Mountainman flatbread
Enkel•60 min min
Flatbread er slags pizza som er veldig typisk australsk. Denne versjonen er en
moderne vri signert kokken Jason Atherton, som nettopp har åpnet restaurant i
Sydney. De røkte potetene gjør hele forskjellen. Perfekt mat å lage på grillen.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 ½ dllunket vann
-
1 pakketørrgjær
-
1 tssukker
-
2 ssgod olivenolje
-
6 dlhvetemel
-
4 stkstore poteter , skrelt og delt i 8 biter
-
1 dlJarlsberg® Revet
-
1 pakkebaconskive , skåret i tykke stykker
-
4 sshakket frisk timian
-
1 dlrevet parmesan
-
8 ss
Slik gjør du det
-
1
Bland lunkent vann, gjær og sukker og la dette stå i 10 minutter til du har skum på toppen. Ha alt over i en bakebolle og bland inn salt, olje og mel. Elt i ca. 10 minutter.
-
2
Sett deigen til heving på et lunt sted i 30 minutter.
-
3
Kjevl ut deigen til porsjons-flatbread.
-
4
Legg potetbitene på et stykke aluminiumsfolie og legg dem på grillen i 5 minutter.
-
5
Legg et lag med Jarsberg® på flatbread’ene. Legg poteter og bacon på og dryss over timian og parmesan.
-
6
Stek på grillen eller i ovnen på 250 °C til de er sprø og osten er gyllen.
-
7
Skjær opp, server med et par skjeer lettrømme på hver pizza og spis med hendene.