Blomkålsuppe med purreløk og persille
Enkel•30 min min
Proteinrik blomkålsuppe med purreløk og persille.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
700 gblomkål
-
200 gfinhakket purre
-
1 stkløk
-
1 ssTINE® Meierismør eller olje
-
6 dlbuljong (ferdig blandet)
-
6 dl
-
2 ss
-
1 stksitron
Topping
-
100 gsprøstekt bacon
-
20 gfinhakket persille
Slik gjør du det
-
1
Vask og rens blomkål og del den opp i jevne biter. Dette er for at alle bitene skal bli møre på samme tid. Hold av noen små buketter til pynt på toppen.
-
2
Sett en medium-stor kjele på medium varme. Fres finhakket purreløk og løk i smør eller olje til det får en gyllen farge.
-
3
Tilsett buljong (eller kraft), blomkål og YT® Proteinmelk. La det småputre i 15–20 minutter.
-
4
Kjør så suppen med stavmikser til ønsket konsistens. Tilsett rømme og kjør den litt til. Smak til med salt og sitron.
-
5
Legg i biter av blomkål rett før servering . Topp med finhakket persille og sprøstekt bacon.