Håndkle og blad
Blomkålsuppe grunnoppskrift
(5252)

Blomkålsuppe

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Hjemmelaget blomkålsuppe er manges favorittsuppe. Den er rask og enkel å lage. Like enkelt som posesuppe, bare mye bedre!

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stkstor blomkål
½ stkpurre
1 ssTINE Meierismør
1 lTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
3 dlhønsebuljong, utblandet
½ tssalt
¼ tspepper

Til servering

8 stkbrødskiver
4 ssTINE Meierismør
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Del blomkål i små biter og purre i skiver. Fres i en stor gryte med smør i 5 minutter.
      Hvordan rense purre:
    2. Hell i melk og buljong og kok til blomkålen er mør, ca. 20 minutter.
    3. Fisk ut noen fine blomkålbiter til garnityr og kjør suppen glatt med en stavmikser eller i en blender.
      Hvordan rengjøre en blender eller stavmikser:
    4. Smak til med salt og pepper og server med brød og smør.
      Blått hjerte
      Tips!

      Det er også godt å sprøsteke litt bacon og små blomkålbuketter og toppe suppen med før servering.

Blått hjerte
Tips!

En stavmikser er et viktig redskap når du skal lage suppe fra bunnene av. Da kan du bare kjøre suppen glatt direkte i kjelen og slipper en større oppvask.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat