Italiensk pizzabunn

Italiensk pizzabunn

Kommentarer 9
  • Enkel
  • 190 min
Her har du den beste oppskriften på hjemmelaget italiensk pizzadeig. PIzzadeigen er lett å jobbe med og gir en tynn og luftig pizza.

Ingredienser

Antall porsjoner

6 dl pizzamel type "00" , eller hvetemel
1 ts salt
25 g gjær
2 dl vann
3 ss olivenolje

Slik gjør du det

    1. Ha mel og salt i en bakebolle. Smuldre gjær i og elt inn vann og olje. Her er det en fordel å bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok.
    2. Elt til deigen er smidig og elastisk, 10-15 minutter.
    3. Dekk til deigen med plast og la heve til dobbelt størrelse, ca. 90 minutter.
    4. Ha deigen ut på et melet bord og del i emner. Rull til boller, dekk med et klede og la hvile i 30 minutter.
    5. Sett ovnen på 250 °C. Kjevle ut tynne, runde pizzabunner. Ha på ønsket fyll, f.eks. tomatsaus og ost, og stek i ovnen i 8-10 minutter.
      Tips!

      Stek gjerne pizzaen på en pizzastein som du legger i ovnen slik at den varmes opp og gir ekstra bra varme.

Tips!

Lag gjerne dobbelt størrelse og rull ut mange bunner når du først er i gang. Du kan halvsteke dem og fryse til senere.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Frode

    3 måneder siden
    Denne deigen inneholder alt for lite vann (3,5 dl ville vært bedre) og alt for mye olivenolje (0 ss er perfekt).

    Kommenter  (1)


  • Harald

    1 år siden
    Her er det altfor mykje væske - kjør på med meir mjøl! ??

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Harald, Takk for at du sier ifra! Vi har nå redusert vannmengden til 2 dl for å ikke få en like bløt deig. Håper det smaker :) God bakst!

      Kommenter  (7)


  • Geir

    2 år siden
    Dette er ikke italiensk pizzabunn. Italiensk pizzabunn inneholder ikke olivenolje!

    Kommenter  (57)


  • Dina

    3 år siden
    Kan man bruke tørrgjær?

    Kommenter  (2)


  • Maria

    3 år siden
    Mangler både olje og vann i ingredienslisten. Hvor mye skal det være?

    Kommenter  (10)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig ansvarlig

      3 år siden
      Hei Maria, Beklager, her har det skjedd en feil. Jeg retter opp i oppskriften med en gang! Tusen takk for at du sa i fra:)

      Kommenter  (38)

      • Sindre Hellevik

        2 år siden
        Dette er ikke "den beste" pizzadeigen som dere flagger høyt med!! Den er ganske smakløs og ordinær og er i tillegg for bløt til å jobbe med. Har dere noen som kan se på dette å forbedre det? Den hever heller ikke fint inni ovnen på skorpen.

        Kommenter  (3)

        • Øyvind , stolt kokk og baker,

          2 år siden
          Hei Sindre, Vi skal se på oppskriften etter sommerferien men dersom du vil ha mer smak og sprøere skorpe så anbefaler jeg deg å legge pizzadeigen i en bolle, som du dekker med plast, også lar du den stå over natten i kjøleskap. Da skal du se at det blir perfekt ;)

          Kommenter  (11)


Det er mye kjærlighet i god mat