
Ovnsbakt omelett med cottage cheese
Enkel•45 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
100 ggrønnkål
-
100 gspinat
-
½ stkpurre
-
1 ss
-
3 dlfrosne erter
-
6 stkegg
-
2 dl
-
¼ tsmuskatnøtt (kan sløyfes)
-
1 beger
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
2 dl
Til servering
-
10 stkcherrytomater
-
½ stkløk
-
1 stkhjertesalat
-
2 ssolivenolje
-
1 sshvitvinseddik
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
-
4 skivergrovt brød
-
2 ss
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 180 °C. Finsnitt grønnkål, rens spinat og del purre i biter. Fres i en panne med smør til møre, ca. 3 minutter. Vend inn erter og stek i 2 minutter til.
Hvordan rense purre
-
2
Pisk sammen egg, matfløte og muskat. Rør inn cottage cheese, og smak til med salt og pepper.
-
3
Hell eggeblandingen over grønnsakene i pannen, dryss med ost og sett pannen i ovnen. Stek i 30 minutter eller til eggeblandingen har satt seg. La hvile noen minutter før servering.
Tips
Har du ikke en stekepanne som tåler å stå i ovnen, kan du bruke en ildfast paiform. Smør godt med smør, fordel grønnsakene i og hell over eggeblandingen.
-
4
Smør en ildfast paiform og ha i eggeblandingen. Stek i ovnen i 30 minutter eller til eggestanden har satt seg.
-
5
Del tomater i to, finsnitt rødløk og riv salat i biter. Visp sammen olje, eddik, salt og pepper og vend med grønnsakene. Server til omeletten med grovt brød og smør.