Skip to main content

Rundstykker med YT® Proteinmelk

Enkel
2t 30min

Gode, mettende rundstykker som passer perfekt til frokost, lunsj, eller som tilbehør til suppe.

4.0
(24)
Next ImageRundstykker med YT® Proteinmelk

Ingredienser

Antall porsjoner

15

Ingredienser

350 g
hvetemel
350 g
sammalt hvete, grov
20 g
fersk gjær
0.5 ts
salt
1 ts
sukker
2 dl
vann

Topping

20 g
linfrø
1 stk
sammenpisket egg til pensling

Fremgangsmåte

  1. Ha mel, gjær, salt, sukker, melk og vann i en kjøkkenmaskin med eltekrok. Kjør på lav hastighet i 8-10 minutter.

  2. Kjenn på deigen og juster om den virker noe tørr eller bløt med mel eller proteinmelk.

  3. Kutt smøret i terninger, ha i litt etter litt og skru hastigheten litt opp og elt videre i 10 minutter.

  4. Plastre så bollen og la deigen heve i 60–80 minutter.

  5. Legg deigen ut på benken og del den opp i boller à la 60–80 g. Legg bollene på et brett med bakepapir.

  6. La rundstykkene heve i 40–45 minutter med et vått håndkle over seg.

  7. Forvarme ovnen til 220 °C.

  8. Pensle rundstykkene med et sammenvispet egg og strø over linfrø.

  9. Stek rundstykkene i 14–17 minutter til de er gylne. Avkjøles på rist.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter