Eggehvitefrittata
Frittata er det italienske navnet for åpen omelett, og er en perfekt måte å bruke eggehviter man har til overs på. I denne oppskriften er den servert med frisk tomatsalat.
Enkel•30 min•4 personer
Ingredienser
- 2 ss TINE® Meierismør
- 300 g blandet sopp, , i tynne skiver
- 9 stykk eggehvite
- 3 stykk egg
- 1 pakke bladpersille, , grovhakket
- 1 ts salt
- 0.5 ts kvernet hvit pepper
Tomatsalat:
- 10 stykk cherrytomat, , delt i to
- 2 ss balsamicoeddik
- 4 ss olivenolje
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts kvernet sort pepper
Slik gjør du
1
Sett stekeovn på 180 °C. Smør en stor panne som tåler å stå i stekeovn, evt. ildfast form.
2
Smelt smør i en stekepanne på sterk varme. Tilsett sopp, og stek til den er gyllen.Ha i halvparten av salt og pepper, og sett til side.
3
Pisk eggehviter stive i en bolle, og hele egg til en kremet tykk konsistens i en annen. Bland forsiktig sammen. Vend inn sopp, halvparten av persille og resten av salt og pepper.
TipsBruk gjerne flere typer sopp som aromasopp, østerssopp og sjampinjong.
4
Hell blandingen i panne/ildfast form. Dryss over resten av persillen og stek midt i ovnen, ca. 15 minutter til frittataen så vidt har stivnet.
5
Bland sammen tomat, balsamicoeddik, olivenolje, salt og pepper til tomatsalat.