Rundstykker med

Rundstykker med YT® Proteinmelk

4
21
Enkel150 min
Gode, mettende rundstykker som passer perfekt til frokost, lunsj, eller som tilbehør til suppe.

Ingredienser

Antall stykker

Topping

  • 20 g
    linfrø
  • 1 stk
    sammenpisket egg til pensling

Slik gjør du det

  1. 1

    Ha mel, gjær, salt, sukker, melk og vann i en kjøkkenmaskin med eltekrok. Kjør på lav hastighet i 8-10 minutter.

  2. 2

    Kjenn på deigen og juster om den virker noe tørr eller bløt med mel eller proteinmelk.

  3. 3

    Kutt smøret i terninger, ha i litt etter litt og skru hastigheten litt opp og elt videre i 10 minutter.

  4. 4

    Plastre så bollen og la deigen heve i 60–80 minutter.

  5. 5

    Legg deigen ut på benken og del den opp i boller à la 60–80 g. Legg bollene på et brett med bakepapir.

  6. 6

    La rundstykkene heve i 40–45 minutter med et vått håndkle over seg.

  7. 7

    Forvarme ovnen til 220 °C.

  8. 8

    Pensle rundstykkene med et sammenvispet egg og strø over linfrø.

  9. 9

    Stek rundstykkene i 14–17 minutter til de er gylne. Avkjøles på rist.

Del denne oppskriften: