Kikertsuppe med ostechips

(6)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Suppe bør man spise mer av! Her er vår lettlagde kikertsuppe med ostechips.

Antall porsjoner

Utstyr

Stekebrett med bakepapir

Ingredienser

600 ghermetiske kikerter, silt av
200 ghermetiske tomater, hakket
1 lgrønnsaksbuljong
2 stkhvitløksfedd, finhakket
2 stklaurbærblader
1 stkliten kanelstang
1 tstørket timian, evt. 1 spiseskje hakket frisk timian
1 dlTINE Kremfløte
100 ggrønnkål, i tynne strimler
¾ tssalt
½ tskvernet hvit pepper

Topping:

2 stkepler, i små terninger
3 sssitronsaft

Ostechips:

100 gNorvegia® Revet
½ tspaprikapulver
2 ssvalnøtter

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovn på 225 °C.
    2. Ha kikerter, tomat, grønnsaksbuljong, hvitløk, laurbærblad, kanelstang, timian og kremfløte i en stor kjele, og la det småkoke i ca. 10 minutter.
    3. Tilsett grønnkål, og la det småkoke videre til kålen er mør. Smak til med salt og pepper.
  • Topping:

    1. Skrell og del eple i små terninger, vend de i sitronsaft.
  • Ostechips:

    1. Legg ost i litt avlange hauger (pass på at du ikke legger for tykt lag) på et brett med bakepapir. Dryss over paprikapulver og nøtter.

      Tips:

      Bruk gjerne andre varianter av revet ost.

    2. Stek osten midt i ovnen i ca. 5 minutter, til den er gyllen og sprø. Server ved siden av suppen sammen med epleterninger.

Tips:

Server gjerne rundstykker/brød og smør til suppen.

Kommentarer

  Legg til kommentar