
Kikertsuppe med ostechips
Enkel•30 min min
Suppe bør man spise mer av! Her er vår lettlagde kikertsuppe med ostechips.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
600 ghermetiske kikerter , silt av
-
200 ghermetiske tomater , hakket
-
1 lgrønnsaksbuljong
-
2 stkhvitløksfedd , finhakket
-
2 stklaurbærblader
-
1 stkliten kanelstang
-
1 tstørket timian , evt. 1 spiseskje hakket frisk timian
-
1 dl
-
100 ggrønnkål , i tynne strimler
-
¾ tssalt
-
½ tskvernet hvit pepper
Topping:
-
2 stkepler , i små terninger
-
3 sssitronsaft
Ostechips:
-
100 gNorvegia® Revet
-
½ tspaprikapulver
-
2 ssvalnøtter
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovn på 225 °C.
-
2
Ha kikerter, tomat, grønnsaksbuljong, hvitløk, laurbærblad, kanelstang, timian og kremfløte i en stor kjele, og la det småkoke i ca. 10 minutter.
-
3
Tilsett grønnkål, og la det småkoke videre til kålen er mør. Smak til med salt og pepper.
Topping:
-
4
Skrell og del eple i små terninger, vend de i sitronsaft.
Ostechips:
-
5
Legg ost i litt avlange hauger (pass på at du ikke legger for tykt lag) på et brett med bakepapir. Dryss over paprikapulver og nøtter.
Tips
Bruk gjerne andre varianter av revet ost.
-
6
Stek osten midt i ovnen i ca. 5 minutter, til den er gyllen og sprø. Server ved siden av suppen sammen med epleterninger.