Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Kikertsuppe med ostechips

Enkel
30min

Suppe bør man spise mer av! Her er vår lettlagde kikertsuppe med ostechips.

4.1
(15)
Next ImageKikertsuppe med ostechips

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

600 g
hermetiske kikerter, silt av
200 g
hermetiske tomater, hakket
1 l
grønnsaksbuljong
2 stk
hvitløksfedd, finhakket
2 stk
laurbærblad
1 stk
liten kanelstang
1 ts
tørket timian, evt. 1 spiseskje hakket frisk timian
100 g
grønnkål, i tynne strimler
0.75 ts
salt
0.5 ts
kvernet hvit pepper

Topping:

2 stk
eple, i små terninger
3 ss
sitronsaft

Ostechips:

100 g
Norvegia® Revet
0.5 ts
paprikapulver
2 ss
valnøtter

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovn på 225 °C.

  2. Ha kikerter, tomat, grønnsaksbuljong, hvitløk, laurbærblad, kanelstang, timian og kremfløte i en stor kjele, og la det småkoke i ca. 10 minutter.

  3. Tilsett grønnkål, og la det småkoke videre til kålen er mør. Smak til med salt og pepper.

Topping:

  1. Skrell og del eple i små terninger, vend de i sitronsaft.

Ostechips:

  1. Legg ost i litt avlange hauger (pass på at du ikke legger for tykt lag) på et brett med bakepapir. Dryss over paprikapulver og nøtter.

    Tips

    Bruk gjerne andre varianter av revet ost.

  2. Stek osten midt i ovnen i ca. 5 minutter, til den er gyllen og sprø. Server ved siden av suppen sammen med epleterninger.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Server gjerne rundstykker/brød og smør til suppen.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter