Rundstykker med YT® Proteinmelk
Enkel•150 min min
Gode, mettende rundstykker som passer perfekt til frokost, lunsj, eller som tilbehør til suppe.
Ingredienser
Antall stykker
-
350 ghvetemel
-
350 gsammalt hvete, grov
-
20 gfersk gjær
-
½ tssalt
-
1 tssukker
-
2 dl
-
2 dlvann
-
80 g
Topping
-
20 glinfrø
-
1 stksammenpisket egg til pensling
Slik gjør du det
-
1
Ha mel, gjær, salt, sukker, melk og vann i en kjøkkenmaskin med eltekrok. Kjør på lav hastighet i 8-10 minutter.
-
2
Kjenn på deigen og juster om den virker noe tørr eller bløt med mel eller proteinmelk.
-
3
Kutt smøret i terninger, ha i litt etter litt og skru hastigheten litt opp og elt videre i 10 minutter.
-
4
Plastre så bollen og la deigen heve i 60–80 minutter.
-
5
Legg deigen ut på benken og del den opp i boller à la 60–80 g. Legg bollene på et brett med bakepapir.
-
6
La rundstykkene heve i 40–45 minutter med et vått håndkle over seg.
-
7
Forvarme ovnen til 220 °C.
-
8
Pensle rundstykkene med et sammenvispet egg og strø over linfrø.
-
9
Stek rundstykkene i 14–17 minutter til de er gylne. Avkjøles på rist.