
Umamipizza fra De Norske Kokkelandslagene
Enkel•20 min12 min
Vi har fått med oss De Norske Kokkelandslagene (NKL) til å sette sammen en spennende hvit pizza som får fram smaken av Umami.
Ingredienser
Antall stykker
-
1 stkpizzabunn
Sopp og spinat
-
4 stkaromasopp
-
1 tsolje
-
⅛ tssalt
-
⅛ tspepper
-
1 ts
-
½ stkhvitløksfedd
-
50 gspinat
Pizzasaus
-
1 dl
-
½ stkhvitløksfedd
-
1 ssgressløk
-
⅛ tssalt
-
⅛ tspepper
-
¼ stksitron
Topping
-
100 gTINE Ekte Revet Ost Smaksrik
-
5 stkcherrytomater delt i 2
-
⅛ tsnykvernet pepper
-
1 ssgressløk
Slik gjør du det
-
1
Lag pizzabunnen selv eller kjøp ferdig.
Tips
For oppskrift på kokkelandslagets pizzabunn : https://www.tine.no/oppskrifter/middag-og-hovedretter/pizza-og-pai/hvit-pizza-fra-kokkelandslaget
-
2
Stek sopp med olje til den får gylden farge. Krydre med salt og pepper. Tilsett smør og finhakket hvitløk. Stek videre i 1 minutt og ha i spinaten. Rør rundt og ta av plata.
-
3
Bland crème fraîche med finhakket hvitløk og finhakket fersk gressløk. Smak til med salt, pepper og sitron. Smør blandingen på pizzabunnen og fordel deretter osten jevnt utover. Ha på sopp- og spinatblandingen, cherrytomater og kvernet sort pepper.
-
4
Stek pizzaen på 250 °C i ca. 12 minutter. Dryss over finhakket gressløk og server.