Italiensk pizzabunn

Italiensk pizzabunn

22
  • Enkel
  • 190 min
Her har du den beste oppskriften på hjemmelaget italiensk pizzadeig. PIzzadeigen er lett å jobbe med og gir en tynn og luftig pizza.

Ingredienser

6 dl pizzamel type "00" , eller hvetemel
1 ts salt
25 g gjær
2 dl vann
3 ss olivenolje

Slik gjør du det

    1. Ha mel og salt i en bakebolle. Smuldre gjær i og elt inn vann og olje. Her er det en fordel å bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok.
    2. Elt til deigen er smidig og elastisk, 10-15 minutter.
    3. Dekk til deigen med plast og la heve til dobbelt størrelse, ca. 90 minutter.
    4. Ha deigen ut på et melet bord og del i emner. Rull til boller, dekk med et klede og la hvile i 30 minutter.
    5. Sett ovnen på 250 °C. Kjevle ut tynne, runde pizzabunner. Ha på ønsket fyll, f.eks. tomatsaus og ost, og stek i ovnen i 8-10 minutter.
      Tips

      Stek gjerne pizzaen på en pizzastein som du legger i ovnen slik at den varmes opp og gir ekstra bra varme.

Tips

Lag gjerne dobbelt størrelse og rull ut mange bunner når du først er i gang. Du kan halvsteke dem og fryse til senere.

Kommentarer

  • Amalie

    4 måneder siden
    Bruker man et dl-mål for mel (istedet for vanlig dl-mål for vann) blir deigen alt for hard og tørr med 2dl vann. Løses enkelt ved å tilsette mer væske :)

     (0)

    • Margrete , Kundekonsulent

      4 måneder siden
      Godt tips! :)

       (0)

    • Rudi

      2 måneder siden
      Du er klar over at dl er volum og derfor uavhengig av vekt og massetetthet ikke sant? Kommentaren din gir ingen mening overhodet, rent fysisk.

       (11)


Det er mye kjærlighet i god mat