Skip to main content

Italiensk pizzabunn

Enkel
3t 10min

Her har du den beste oppskriften på hjemmelaget italiensk pizzadeig. Pizzadeigen er lett å jobbe med og gir en tynn og luftig pizza.

4.0
(1515)
Next ImageItaliensk pizzabunn

Ingredienser

Antall porsjoner

6

Ingredienser

6 dl
pizzamel type "00", eller hvetemel
1 ts
salt
25 g
gjær
2 dl
vann
3 ss
olivenolje

Fremgangsmåte

  1. Ha mel og salt i en bakebolle. Smuldre gjær i og elt inn lunket vann og olje. Her er det en fordel å bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok.

  2. Elt til deigen er smidig og elastisk, 10-15 minutter.

  3. Dekk til deigen med plast og la heve til dobbelt størrelse, ca. 90 minutter.

  4. Ha deigen ut på et melet bord og del i emner. Rull til boller, dekk med et klede og la hvile i 30 minutter.

  5. Sett ovnen på 250 °C. Kjevle ut tynne, runde pizzabunner. Ha på ønsket fyll, f.eks. tomatsaus og ost, og stek i ovnen i 8-10 minutter.

    Tips

    Stek gjerne pizzaen på en pizzastein som du legger i ovnen slik at den varmes opp og gir ekstra bra varme.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Lag gjerne dobbelt størrelse og rull ut mange bunner når du først er i gang. Du kan halvsteke dem og fryse til senere.

Flere fristende oppskrifter