
Eggehvitefrittata
Enkel•30 min min
Frittata er det italienske navnet for åpen omelett, og er en perfekt måte å bruke eggehviter man har til overs på. I denne oppskriften er den servert med frisk tomatsalat.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 ss
-
300 gblandet sopp , i tynne skiver
-
9 stkeggehviter
-
3 stkegg
-
1 pakkebladpersille , grovhakket
-
1 tssalt
-
½ tskvernet hvit pepper
Tomatsalat:
-
10 stkcherrytomater , delt i to
-
2 ssbalsamicoeddik
-
4 ssolivenolje
-
½ tssalt
-
¼ tskvernet sort pepper
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovn på 180 °C. Smør en stor panne som tåler å stå i stekeovn, evt. ildfast form.
-
2
Smelt smør i en stekepanne på sterk varme. Tilsett sopp, og stek til den er gyllen.Ha i halvparten av salt og pepper, og sett til side.
-
3
Pisk eggehviter stive i en bolle, og hele egg til en kremet tykk konsistens i en annen. Bland forsiktig sammen. Vend inn sopp, halvparten av persille og resten av salt og pepper.
Tips
Bruk gjerne flere typer sopp som aromasopp, østerssopp og sjampinjong.
-
4
Hell blandingen i panne/ildfast form. Dryss over resten av persillen og stek midt i ovnen, ca. 15 minutter til frittataen så vidt har stivnet.
-
5
Bland sammen tomat, balsamicoeddik, olivenolje, salt og pepper til tomatsalat.