Italiensk pizzabunn

(106)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Her har du den beste oppskriften på hjemmelaget italiensk pizzadeig. PIzzadeigen er lett å jobbe med og gir en tynn og luftig pizza.

Antall porsjoner

6

Ingredienser

6 dlpizzamel type "00", eller hvetemel
1 tssalt
25 ggjær
2 dlvann
3 ssolivenolje
 Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Ha mel og salt i en bakebolle. Smuldre gjær i og elt inn vann og olje. Her er det en fordel å bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok.
    2. Elt til deigen er smidig og elastisk, 10-15 minutter.
    3. Dekk til deigen med plast og la heve til dobbelt størrelse, ca. 90 minutter.
    4. Ha deigen ut på et melet bord og del i emner. Rull til boller, dekk med et klede og la hvile i 30 minutter.
    5. Sett ovnen på 250 °C. Kjevle ut tynne, runde pizzabunner. Ha på ønsket fyll, f.eks. tomatsaus og ost, og stek i ovnen i 8-10 minutter.

      Tips:

      Stek gjerne pizzaen på en pizzastein som du legger i ovnen slik at den varmes opp og gir ekstra bra varme.

Tips:

Lag gjerne dobbelt størrelse og rull ut mange bunner når du først er i gang. Du kan halvsteke dem og fryse til senere.

 Les kommentarer (8)

Kommentarer

  Legg til kommentar