Pepperonipizza med squash

(6)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Oppskrift på deilig pizza med grov bunn. Tomatsaus, pepperoni, squash, revet ost og ruccola er godsaker på toppen.

Antall porsjoner

4

Ingredienser

Ferdig pizzabunn:

1 stkNå® Familiepizzabunn Fullkorn og Spelt

Eller lag din egen grove pizzabunn:

25 gfersk gjær (ev. 0,5 pakke tørrgjær)
2 ½ dlvann
2 ssolivenolje
½ tssalt
2 dlsammalt hvete, grov
3 dlhvetemel (ca)

Pizzafyll:

2 dlferdig pizzasaus
250 gTINE Revet Ost 4 oster
20 skiverpepperoni (evt. annen pølse med god smak)
½ stksquash
1 dlruccola

Slik gjør du det

  • Ferdig pizzabunn:

    1. Forvarm stekeovnen til 250 °C. Åpne pakningen og rull deigen ut på et stekebrett, med bakepapiret ned.
  • Eller lag din egen grove pizzabunn:

    1. Rør ut gjær i lunkent vann. Ha deretter i olje og salt. Tilsett sammalt mel, og så mye fint mel at du får en passe fast deig.
    2. La den grove pizzadeigen heve på et lunt sted i ca. 20 minutter. Mot slutten av hevetiden setter du stekeovnen på 225 °C og dekker stekeplaten med bakepapir.
    3. Kjevle deigen tynt ut på et bakebord, eller rett på en stekeplate med bakepapir.
  • Pizzafyll:

    1. Spre rikelig med pizzasaus utover bunnen. Dryss på litt av osten. Legg på pepperoni og squashskiver. Dryss over resten av osten.

      Tips:

      Lag deg en god hjemmelaget pizzasaus!

    2. Stek pizzaen midt i ovnen til osten er gyllen. Dette tar 8–10 minutter med Nå pizzabunn og gjerne noen minutter ekstra med hjemmelaget bunn. Skjær pizzaen i passe store firkanter, og server med ruccolasalat på toppen.

      Tips:

      Server gjerne med litt rømme eller Kesam til.

Tips:

Når du skal velge squash i grønnsaksdisken, skal du ta den som er fast og blank og uten for mange flekker. Det skal heller ikke være for mye bøy på den. Se etter squash som er tunge i forhold til størrelsen.

Kommentarer

  Legg til kommentar