Skip to main content

Pai med blåmuggost og pæresalat

Enkel
1t

Denne lekre retten passer både til hverdag og fest. Blåmuggost, parmaskinke, valnøtter og pære er en perfekt kombinasjon.

3.8
(25)
Next ImagePai med blåmuggost og pæresalat

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stk
løk, i tynne skiver
1 ts
sukker
1 ss
timian, finhakket
1 stk
ferdig paibunn
3 stk
egg
0.25 ts
salt
0.25 ts
pepper
0.25 ts
malt muskat
4 skiver
parmaskinke, delt i biter
1 dl
valnøtter

Pæresalat:

1 l
småbladet salatblanding
3 stk
pære, i skiver
2 stilk
stangselleri, i tynne skiver
2 dl
valnøtter
2 ss
sitronsaft
4 ss
olivenolje
1 ss
flytende honning
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper

Fremgangsmåte

  1. Fres løk i smør i en gryte på middels høy varme, ca. 3 minutter. Tilsett sukker og timian, og la småputre under lokk på svak varme i 10 minutter.

  2. Forvarm ovnen til 200 °C. Press paideig ned i en paiform.

  3. Pisk sammen egg, kremfløte, salt, pepper og muskat. Rør inn revet ost.

  4. Legg karamellisert løk i et lag utover paibunnen. Hell over eggeblandingen og fordel smuldret blåmuggost, biter av parmaskinke og valnøtter utover. Stek i ovnen til fyllet har satt seg, ca. 35 minutter.

    Tips

    Pai kan serveres både varm og kald, men det er uansett lurt å avkjøle den noe slik at fyllet setter seg.

  5. Bland sammen salat, pære, selleri og valnøtter. Drypp over sitronsaft, olivenolje og flytende honning, og smak til med salt og pepper.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Husk at blåmuggost kan være ganske salt, det samme gjelder parmaskinke, så vær moderat med ekstra salt i denne paien.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter