Kikertsuppe med ostechips
Suppe bør man spise mer av! Her er vår lettlagde kikertsuppe med ostechips.
1. Sett stekeovn på 225 °C.
2. Ha kikerter, tomat, grønnsaksbuljong, hvitløk, laurbærblad, kanelstang, timian og kremfløte i en stor kjele, og la det småkoke i ca. 10 minutter.
3. Tilsett grønnkål, og la det småkoke videre til kålen er mør. Smak til med salt og pepper.
4. Skrell og del eple i små terninger, vend de i sitronsaft.
5. Legg ost i litt avlange hauger (pass på at du ikke legger for tykt lag) på et brett med bakepapir. Dryss over paprikapulver og nøtter.
Bruk gjerne andre varianter av revet ost.
6. Stek osten midt i ovnen i ca. 5 minutter, til den er gyllen og sprø. Server ved siden av suppen sammen med epleterninger.
Server gjerne rundstykker/brød og smør til suppen.