Mountainman flatbread

Mountainman flatbread

0
15
Enkel60 min
Flatbread er slags pizza som er veldig typisk australsk. Denne versjonen er en moderne vri signert kokken Jason Atherton, som nettopp har åpnet restaurant i Sydney. De røkte potetene gjør hele forskjellen. Perfekt mat å lage på grillen.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 2 ½ dl
    lunket vann
  • 1 pakke
    tørrgjær
  • 1 ts
    sukker
  • 2 ss
    god olivenolje
  • 6 dl
    hvetemel
  • 4 stk
    store poteter , skrelt og delt i 8 biter
  • 1 dl
    Jarlsberg® Revet
  • 1 pakke
    baconskive , skåret i tykke stykker
  • 4 ss
    hakket frisk timian
  • 1 dl
    revet parmesan
  • 8 ss

Slik gjør du det

  1. 1

    Bland lunkent vann, gjær og sukker og la dette stå i 10 minutter til du har skum på toppen. Ha alt over i en bakebolle og bland inn salt, olje og mel. Elt i ca. 10 minutter.

  2. 2

    Sett deigen til heving på et lunt sted i 30 minutter.

  3. 3

    Kjevl ut deigen til porsjons-flatbread.

  4. 4

    Legg potetbitene på et stykke aluminiumsfolie og legg dem på grillen i 5 minutter.

  5. 5

    Legg et lag med Jarsberg® på flatbread’ene. Legg poteter og bacon på og dryss over timian og parmesan.

  6. 6

    Stek på grillen eller i ovnen på 250 °C til de er sprø og osten er gyllen.

  7. 7

    Skjær opp, server med et par skjeer lettrømme på hver pizza og spis med hendene.

Del denne oppskriften: