Minestrone

Minestrone

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 30 min
Minestronesuppe er en klassisk grønnsakssuppe fra Italia med kraft, tomat og pasta. Dette er originalt en restesuppe og en god måte å få brukt grønnsaker man har liggende.

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk gulrøtter
1 stk løk
2 stilker stangselleri
2 ss TINE Meierismør
2 stk hvitløksfedd
1 stk squash
¼ stk hodekål
½ dl bladpersille (kan sløyfes)
1 boks hermetiske tomater
2 dl pasta , gjerne skjell
2 stk hønsebuljongterninger
1 l vann
½ ts salt
½ ts pepper

Til servering

150 g Norvegia® Vellagret , finrevet
4 ss bladpersille (kan sløyfes)
4 skiver brød
2 ss TINE Meierismør

Slik gjør du det

    1. Grovhakk gulrot, løk og selleri og fres i en gryte med smør til mykt, ca. 7 minutter. Rør inn presset hvitløk.
    2. Grovhakk kål og squash og ha i gryten sammen med tomat, bladpersille, pasta og buljong blandet med vann.
    3. La småkoke til pastaen er al dente, ca. 8 minutter. Smak til med salt og pepper. Server med revet ost og hakket bladpersille, og brød med smør ved siden av.
      Tips!

      Velg pastatyper som skjell, skruer eller makaroni.

Tips!

Bytt gjerne ut noen av grønnsaker med andre favoritter som grønne bønner, grønnkål eller pastinakk.

Kommentar

Kommentarer

  • Anette

    7 måneder siden
    Hvis denne skal være kjøttfri, så er hønsebuljong feil :)

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      7 måneder siden
      Hei Anette,

      Minestrone suppe er ofte en suppe laget på rester. Den kan lages med okse, kylling eller grønnsaksbuljong om man ønsker. Lager du med grønnsaksbuljong får du en suppe som kan spises av vegetarianere eller så kan du velge å servere den med kjøtt :) Her er det bare fantasien som stopper. Lykke til og god matlaging!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat