbladpersille (kan sløyfes)
1 bokshermetiske tomater
2 dlpasta, gjerne skjell
2 stkhønsebuljongterninger
1 lvann
½ tssalt
½ tspepper

Til servering

150 gNorvegia® Vellagret , finrevet
4 ssbladpersille (kan sløyfes)
4 skiverbrød
2 ssTINE Meierismør
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Grovhakk gulrot, løk og selleri og fres i en gryte med smør til mykt, ca. 7 minutter. Rør inn presset hvitløk.
    2. Grovhakk kål og squash og ha i gryten sammen med tomat, bladpersille, pasta og buljong blandet med vann.
    3. La småkoke til pastaen er al dente, ca. 8 minutter. Smak til med salt og pepper. Server med revet ost og hakket bladpersille, og brød med smør ved siden av.
      Blått hjerte
      Tips!

      Velg pastatyper som skjell, skruer eller makaroni.

Blått hjerte
Tips!

Bytt gjerne ut noen av grønnsaker med andre favoritter som grønne bønner, grønnkål eller pastinakk.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat