
Italiensk pizzabunn
Her har du den beste oppskriften på hjemmelaget italiensk pizzadeig. Pizzadeigen er lett å jobbe med og gir en tynn og luftig pizza.

Ingredienser
Antall porsjoner
6
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Ha mel og salt i en bakebolle. Smuldre gjær i og elt inn lunket vann og olje. Her er det en fordel å bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok.
- 2
Elt til deigen er smidig og elastisk, 10-15 minutter.
- 3
Dekk til deigen med plast og la heve til dobbelt størrelse, ca. 90 minutter.
- 4
Ha deigen ut på et melet bord og del i emner. Rull til boller, dekk med et klede og la hvile i 30 minutter.
- 5
Sett ovnen på 250 °C. Kjevle ut tynne, runde pizzabunner. Ha på ønsket fyll, f.eks. tomatsaus og ost, og stek i ovnen i 8-10 minutter.
Tips
Stek gjerne pizzaen på en pizzastein som du legger i ovnen slik at den varmes opp og gir ekstra bra varme.
Tips
Lag gjerne dobbelt størrelse og rull ut mange bunner når du først er i gang. Du kan halvsteke dem og fryse til senere.