Håndkle og blad
Pepperonipizza med squash
(88)

Pepperonipizza med squash

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Oppskrift på deilig pizza med grov bunn. Tomatsaus, pepperoni, squash, revet ost og ruccola er godsaker på toppen.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Ferdig pizzabunn:

1 stkNå® Familiepizzabunn Fullkorn og Spelt

Eller lag din egen grove pizzabunn:

25 gfersk gjær (ev. 0,5 pakke tørrgjær)
2 ½ dlvann
2 ssolivenolje
½ tssalt
2 dlsammalt hvete, grov
3 dlhvetemel (ca)

Pizzafyll:

2 dlferdig pizzasaus
250 gTINE Revet Ost 4 oster
20 skiverpepperoni (evt. annen pølse med god smak)
½ stksquash
1 dlruccola
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Forvarm stekeovnen til 250 °C. Åpne pakningen og rull deigen ut på et stekebrett, med bakepapiret ned.
    1. Rør ut gjær i lunkent vann. Ha deretter i olje og salt. Tilsett sammalt mel, og så mye fint mel at du får en passe fast deig.
    2. La den grove pizzadeigen heve på et lunt sted i ca. 20 minutter. Mot slutten av hevetiden setter du stekeovnen på 225 °C og dekker stekeplaten med bakepapir.
    3. Kjevle deigen tynt ut på et bakebord, eller rett på en stekeplate med bakepapir.
    1. Spre rikelig med pizzasaus utover bunnen. Dryss på litt av osten. Legg på pepperoni og squashskiver. Dryss over resten av osten.
      Blått hjerte
      Tips!

      Lag deg en god hjemmelaget pizzasaus!

    2. Stek pizzaen midt i ovnen til osten er gyllen. Dette tar 8–10 minutter med Nå pizzabunn og gjerne noen minutter ekstra med hjemmelaget bunn. Skjær pizzaen i passe store firkanter, og server med ruccolasalat på toppen.
      Blått hjerte
      Tips!

      Server gjerne med litt rømme eller Kesam til.

Blått hjerte
Tips!

Når du skal velge squash i grønnsaksdisken, skal du ta den som er fast og blank og uten for mange flekker. Det skal heller ikke være for mye bøy på den. Se etter squash som er tunge i forhold til størrelsen.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat