Mountainman flatbread

Mountainman flatbread

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 60 min
Flatbread er slags pizza som er veldig typisk australsk. Denne versjonen er en moderne vri signert kokken Jason Atherton, som nettopp har åpnet restaurant i Sydney. De røkte potetene gjør hele forskjellen. Perfekt mat å lage på grillen.

Antall porsjoner

Ingredienser

2 ½ dl lunket vann
1 pakke tørrgjær
1 ts sukker
2 ss god olivenolje
6 dl hvetemel
4 stk store poteter , skrelt og delt i 8 biter
1 dl Jarlsberg® Revet
1 pakke baconskive , skåret i tykke stykker
4 ss hakket frisk timian
1 dl revet parmesan
8 ss TINE Lettrømme 10 %

Slik gjør du det

    1. Bland lunkent vann, gjær og sukker og la dette stå i 10 minutter til du har skum på toppen. Ha alt over i en bakebolle og bland inn salt, olje og mel. Elt i ca. 10 minutter.
    2. Sett deigen til heving på et lunt sted i 30 minutter.
    3. Kjevl ut deigen til porsjons-flatbread.
    4. Legg potetbitene på et stykke aluminiumsfolie og legg dem på grillen i 5 minutter.
    5. Legg et lag med Jarsberg® på flatbread’ene. Legg poteter og bacon på og dryss over timian og parmesan.
    6. Stek på grillen eller i ovnen på 250 °C til de er sprø og osten er gyllen.
    7. Skjær opp, server med et par skjeer lettrømme på hver pizza og spis med hendene.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat