Mine Middager-Eggehvitefritata med tomatsalat-2014-CROP

Eggehvitefrittata

0
5
Enkel30 min
Frittata er det italienske navnet for åpen omelett, og er en perfekt måte å bruke eggehviter man har til overs på. I denne oppskriften er den servert med frisk tomatsalat.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 2 ss
  • 300 g
    blandet sopp , i tynne skiver
  • 9 stk
    eggehviter
  • 3 stk
    egg
  • 1 pakke
    bladpersille , grovhakket
  • 1 ts
    salt
  • ½ ts
    kvernet hvit pepper

Tomatsalat:

  • 10 stk
    cherrytomater , delt i to
  • 2 ss
    balsamicoeddik
  • 4 ss
    olivenolje
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    kvernet sort pepper

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovn på 180 °C. Smør en stor panne som tåler å stå i stekeovn, evt. ildfast form.

  2. 2

    Smelt smør i en stekepanne på sterk varme. Tilsett sopp, og stek til den er gyllen.Ha i halvparten av salt og pepper, og sett til side.

  3. 3

    Pisk eggehviter stive i en bolle, og hele egg til en kremet tykk konsistens i en annen. Bland forsiktig sammen. Vend inn sopp, halvparten av persille og resten av salt og pepper.

    Tips

    Bruk gjerne flere typer sopp som aromasopp, østerssopp og sjampinjong.

  4. 4

    Hell blandingen i panne/ildfast form. Dryss over resten av persillen og stek midt i ovnen, ca. 15 minutter til frittataen så vidt har stivnet.

  5. 5

    Bland sammen tomat, balsamicoeddik, olivenolje, salt og pepper til tomatsalat.

Del denne oppskriften: