Kremet blomkålsuppe

Kremet blomkålsuppe

10
221
Enkel25 min
Suppe er noe av den enkleste hverdagsmaten du kan lage. Med krutonger eller godt brød til, er det også veldig mettende.

Ingredienser

Antall porsjoner

Ostekrutonger

Blomkålsuppe

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 210 °C. Vend brødterninger med olivenolje, salt og oregano, og spre utover stekebrett dekket med bakepapir. Dryss over ost, og stek gylne i ovnen, 5-7 minutter.

    Tips

    Blomkålsuppe har en sødme som balanserer godt med litt salt tilbehør, som disse ostekrutongene. Topp gjerne suppen med sprøstekt bacon eller spekeskinke i tillegg.

  2. 2

    Fres løk og purre i smør i en kjele, på middels varme. Del blomkål i små biter, tilsett og fres i 1 minutt. Ha i buljong og melk, og kok i 15 minutter, til blomkålen er mør.

  3. 3

    Fisk ut noen blomkålbiter med en hullsleiv, og legg til side. Kjør suppen glatt med en stavmikser, og server med blomkålbiter og ostekrutonger.

Tips

Suppe er rask hverdagsmat, og prinsippet er det samme om du lager blomkål-, gulrot-, brokkoli-, gresskar- eller potet- og purresuppe. Kok grønnsaker møre i kraft og melk, og kjør blandingen glatt med en stavmikser.

Del denne oppskriften: