Blomkålsuppe grunnoppskrift

Blomkålsuppe

5
  • Enkel
  • 30 min
Hjemmelaget blomkålsuppe er manges favorittsuppe. Den er rask og enkel å lage. Like enkelt som posesuppe, bare mye bedre!

Ingredienser

1 stk stor blomkål
½ stk purre
1 ss TINE Meierismør
1 l Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
3 dl hønsebuljong , utblandet
½ ts salt
¼ ts pepper

Til servering

8 stk brødskiver
4 ss TINE Meierismør

Slik gjør du det

    1. Del blomkål i små biter og purre i skiver. Fres i en stor gryte med smør i 5 minutter.
      Hvordan rense purre:
    2. Hell i melk og buljong og kok til blomkålen er mør, ca. 20 minutter.
    3. Fisk ut noen fine blomkålbiter til garnityr og kjør suppen glatt med en stavmikser eller i en blender.
      Hvordan rengjøre en blender eller stavmikser:
    4. Smak til med salt og pepper og server med brød og smør.
      Tips

      Det er også godt å sprøsteke litt bacon og små blomkålbuketter og toppe suppen med før servering.

Tips

En stavmikser er et viktig redskap når du skal lage suppe fra bunnene av. Da kan du bare kjøre suppen glatt direkte i kjelen og slipper en større oppvask.

Kommentarer

  • Ida

    12 måneder siden
    Jeg liker denne oppskriften godt, men anbefaler å bruke 2 blomkålhoder istedenfor ett, fordi det blir så lite til overs hvis man vil ha biter av blomkål i. I tillegg hever det smaken mange hakk hvis man har i noen gode dærter med creme fraiche, så det vil jeg også anbefale på det sterkeste.

     (1)


Det er mye kjærlighet i god mat