Minestrone
Minestronesuppe er en klassisk grønnsakssuppe fra Italia med kraft, tomat og pasta. Dette er originalt en restesuppe og en god måte å få brukt grønnsaker man har liggende.
Enkel•30 min•4 personer
Ingredienser
- 2 stykk gulrot
- 1 stykk løk
- 2 stilk stangselleri
- 2 ss TINE® Meierismør
- 2 stykk hvitløksfedd
- 1 stykk squash
- 0.25 stykk hodekål
- 0.5 dl bladpersille, (kan sløyfes)
- 1 boks hermetiske tomater
- 2 dl pasta, , gjerne skjell
- 2 stykk hønsebuljongterning
- 1 l vann
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts pepper
Til servering
- 150 g Norvegia® Vellagret - fra ostehjul, , finrevet
- 4 ss bladpersille, (kan sløyfes)
- 4 skive brød
- 2 ss TINE® Meierismør
Slik gjør du
1
Grovhakk gulrot, løk og selleri og fres i en gryte med smør til mykt, ca. 7 minutter. Rør inn presset hvitløk.
2
Grovhakk kål og squash og ha i gryten sammen med tomat, bladpersille, pasta og buljong blandet med vann.
3
La småkoke til pastaen er al dente, ca. 8 minutter. Smak til med salt og pepper. Server med revet ost og hakket bladpersille, og brød med smør ved siden av.
TipsVelg pastatyper som skjell, skruer eller makaroni.
TipsBytt gjerne ut noen av grønnsaker med andre favoritter som grønne bønner, grønnkål eller pastinakk.