placeholder image
0

Eggehvitefrittata

(2)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Frittata er det italienske navnet for åpen omelett, og er en perfekt måte å bruke eggehviter man har til overs på. I denne oppskriften er den servert med frisk tomatsalat.

Antall porsjoner

Utstyr

Panne eller ildfast form

Ingredienser

2 ssTINE Meierismør
300 gblandet sopp, i tynne skiver
9 stkeggehviter
3 stkegg
1 pakkebladpersille, grovhakket
1 tssalt
½ tskvernet hvit pepper

Tomatsalat:

10 stkcherrytomater, delt i to
2 ssbalsamicoeddik
4 ssolivenolje
½ tssalt
¼ tskvernet sort pepper

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovn på 180 °C. Smør en stor panne som tåler å stå i stekeovn, evt. ildfast form.
    2. Smelt smør i en stekepanne på sterk varme. Tilsett sopp, og stek til den er gyllen.Ha i halvparten av salt og pepper, og sett til side.
    3. Pisk eggehviter stive i en bolle, og hele egg til en kremet tykk konsistens i en annen. Bland forsiktig sammen. Vend inn sopp, halvparten av persille og resten av salt og pepper.

      Tips:

      Bruk gjerne flere typer sopp som aromasopp, østerssopp og sjampinjong.

    4. Hell blandingen i panne/ildfast form. Dryss over resten av persillen og stek midt i ovnen, ca. 15 minutter til frittataen så vidt har stivnet.
    5. Bland sammen tomat, balsamicoeddik, olivenolje, salt og pepper til tomatsalat.

Kommentarer