Rundstykker med YT® Proteinmelk
Gode, mettende rundstykker som passer perfekt til frokost, lunsj, eller som tilbehør til suppe.
Enkel•2 t 30 min•15 personer
Ingredienser
- 350 g hvetemel
- 350 g sammalt hvete, grov
- 20 g fersk gjær
- 0.5 ts salt
- 1 ts sukker
- 2 dl YT® PROTEINMELK NATURELL
- 2 dl vann
- 80 g TINE® Meierismør
Topping
- 20 g linfrø
- 1 stykk sammenpisket egg, til pensling
Slik gjør du
1
Ha mel, gjær, salt, sukker, melk og vann i en kjøkkenmaskin med eltekrok. Kjør på lav hastighet i 8-10 minutter.
2
Kjenn på deigen og juster om den virker noe tørr eller bløt med mel eller proteinmelk.
3
Kutt smøret i terninger, ha i litt etter litt og skru hastigheten litt opp og elt videre i 10 minutter.
4
Plastre så bollen og la deigen heve i 60–80 minutter.
5
Legg deigen ut på benken og del den opp i boller à la 60–80 g. Legg bollene på et brett med bakepapir.
6
La rundstykkene heve i 40–45 minutter med et vått håndkle over seg.
7
Forvarme ovnen til 220 °C.
8
Pensle rundstykkene med et sammenvispet egg og strø over linfrø.
9
Stek rundstykkene i 14–17 minutter til de er gylne. Avkjøles på rist.