Pepperonipizza med squash
Enkel•25 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Ferdig pizzabunn:
-
1 stkpizzabunn
Eller lag din egen grove pizzabunn:
-
25 gfersk gjær (ev. 0,5 pakke tørrgjær)
-
2 ½ dlvann
-
2 ssolivenolje
-
½ tssalt
-
2 dlsammalt hvete, grov
-
3 dlhvetemel (ca)
Pizzafyll:
-
2 dlferdig pizzasaus
-
250 g
-
20 skiverpepperoni (evt. annen pølse med god smak)
-
½ stksquash
-
1 dlruccola
Slik gjør du det
-
1
Forvarm stekeovnen til 250 °C. Åpne pakningen og rull deigen ut på et stekebrett, med bakepapiret ned.
Eller lag din egen grove pizzabunn:
-
2
Rør ut gjær i lunkent vann. Ha deretter i olje og salt. Tilsett sammalt mel, og så mye fint mel at du får en passe fast deig.
-
3
La den grove pizzadeigen heve på et lunt sted i ca. 20 minutter. Mot slutten av hevetiden setter du stekeovnen på 225 °C og dekker stekeplaten med bakepapir.
-
4
Kjevle deigen tynt ut på et bakebord, eller rett på en stekeplate med bakepapir.
Pizzafyll:
-
5
Spre rikelig med pizzasaus utover bunnen. Dryss på litt av osten. Legg på pepperoni og squashskiver. Dryss over resten av osten.
Tips
Lag deg en god hjemmelaget pizzasaus!
-
6
Stek pizzaen midt i ovnen til osten er gyllen. Dette tar 8–10 minutter med Nå pizzabunn og gjerne noen minutter ekstra med hjemmelaget bunn. Skjær pizzaen i passe store firkanter, og server med ruccolasalat på toppen.
Tips
Server gjerne med litt rømme eller Kesam til.