Italiensk pizzabunn

Italiensk pizzabunn

15
  • Enkel
  • 190 min
Her har du den beste oppskriften på hjemmelaget italiensk pizzadeig. PIzzadeigen er lett å jobbe med og gir en tynn og luftig pizza.

Ingredienser

6 dl pizzamel type "00" , eller hvetemel
1 ts salt
25 g gjær
2 dl vann
3 ss olivenolje

Slik gjør du det

    1. Ha mel og salt i en bakebolle. Smuldre gjær i og elt inn vann og olje. Her er det en fordel å bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok.
    2. Elt til deigen er smidig og elastisk, 10-15 minutter.
    3. Dekk til deigen med plast og la heve til dobbelt størrelse, ca. 90 minutter.
    4. Ha deigen ut på et melet bord og del i emner. Rull til boller, dekk med et klede og la hvile i 30 minutter.
    5. Sett ovnen på 250 °C. Kjevle ut tynne, runde pizzabunner. Ha på ønsket fyll, f.eks. tomatsaus og ost, og stek i ovnen i 8-10 minutter.
      Tips!

      Stek gjerne pizzaen på en pizzastein som du legger i ovnen slik at den varmes opp og gir ekstra bra varme.

Tips!

Lag gjerne dobbelt størrelse og rull ut mange bunner når du først er i gang. Du kan halvsteke dem og fryse til senere.

Kommentarer

  • Lise

    5 måneder siden
    Kjempegod pizza bunn:)yngstemann sa,mamma dette var den beste pizzaen jeg har smakt,og jeg er enig:)slumpet litt med vannet som jeg altid gjør,føle seg frem er altid lurt for det er altid forskjell fra mel til mel. Brukte halvt om halvt med speltmel og vanlig hvetemel,da synes jeg man får mer smak. Uansett,bunnen ble skikkelig sprø og god og ikke tørr slik jeg noen ganger har erfart. Kjevlet den tynt ut og lot den ligge bare 5 min før jeg forrsteikte på høy varme 5 min ca.Den blåste seg opp så bare snudde den da jeg skulle ha på fyllet :)Så det som så ut som å bli misslykket ble perfekt ;)

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      5 måneder siden
      Fantastisk! Når poden godkjenner bunnen, er den en vinner! :)

       (0)


  • Kristine

    5 måneder siden
    Hei, er dette til én pizza?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      5 måneder siden
      Hei Kristine,

      Dette er til 6 porsjons pizza :) God matlaging!

       (0)


  • Frode

    12 måneder siden
    Denne deigen inneholder alt for lite vann (3,5 dl ville vært bedre) og alt for mye olivenolje (0 ss er perfekt).

     (5)


  • Harald

    2 år siden
    Her er det altfor mykje væske - kjør på med meir mjøl! ??

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Harald, Takk for at du sier ifra! Vi har nå redusert vannmengden til 2 dl for å ikke få en like bløt deig. Håper det smaker :) God bakst!

       (7)


  • Geir

    3 år siden
    Dette er ikke italiensk pizzabunn. Italiensk pizzabunn inneholder ikke olivenolje!

     (6)


  • Dina

    3 år siden
    Kan man bruke tørrgjær?

     (8)


  • Maria

    4 år siden
    Mangler både olje og vann i ingredienslisten. Hvor mye skal det være?

     (10)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig ansvarlig

      4 år siden
      Hei Maria, Beklager, her har det skjedd en feil. Jeg retter opp i oppskriften med en gang! Tusen takk for at du sa i fra:)

       (38)

      • Sindre Hellevik

        3 år siden
        Dette er ikke "den beste" pizzadeigen som dere flagger høyt med!! Den er ganske smakløs og ordinær og er i tillegg for bløt til å jobbe med. Har dere noen som kan se på dette å forbedre det? Den hever heller ikke fint inni ovnen på skorpen.

         (3)

        • Øyvind , stolt kokk og baker,

          3 år siden
          Hei Sindre, Vi skal se på oppskriften etter sommerferien men dersom du vil ha mer smak og sprøere skorpe så anbefaler jeg deg å legge pizzadeigen i en bolle, som du dekker med plast, også lar du den stå over natten i kjøleskap. Da skal du se at det blir perfekt ;)

           (2)

          • Morten

            3 måneder siden
            Styr unna denne oppskriften. Blir ikke deig av 6dl mel og 2 dl vann.....

             (0)

            • Marit , Kokk og Kundekonsulent

              3 måneder siden
              Hei Morten!

              Her har vi justert oppskriften tidligere.

              Gi oss gjerne en beskjed på hva du mener kan endres i denne oppskriften. :)

               (0)


Det er mye kjærlighet i god mat