
Pizza med blåmuggost og plommer
En spennende og smaksrik pizza med Selbu Blå og søte plommer.

Ingredienser
Antall porsjoner
Pizzabunn
Pizzafyll
Fremgangsmåte
- 1
Rør ut gjær i litt av vannet i en bolle. Tilsett resten av vannet, salt og olje.
- 2
Rør i mel, litt av gangen, til du får en smidig deig.
- 3
La deigen heve på et lunt sted i ca. 20 minutter. Sett stekeovnen på 225 °C.
- 4
Kjevle ut pizzadeigen tynt på melet bakebord eller direkte på bakepapir på stekeplaten.
- 5
Smør bunnen med Crème Frâiche og legg blåmuggost jevnt utover sammen plommeskivene.
- 6
Stek pizzaen midt i stekeovnen til den er gyllen og gjennomstekt, ca. 15 minutter.
- 7
Rist hakkede nøtter i en stekepanne.
- 8
Legg på spekeskinke og rista nøtter når pizzaen er ferdig. Pynt med fersk timian.
Tips
Prøv Selbu Blå Kraftig i stedet for Selbu Blå og få en kraftigere smak.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter


