Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Blomkålsuppe med purreløk og persille

Enkel
30min

Proteinrik blomkålsuppe med purreløk og persille.

4.0
(8)
Next ImageBlomkålsuppe med purreløk og persille

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

700 g
blomkål
200 g
finhakket purre
1 stk
løk
1 ss
6 dl
buljong (ferdig blandet)
1 stk
sitron

Topping

100 g
sprøstekt bacon
20 g
finhakket persille

Fremgangsmåte

  1. Vask og rens blomkål og del den opp i jevne biter. Dette er for at alle bitene skal bli møre på samme tid. Hold av noen små buketter til pynt på toppen.

  2. Sett en medium-stor kjele på medium varme. Fres finhakket purreløk og løk i smør eller olje til det får en gyllen farge.

  3. Tilsett buljong (eller kraft), blomkål og YT® Proteinmelk. La det småputre i 15–20 minutter.

  4. Kjør så suppen med stavmikser til ønsket konsistens. Tilsett rømme og kjør den litt til. Smak til med salt og sitron.

  5. Legg i biter av blomkål rett før servering . Topp med finhakket persille og sprøstekt bacon.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter