Blomkålsuppe med purreløk og persille
Proteinrik blomkålsuppe med purreløk og persille.
Enkel•30 min•5 personer
Ingredienser
- 700 g blomkål
- 200 g finhakket purre
- 1 stykk løk
- 1 ss TINE® Meierismør, eller olje
- 6 dl buljong, (ferdig blandet)
- 6 dl YT® PROTEINMELK NATURELL
- 2 ss TINE® Lettrømme 17 %
- 1 stykk sitron
Topping
- 100 g sprøstekt bacon
- 20 g finhakket persille
Slik gjør du
1
Vask og rens blomkål og del den opp i jevne biter. Dette er for at alle bitene skal bli møre på samme tid. Hold av noen små buketter til pynt på toppen.
2
Sett en medium-stor kjele på medium varme. Fres finhakket purreløk og løk i smør eller olje til det får en gyllen farge.
3
Tilsett buljong (eller kraft), blomkål og YT® Proteinmelk. La det småputre i 15–20 minutter.
4
Kjør så suppen med stavmikser til ønsket konsistens. Tilsett rømme og kjør den litt til. Smak til med salt og sitron.
5
Legg i biter av blomkål rett før servering . Topp med finhakket persille og sprøstekt bacon.