
Blomkålsuppe
Enkel•30 min min
Hjemmelaget blomkålsuppe er manges favorittsuppe. Den er rask og enkel å lage. Like enkelt som posesuppe, bare mye bedre!
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 stkblomkål
-
½ stkpurre
-
1 ss
-
1 l
-
3 dlhønsebuljong , utblandet
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
Til servering
-
8 stkbrødskiver
-
4 ss
Slik gjør du det
-
1
Del blomkål i små biter og purre i skiver. Fres i en stor gryte med smør i 5 minutter.
Tips
Ønsker du en tykkere suppe, kan du ha i mer blomkål!
-
2
Hell i melk og buljong og kok til blomkålen er mør, ca. 20 minutter.
-
3
Fisk ut noen fine blomkålbiter til garnityr og kjør suppen glatt med en stavmikser eller i en blender.
-
4
Smak til med salt og pepper og server med brød og smør.
Tips
Prøv gjerrne å toppe suppen med litt ekstra purreløk og panneristet blomkål og hasselnøtter. Blomkålsuppen vil også veldig god med litt sprøstekt bacon på toppen!