Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Pizza med blåmuggost og plommer

Middels
1t

En spennende og smaksrik pizza med Selbu Blå og søte plommer.

3.5
(14)
Next ImagePizza med blåmuggost og plommer

Ingredienser

Antall porsjoner

Pizzabunn

0.5 pakke
fersk gjær à 50 g
1.5 dl
lunkent vann
1 ts
salt
2 ss
olivenolje
400 g
hvetemel

Pizzafyll

0.5 pakke
2 stk
plomme i skiver
50 g
spekeskinke
20 g
hakkede nøtter f.eks. mandler eller hasselnøtter
2 stilk
fersk timian

Fremgangsmåte

  1. Rør ut gjær i litt av vannet i en bolle. Tilsett resten av vannet, salt og olje.

  2. Rør i mel, litt av gangen, til du får en smidig deig.

  3. La deigen heve på et lunt sted i ca. 20 minutter. Sett stekeovnen på 225 °C.

  4. Kjevle ut pizzadeigen tynt på melet bakebord eller direkte på bakepapir på stekeplaten.

  5. Smør bunnen med Crème Frâiche og legg blåmuggost jevnt utover sammen plommeskivene.

  6. Stek pizzaen midt i stekeovnen til den er gyllen og gjennomstekt, ca. 15 minutter.

  7. Rist hakkede nøtter i en stekepanne.

  8. Legg på spekeskinke og rista nøtter når pizzaen er ferdig. Pynt med fersk timian.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Prøv Selbu Blå Kraftig i stedet for Selbu Blå og få en kraftigere smak.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter