Blomkålsuppe grunnoppskrift

Blomkålsuppe

Kommentarer 5
  • Enkel
  • 30 min
Hjemmelaget blomkålsuppe er manges favorittsuppe. Den er rask og enkel å lage. Like enkelt som posesuppe, bare mye bedre!

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stk stor blomkål
½ stk purre
1 ss TINE Meierismør
1 l Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
3 dl hønsebuljong , utblandet
½ ts salt
¼ ts pepper

Til servering

8 stk brødskiver
4 ss TINE Meierismør

Slik gjør du det

    1. Del blomkål i små biter og purre i skiver. Fres i en stor gryte med smør i 5 minutter.
      Hvordan rense purre:
    2. Hell i melk og buljong og kok til blomkålen er mør, ca. 20 minutter.
    3. Fisk ut noen fine blomkålbiter til garnityr og kjør suppen glatt med en stavmikser eller i en blender.
      Hvordan rengjøre en blender eller stavmikser:
    4. Smak til med salt og pepper og server med brød og smør.
      Tips!

      Det er også godt å sprøsteke litt bacon og små blomkålbuketter og toppe suppen med før servering.

Tips!

En stavmikser er et viktig redskap når du skal lage suppe fra bunnene av. Da kan du bare kjøre suppen glatt direkte i kjelen og slipper en større oppvask.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Ida

    1 måneder siden
    Jeg liker denne oppskriften godt, men anbefaler å bruke 2 blomkålhoder istedenfor ett, fordi det blir så lite til overs hvis man vil ha biter av blomkål i. I tillegg hever det smaken mange hakk hvis man har i noen gode dærter med creme fraiche, så det vil jeg også anbefale på det sterkeste.

    Kommenter  (0)


  • Hilde

    3 måneder siden
    Ser det står i forrige kommentar at væskemengden i oppskriften er blitt justert ned. Jeg laget suppen etter oppskriften i dag og syns likevel den ble svææært tynn :(

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Hilde,

      Om du føler den fortsatt blir veldig tynn kan du prøve å redusere med litt melk for å få en tykkere konsistens eller lage en jevning :)

      Kommenter  (0)


  • Steinar

    1 år siden
    Med så mye væske så blir det bare sølevann

    Kommenter  (10)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Takk for tilbakemeldingen, Steinar :) Vi har nå justert væske innholdet i suppen og anbefaler og bruke en stor blomkål. God matlaging videre!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat