Mountainman flatbread

Mountainman flatbread

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 60 min
Flatbread er slags pizza som er veldig typisk australsk. Denne versjonen er en moderne vri signert kokken Jason Atherton, som nettopp har åpnet restaurant i Sydney. De røkte potetene gjør hele forskjellen. Perfekt mat å lage på grillen.

Ingredienser

Antall porsjoner

2 ½ dl lunket vann
1 pakke tørrgjær
1 ts sukker
2 ss god olivenolje
6 dl hvetemel
4 stk store poteter , skrelt og delt i 8 biter
1 dl Jarlsberg® Revet
1 pakke baconskive , skåret i tykke stykker
4 ss hakket frisk timian
1 dl revet parmesan
8 ss TINE Lettrømme 10 %

Slik gjør du det

    1. Bland lunkent vann, gjær og sukker og la dette stå i 10 minutter til du har skum på toppen. Ha alt over i en bakebolle og bland inn salt, olje og mel. Elt i ca. 10 minutter.
    2. Sett deigen til heving på et lunt sted i 30 minutter.
    3. Kjevl ut deigen til porsjons-flatbread.
    4. Legg potetbitene på et stykke aluminiumsfolie og legg dem på grillen i 5 minutter.
    5. Legg et lag med Jarsberg® på flatbread’ene. Legg poteter og bacon på og dryss over timian og parmesan.
    6. Stek på grillen eller i ovnen på 250 °C til de er sprø og osten er gyllen.
    7. Skjær opp, server med et par skjeer lettrømme på hver pizza og spis med hendene.
Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat