Mine Middager-Eggehvitefritata med tomatsalat-2014-CROP

Eggehvitefrittata

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
Frittata er det italienske navnet for åpen omelett, og er en perfekt måte å bruke eggehviter man har til overs på. I denne oppskriften er den servert med frisk tomatsalat.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Panne eller ildfast form
2 ss TINE Meierismør
300 g blandet sopp , i tynne skiver
9 stk eggehviter
3 stk egg
1 pakke bladpersille , grovhakket
1 ts salt
½ ts kvernet hvit pepper

Tomatsalat:

10 stk cherrytomater , delt i to
2 ss balsamicoeddik
4 ss olivenolje
½ ts salt
¼ ts kvernet sort pepper

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovn på 180 °C. Smør en stor panne som tåler å stå i stekeovn, evt. ildfast form.
    2. Smelt smør i en stekepanne på sterk varme. Tilsett sopp, og stek til den er gyllen.Ha i halvparten av salt og pepper, og sett til side.
    3. Pisk eggehviter stive i en bolle, og hele egg til en kremet tykk konsistens i en annen. Bland forsiktig sammen. Vend inn sopp, halvparten av persille og resten av salt og pepper.
      Tips!

      Bruk gjerne flere typer sopp som aromasopp, østerssopp og sjampinjong.

    4. Hell blandingen i panne/ildfast form. Dryss over resten av persillen og stek midt i ovnen, ca. 15 minutter til frittataen så vidt har stivnet.
    5. Bland sammen tomat, balsamicoeddik, olivenolje, salt og pepper til tomatsalat.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat