
Eggehvitefrittata
Frittata er det italienske navnet for åpen omelett, og er en perfekt måte å bruke eggehviter man har til overs på. I denne oppskriften er den servert med frisk tomatsalat.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Tomatsalat:
Fremgangsmåte
- 1
Sett stekeovn på 180 °C. Smør en stor panne som tåler å stå i stekeovn, evt. ildfast form.
- 2
Smelt smør i en stekepanne på sterk varme. Tilsett sopp, og stek til den er gyllen.Ha i halvparten av salt og pepper, og sett til side.
- 3
Pisk eggehviter stive i en bolle, og hele egg til en kremet tykk konsistens i en annen. Bland forsiktig sammen. Vend inn sopp, halvparten av persille og resten av salt og pepper.
Tips
Bruk gjerne flere typer sopp som aromasopp, østerssopp og sjampinjong.
- 4
Hell blandingen i panne/ildfast form. Dryss over resten av persillen og stek midt i ovnen, ca. 15 minutter til frittataen så vidt har stivnet.
- 5
Bland sammen tomat, balsamicoeddik, olivenolje, salt og pepper til tomatsalat.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter
