Pepperonipizza med squash

Pepperonipizza med squash

0
10
Enkel25 min
Oppskrift på deilig pizza med grov bunn. Tomatsaus, pepperoni, squash, revet ost og ruccola er godsaker på toppen.

Ingredienser

Antall porsjoner

Ferdig pizzabunn:

  • 1 stk
    ferdig pizzabunn

Eller lag din egen grove pizzabunn:

  • 25 g
    fersk gjær (ev. 0,5 pakke tørrgjær)
  • 2 ½ dl
    vann
  • 2 ss
    olivenolje
  • ½ ts
    salt
  • 2 dl
    sammalt hvete, grov
  • 3 dl
    hvetemel (ca)

Pizzafyll:

  • 2 dl
    ferdig pizzasaus
  • 250 g
  • 20 skiver
    pepperoni (evt. annen pølse med god smak)
  • ½ stk
    squash
  • 1 dl
    ruccola

Slik gjør du det

  1. 1

    Forvarm stekeovnen til 250 °C. Åpne pakningen og rull deigen ut på et stekebrett, med bakepapiret ned.

Eller lag din egen grove pizzabunn:

  1. 2

    Rør ut gjær i lunkent vann. Ha deretter i olje og salt. Tilsett sammalt mel, og så mye fint mel at du får en passe fast deig.

  2. 3

    La den grove pizzadeigen heve på et lunt sted i ca. 20 minutter. Mot slutten av hevetiden setter du stekeovnen på 225 °C og dekker stekeplaten med bakepapir.

  3. 4

    Kjevle deigen tynt ut på et bakebord, eller rett på en stekeplate med bakepapir.

Pizzafyll:

  1. 5

    Spre rikelig med pizzasaus utover bunnen. Dryss på litt av osten. Legg på pepperoni og squashskiver. Dryss over resten av osten.

    Tips

    Lag deg en god hjemmelaget pizzasaus!

  2. 6

    Stek pizzaen midt i ovnen til osten er gyllen. Dette tar 8–10 minutter med Nå pizzabunn og gjerne noen minutter ekstra med hjemmelaget bunn. Skjær pizzaen i passe store firkanter, og server med ruccolasalat på toppen.

    Tips

    Server gjerne med litt rømme eller Kesam til.

Tips

Når du skal velge squash i grønnsaksdisken, skal du ta den som er fast og blank og uten for mange flekker. Det skal heller ikke være for mye bøy på den. Se etter squash som er tunge i forhold til størrelsen.

Del denne oppskriften: