Kikertsuppe med ostechips

Kikertsuppe med ostechips

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
Suppe bør man spise mer av! Her er vår lettlagde kikertsuppe med ostechips.

Antall porsjoner

Ingredienser

Utstyr

Stekebrett med bakepapir
600 g hermetiske kikerter , silt av
200 g hermetiske tomater , hakket
1 l grønnsaksbuljong
2 stk hvitløksfedd , finhakket
2 stk laurbærblader
1 stk liten kanelstang
1 ts tørket timian , evt. 1 spiseskje hakket frisk timian
1 dl TINE Kremfløte
100 g grønnkål , i tynne strimler
¾ ts salt
½ ts kvernet hvit pepper

Topping:

2 stk epler , i små terninger
3 ss sitronsaft

Ostechips:

100 g Norvegia® Revet
½ ts paprikapulver
2 ss valnøtter

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovn på 225 °C.
    2. Ha kikerter, tomat, grønnsaksbuljong, hvitløk, laurbærblad, kanelstang, timian og kremfløte i en stor kjele, og la det småkoke i ca. 10 minutter.
    3. Tilsett grønnkål, og la det småkoke videre til kålen er mør. Smak til med salt og pepper.
  1. Topping:

    1. Skrell og del eple i små terninger, vend de i sitronsaft.
  2. Ostechips:

    1. Legg ost i litt avlange hauger (pass på at du ikke legger for tykt lag) på et brett med bakepapir. Dryss over paprikapulver og nøtter.
      Tips!

      Bruk gjerne andre varianter av revet ost.

    2. Stek osten midt i ovnen i ca. 5 minutter, til den er gyllen og sprø. Server ved siden av suppen sammen med epleterninger.
Tips!

Server gjerne rundstykker/brød og smør til suppen.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat