Skip to main content

Eggehvitefrittata

Enkel
30min

Frittata er det italienske navnet for åpen omelett, og er en perfekt måte å bruke eggehviter man har til overs på. I denne oppskriften er den servert med frisk tomatsalat.

3.6
(17)
Next ImageEggehvitefrittata

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

300 g
blandet sopp, i tynne skiver
9 stk
eggehvite
3 stk
egg
1 pakke
bladpersille, grovhakket
1 ts
salt
0.5 ts
kvernet hvit pepper

Tomatsalat:

10 stk
cherrytomat, delt i to
2 ss
balsamicoeddik
4 ss
olivenolje
0.5 ts
salt
0.25 ts
kvernet sort pepper

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovn på 180 °C. Smør en stor panne som tåler å stå i stekeovn, evt. ildfast form.

  2. Smelt smør i en stekepanne på sterk varme. Tilsett sopp, og stek til den er gyllen.Ha i halvparten av salt og pepper, og sett til side.

  3. Pisk eggehviter stive i en bolle, og hele egg til en kremet tykk konsistens i en annen. Bland forsiktig sammen. Vend inn sopp, halvparten av persille og resten av salt og pepper.

    Tips

    Bruk gjerne flere typer sopp som aromasopp, østerssopp og sjampinjong.

  4. Hell blandingen i panne/ildfast form. Dryss over resten av persillen og stek midt i ovnen, ca. 15 minutter til frittataen så vidt har stivnet.

  5. Bland sammen tomat, balsamicoeddik, olivenolje, salt og pepper til tomatsalat.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter