Kremet blomkålsuppe
Enkel•25 min min
Suppe er noe av den enkleste hverdagsmaten du kan lage. Med krutonger eller godt brød til, er det også veldig mettende.
Ingredienser
Antall porsjoner
Ostekrutonger
-
4 skivertørt brød , i terninger
-
2 ssolivenolje
-
½ tsfingersalt (flaksalt)
-
1 tstørket oregano/mynte
-
1 dl
Blomkålsuppe
-
1 stkløk , hakket
-
½ stkpurre , i biter
-
1 ss
-
1 stkblomkål
-
1 lhønsebuljong
-
2 dl
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 210 °C. Vend brødterninger med olivenolje, salt og oregano, og spre utover stekebrett dekket med bakepapir. Dryss over ost, og stek gylne i ovnen, 5-7 minutter.
Tips
Blomkålsuppe har en sødme som balanserer godt med litt salt tilbehør, som disse ostekrutongene. Topp gjerne suppen med sprøstekt bacon eller spekeskinke i tillegg.
-
2
Fres løk og purre i smør i en kjele, på middels varme. Del blomkål i små biter, tilsett og fres i 1 minutt. Ha i buljong og melk, og kok i 15 minutter, til blomkålen er mør.
-
3
Fisk ut noen blomkålbiter med en hullsleiv, og legg til side. Kjør suppen glatt med en stavmikser, og server med blomkålbiter og ostekrutonger.