Små mumie-pizza
Enkel•40 min12 min
Ingredienser
Antall porsjoner
Tomatsaus
-
1 stkløk
-
1 feddhvitløk
-
1 ss
-
1 sstomatpuré
-
2 bokserhakkede tomater
-
3 ss
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
Pizza
-
1 pakkepizzabunn
-
100 gpepperoni
-
6 stkoliven uten stein
-
200 g
Tilbehør
-
1 beger
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 200 °C.
Tomatsaus
-
2
Finhakk løk og hvitløk og fres mykt i en gryte med smør. Tilsett tomatpuré og fres videre i et par minutter. Ha i tomater og fløte og la småkoke i ca. 10 minutter. Kjør glatt med stavmikser og smak til med salt og pepper.
Pizza
-
3
Rull ut pizzadeigen og stikk ut sirkler, ca. 12 cm i diameter. Legg over på et stekebrett dekket med bakepapir. Smør tomatsaus utover og dekk med pepperoni.
Tips
Bruk en kakekutter eller en stor kopp eller beger for å stikke ut jevne rundinger.
-
4
Del osten i skiver på 0,5 cm og så i avlange strimler. Legg ostestrimlene på kryss og tvers slik at det minner om bandasje som er surret rundt. Legg skivet oliven som to øyne. Stek gylne i ovnen, 12-14 minutter. Dekorer mumie-pizzaene med bandasjelignende rømmestriper.