Små mumie-pizza

Små mumie-pizza

0
 • Enkel
 • 40 min
 • 12 min
Et morsomt og barnevennlig alternativ til Halloween eller Allehelgensdag som det heter på norsk. Disse kan barna være med å lage selv og er garantert en suksess i barnebursdag også ellers i året.

Ingredienser

Tomatsaus

1 stk løk
1 fedd hvitløk
1 ss TINE Meierismør
1 ss tomatpuré
2 bokser hakkede tomater
3 ss TINE Kremfløte
½ ts salt
¼ ts pepper

Pizza

1 pakke ferdig pizzabunn
100 g pepperoni
6 stk oliven uten stein
200 g Norvegia® Original

Tilbehør

1 beger TINE Lettrømme 18 %

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 200 °C.
 1. Tomatsaus

  1. Finhakk løk og hvitløk og fres mykt i en gryte med smør. Tilsett tomatpuré og fres videre i et par minutter. Ha i tomater og fløte og la småkoke i ca. 10 minutter. Kjør glatt med stavmikser og smak til med salt og pepper.
 2. Pizza

  1. Rull ut pizzadeigen og stikk ut sirkler, ca. 12 cm i diameter. Legg over på et stekebrett dekket med bakepapir. Smør tomatsaus utover og dekk med pepperoni.
   Tips

   Bruk en kakekutter eller en stor kopp eller beger for å stikke ut jevne rundinger.

  2. Del osten i skiver på 0,5 cm og så i avlange strimler. Legg ostestrimlene på kryss og tvers slik at det minner om bandasje som er surret rundt. Legg skivet oliven som to øyne. Stek gylne i ovnen, 12-14 minutter. Dekorer mumie-pizzaene med bandasjelignende rømmestriper.
Tips

Topp pizzaen med hva du måtte ønske. Det er ingenting i veien for at det er grønt slim (pesto) eller små ormer (kjøttdeig) som skjuler seg bak bandasjen i stedet for pepperoni.

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat