Pepperonipizza med squash
Oppskrift på deilig pizza med grov bunn. Tomatsaus, pepperoni, squash, revet ost og ruccola er godsaker på toppen.
Enkel•25 min•4 personer
Ingredienser
Eller lag din egen grove pizzabunn:
- 25 g fersk gjær, (ev. 0,5 pakke tørrgjær)
- 2.5 dl vann
- 2 ss olivenolje
- 0.5 ts salt
- 2 dl sammalt hvete, grov
- 3 dl hvetemel, (ca)
Pizzafyll:
- 2 dl ferdig pizzasaus
- 250 g TINE® Ekte Revet Ost 4 oster
- 20 skive pepperoni, (evt. annen pølse med god smak)
- 0.5 stykk squash
- 1 dl ruccola
Slik gjør du
1
Forvarm stekeovnen til 250 °C. Åpne pakningen og rull deigen ut på et stekebrett, med bakepapiret ned.
Eller lag din egen grove pizzabunn:
1
Rør ut gjær i lunkent vann. Ha deretter i olje og salt. Tilsett sammalt mel, og så mye fint mel at du får en passe fast deig.
2
La den grove pizzadeigen heve på et lunt sted i ca. 20 minutter. Mot slutten av hevetiden setter du stekeovnen på 225 °C og dekker stekeplaten med bakepapir.
3
Kjevle deigen tynt ut på et bakebord, eller rett på en stekeplate med bakepapir.
Pizzafyll:
1
Spre rikelig med pizzasaus utover bunnen. Dryss på litt av osten. Legg på pepperoni og squashskiver. Dryss over resten av osten.
TipsLag deg en god hjemmelaget pizzasaus!
2
Stek pizzaen midt i ovnen til osten er gyllen. Dette tar 8–10 minutter med Nå pizzabunn og gjerne noen minutter ekstra med hjemmelaget bunn.
Skjær pizzaen i passe store firkanter, og server med ruccolasalat på toppen.
TipsServer gjerne med litt rømme eller Kesam til.
TipsNår du skal velge squash i grønnsaksdisken, skal du ta den som er fast og blank og uten for mange flekker. Det skal heller ikke være for mye bøy på den. Se etter squash som er tunge i forhold til størrelsen.