
Blomkålsuppe
Hjemmelaget blomkålsuppe er manges favorittsuppe. Den er rask og enkel å lage. Like enkelt som posesuppe, bare mye bedre!

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Til servering
Fremgangsmåte
- 1
Del blomkål i små biter og purre i skiver. Fres i en stor gryte med smør i 5 minutter.
Tips
Ønsker du en tykkere suppe, kan du ha i mer blomkål! - 2
Hell i melk og buljong og kok til blomkålen er mør, ca. 20 minutter.
- 3
Fisk ut noen fine blomkålbiter til garnityr og kjør suppen glatt med en stavmikser eller i en blender.
- 4
Smak til med salt og pepper og server med brød og smør.
Tips
Prøv gjerrne å toppe suppen med litt ekstra purreløk og panneristet blomkål og hasselnøtter. Blomkålsuppen vil også veldig god med litt sprøstekt bacon på toppen!
Tips
En stavmikser er et viktig redskap når du skal lage suppe fra bunnene av. Da kan du bare kjøre suppen glatt direkte i kjelen og slipper en større oppvask.