Kremet blomkålsuppe

(158)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Suppe er noe av den enkleste hverdagsmaten du kan lage. Med krutonger eller godt brød til, er det også veldig mettende.

Antall porsjoner

Utstyr

Stavmikser

Ingredienser

Ostekrutonger

4 skivertørt brød, i terninger
2 ssolivenolje
½ tsfingersalt (flaksalt)
1 tstørket oregano
1 dlTINE Revet Lettost 17% fett

Blomkålsuppe

1 stkløk, hakket
½ stkpurre, i biter
1 ssTINE Meierismør
1 stkblomkål
1 lhønsebuljong
2 dlTinemelk® Lettmelk 0,7 % fett
½ tssalt
¼ tspepper

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 210 °C. Vend brødterninger med olivenolje, salt og oregano, og spre utover stekebrett dekket med bakepapir. Dryss over ost, og stek gylne i ovnen, 5-7 minutter.

      Tips:

      Blomkålsuppe har en sødme som balanserer godt med litt salt tilbehør, som disse ostekrutongene. Topp gjerne suppen med sprøstekt bacon eller spekeskinke i tillegg.

    2. Fres løk og purre i smør i en kjele, på middels varme. Del blomkål i små biter, tilsett og fres i 1 minutt. Ha i buljong og melk, og kok i 15 minutter, til blomkålen er mør.
    3. Fisk ut noen blomkålbiter med en hullsleiv, og legg til side. Kjør suppen glatt med en stavmikser, og server med blomkålbiter og ostekrutonger.

Tips:

Suppe er rask hverdagsmat, og prinsippet er det samme om du lager blomkål-, gulrot-, brokkoli-, gresskar- eller potet- og purresuppe. Kok grønnsaker møre i kraft og melk, og kjør blandingen glatt med en stavmikser.

Kommentarer

  Legg til kommentar