
Pai med blåmuggost og pæresalat
Denne lekre retten passer både til hverdag og fest. Blåmuggost, parmaskinke, valnøtter og pære er en perfekt kombinasjon.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Pæresalat:
Fremgangsmåte
- 1
Fres løk i smør i en gryte på middels høy varme, ca. 3 minutter. Tilsett sukker og timian, og la småputre under lokk på svak varme i 10 minutter.
- 2
Forvarm ovnen til 200 °C. Press paideig ned i en paiform.
- 3
Pisk sammen egg, kremfløte, salt, pepper og muskat. Rør inn revet ost.
- 4
Legg karamellisert løk i et lag utover paibunnen. Hell over eggeblandingen og fordel smuldret blåmuggost, biter av parmaskinke og valnøtter utover. Stek i ovnen til fyllet har satt seg, ca. 35 minutter.
Tips
Pai kan serveres både varm og kald, men det er uansett lurt å avkjøle den noe slik at fyllet setter seg.
- 5
Bland sammen salat, pære, selleri og valnøtter. Drypp over sitronsaft, olivenolje og flytende honning, og smak til med salt og pepper.
Tips
Husk at blåmuggost kan være ganske salt, det samme gjelder parmaskinke, så vær moderat med ekstra salt i denne paien.