Mountainman flatbread

(13)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Flatbread er slags pizza som er veldig typisk australsk. Denne versjonen er en moderne vri signert kokken Jason Atherton, som nettopp har åpnet restaurant i Sydney. De røkte potetene gjør hele forskjellen. Perfekt mat å lage på grillen.

Antall porsjoner

Ingredienser

2 ½ dllunket vann
1 pakketørrgjær
1 tssukker
2 ssgod olivenolje
6 dlhvetemel
4 stkstore poteter, skrelt og delt i 8 biter
1 dlJarlsberg® Revet
1 pakkebaconskive, skåret i tykke stykker
4 sshakket frisk timian
1 dlrevet parmesan
8 ssTINE Lettrømme 10 %

Slik gjør du det

    1. Bland lunkent vann, gjær og sukker og la dette stå i 10 minutter til du har skum på toppen. Ha alt over i en bakebolle og bland inn salt, olje og mel. Elt i ca. 10 minutter.
    2. Sett deigen til heving på et lunt sted i 30 minutter.
    3. Kjevl ut deigen til porsjons-flatbread.
    4. Legg potetbitene på et stykke aluminiumsfolie og legg dem på grillen i 5 minutter.
    5. Legg et lag med Jarsberg® på flatbread’ene. Legg poteter og bacon på og dryss over timian og parmesan.
    6. Stek på grillen eller i ovnen på 250 °C til de er sprø og osten er gyllen.
    7. Skjær opp, server med et par skjeer lettrømme på hver pizza og spis med hendene.

Kommentarer

  Legg til kommentar