Kremet blomkålsuppe

Kremet blomkålsuppe

6
  • Enkel
  • 25 min
Suppe er noe av den enkleste hverdagsmaten du kan lage. Med krutonger eller godt brød til, er det også veldig mettende.

Ingredienser

Utstyr

Stavmikser

Ostekrutonger

4 skiver tørt brød , i terninger
2 ss olivenolje
½ ts fingersalt (flaksalt)
1 ts tørket oregano
1 dl TINE Revet Lettost

Blomkålsuppe

1 stk løk , hakket
½ stk purre , i biter
1 ss TINE Meierismør
1 stk blomkål
1 l hønsebuljong
2 dl Tinemelk® Lettmelk 0,5 % fett
½ ts salt
¼ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 210 °C. Vend brødterninger med olivenolje, salt og oregano, og spre utover stekebrett dekket med bakepapir. Dryss over ost, og stek gylne i ovnen, 5-7 minutter.
      Tips

      Blomkålsuppe har en sødme som balanserer godt med litt salt tilbehør, som disse ostekrutongene. Topp gjerne suppen med sprøstekt bacon eller spekeskinke i tillegg.

    2. Fres løk og purre i smør i en kjele, på middels varme. Del blomkål i små biter, tilsett og fres i 1 minutt. Ha i buljong og melk, og kok i 15 minutter, til blomkålen er mør.
    3. Fisk ut noen blomkålbiter med en hullsleiv, og legg til side. Kjør suppen glatt med en stavmikser, og server med blomkålbiter og ostekrutonger.
Tips

Suppe er rask hverdagsmat, og prinsippet er det samme om du lager blomkål-, gulrot-, brokkoli-, gresskar- eller potet- og purresuppe. Kok grønnsaker møre i kraft og melk, og kjør blandingen glatt med en stavmikser.

Kommentarer

  • Terje

    5 måneder siden
    Hei, lurer på kvifor den blir kalt kremet blomkålsuppe? Skal den inneholde kremfløte?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      5 måneder siden
      Hei Terje,

      Når man har melk eller melkeprodukter i en suppe gir det definisjonen kremet suppe :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat