Italiensk pizzabunn

Italiensk pizzabunn

33
265
Enkel190 min
Her har du den beste oppskriften på hjemmelaget italiensk pizzadeig. PIzzadeigen er lett å jobbe med og gir en tynn og luftig pizza.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 6 dl
    pizzamel type "00" , eller hvetemel
  • 1 ts
    salt
  • 25 g
    gjær
  • 2 dl
    vann
  • 3 ss
    olivenolje

Slik gjør du det

  1. 1

    Ha mel og salt i en bakebolle. Smuldre gjær i og elt inn vann og olje. Her er det en fordel å bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok.

  2. 2

    Elt til deigen er smidig og elastisk, 10-15 minutter.

  3. 3

    Dekk til deigen med plast og la heve til dobbelt størrelse, ca. 90 minutter.

  4. 4

    Ha deigen ut på et melet bord og del i emner. Rull til boller, dekk med et klede og la hvile i 30 minutter.

  5. 5

    Sett ovnen på 250 °C. Kjevle ut tynne, runde pizzabunner. Ha på ønsket fyll, f.eks. tomatsaus og ost, og stek i ovnen i 8-10 minutter.

    Tips

    Stek gjerne pizzaen på en pizzastein som du legger i ovnen slik at den varmes opp og gir ekstra bra varme.

Tips

Lag gjerne dobbelt størrelse og rull ut mange bunner når du først er i gang. Du kan halvsteke dem og fryse til senere.

Del denne oppskriften: