tablecloth-basil
Kremet blomkålsuppe
(173)

Kremet blomkålsuppe

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Suppe er noe av den enkleste hverdagsmaten du kan lage. Med krutonger eller godt brød til, er det også veldig mettende.

Tablecloth

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Stavmikser

Ostekrutonger

4 skivertørt brød, i terninger
2 ssolivenolje
½ tsfingersalt (flaksalt)
1 tstørket oregano
1 dlTINE Revet Lettost 17% fett

Blomkålsuppe

1 stkløk, hakket
½ stkpurre, i biter
1 ssTINE Meierismør
1 stkblomkål
1 lhønsebuljong
2 dlTinemelk® Lettmelk 0,5 % fett
½ tssalt
¼ tspepper
Basil1Basil2

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 210 °C. Vend brødterninger med olivenolje, salt og oregano, og spre utover stekebrett dekket med bakepapir. Dryss over ost, og stek gylne i ovnen, 5-7 minutter.
      blue heart
      Tips!

      Blomkålsuppe har en sødme som balanserer godt med litt salt tilbehør, som disse ostekrutongene. Topp gjerne suppen med sprøstekt bacon eller spekeskinke i tillegg.

    2. Fres løk og purre i smør i en kjele, på middels varme. Del blomkål i små biter, tilsett og fres i 1 minutt. Ha i buljong og melk, og kok i 15 minutter, til blomkålen er mør.
    3. Fisk ut noen blomkålbiter med en hullsleiv, og legg til side. Kjør suppen glatt med en stavmikser, og server med blomkålbiter og ostekrutonger.
blue heart
Tips!

Suppe er rask hverdagsmat, og prinsippet er det samme om du lager blomkål-, gulrot-, brokkoli-, gresskar- eller potet- og purresuppe. Kok grønnsaker møre i kraft og melk, og kjør blandingen glatt med en stavmikser.

Comments

Kommentarer

Tableclothblue heartpayoff