Kremet blomkålsuppe

Kremet blomkålsuppe

Kommentarer 4
  • Enkel
  • 25 min
Suppe er noe av den enkleste hverdagsmaten du kan lage. Med krutonger eller godt brød til, er det også veldig mettende.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Stavmikser

Ostekrutonger

4 skiver tørt brød , i terninger
2 ss olivenolje
½ ts fingersalt (flaksalt)
1 ts tørket oregano
1 dl TINE Revet Lettost 17% fett

Blomkålsuppe

1 stk løk , hakket
½ stk purre , i biter
1 ss TINE Meierismør
1 stk blomkål
1 l hønsebuljong
2 dl Tinemelk® Lettmelk 0,5 % fett
½ ts salt
¼ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 210 °C. Vend brødterninger med olivenolje, salt og oregano, og spre utover stekebrett dekket med bakepapir. Dryss over ost, og stek gylne i ovnen, 5-7 minutter.
      Tips!

      Blomkålsuppe har en sødme som balanserer godt med litt salt tilbehør, som disse ostekrutongene. Topp gjerne suppen med sprøstekt bacon eller spekeskinke i tillegg.

    2. Fres løk og purre i smør i en kjele, på middels varme. Del blomkål i små biter, tilsett og fres i 1 minutt. Ha i buljong og melk, og kok i 15 minutter, til blomkålen er mør.
    3. Fisk ut noen blomkålbiter med en hullsleiv, og legg til side. Kjør suppen glatt med en stavmikser, og server med blomkålbiter og ostekrutonger.
Tips!

Suppe er rask hverdagsmat, og prinsippet er det samme om du lager blomkål-, gulrot-, brokkoli-, gresskar- eller potet- og purresuppe. Kok grønnsaker møre i kraft og melk, og kjør blandingen glatt med en stavmikser.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Rigmor

    2 år siden
    Suppen ble nydelig. Jeg avvek noe fra oppskriften; Droppet saltet da buljongen inneholder mye salt. Kokte med 2 poteter som tykner suppen da jeg brukte stavmikseren. Tok kun purre og ikke løk! H melk istedenfor lettmelk. Nå er blomkålen på sitt beste!!!!!!

    Kommenter  (11)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      2 år siden
      Hei Rigmor, Tusen takk for gode tips og hyggelig tilbakemelding :)

      Kommenter  (1)


  • kjetil fjellaker

    3 år siden
    hei. hvor lenge skal løken frese? og suppen blir jo alt for tynn.. skal den koke etter man har stavmikseren? eller bruke maizena?

    Kommenter  (10)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Kjetil, Du skal frese løken til den er bland i fargen. Det skal være tilstrekkelig med grønnsaker i suppen slik at du jevner den med stavmikseren, men dersom du ønsker den tykkere, så må du tilsette litt maizenna som er rørt ut i vann. Lykke til :)

      Kommenter  (14)


Det er mye kjærlighet i god mat