tablecloth-basil
Mine Middager-Eggehvitefritata med tomatsalat-2014-CROP
(5)

Eggehvitefrittata

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Frittata er det italienske navnet for åpen omelett, og er en perfekt måte å bruke eggehviter man har til overs på. I denne oppskriften er den servert med frisk tomatsalat.

Tablecloth

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Panne eller ildfast form
2 ssTINE Meierismør
300 gblandet sopp, i tynne skiver
9 stkeggehviter
3 stkegg
1 pakkebladpersille, grovhakket
1 tssalt
½ tskvernet hvit pepper

Tomatsalat:

10 stkcherrytomater, delt i to
2 ssbalsamicoeddik
4 ssolivenolje
½ tssalt
¼ tskvernet sort pepper
Basil1Basil2

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovn på 180 °C. Smør en stor panne som tåler å stå i stekeovn, evt. ildfast form.
    2. Smelt smør i en stekepanne på sterk varme. Tilsett sopp, og stek til den er gyllen.Ha i halvparten av salt og pepper, og sett til side.
    3. Pisk eggehviter stive i en bolle, og hele egg til en kremet tykk konsistens i en annen. Bland forsiktig sammen. Vend inn sopp, halvparten av persille og resten av salt og pepper.
      blue heart
      Tips!

      Bruk gjerne flere typer sopp som aromasopp, østerssopp og sjampinjong.

    4. Hell blandingen i panne/ildfast form. Dryss over resten av persillen og stek midt i ovnen, ca. 15 minutter til frittataen så vidt har stivnet.
    5. Bland sammen tomat, balsamicoeddik, olivenolje, salt og pepper til tomatsalat.
Comments

Kommentarer

Tableclothblue heartpayoff