Italiensk pizzabunn
Her har du den beste oppskriften på hjemmelaget italiensk pizzadeig. Pizzadeigen er lett å jobbe med og gir en tynn og luftig pizza.
Enkel•3 t 10 min•6 personer
Ingredienser
- 6 dl pizzamel type "00", , eller hvetemel
- 1 ts salt
- 25 g gjær
- 2 dl vann
- 3 ss olivenolje
Slik gjør du
1
Ha mel og salt i en bakebolle. Smuldre gjær i og elt inn lunket vann og olje. Her er det en fordel å bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok.
2
Elt til deigen er smidig og elastisk, 10-15 minutter.
3
Dekk til deigen med plast og la heve til dobbelt størrelse, ca. 90 minutter.
4
Ha deigen ut på et melet bord og del i emner. Rull til boller, dekk med et klede og la hvile i 30 minutter.
5
Sett ovnen på 250 °C. Kjevle ut tynne, runde pizzabunner. Ha på ønsket fyll, f.eks. tomatsaus og ost, og stek i ovnen i 8-10 minutter.
TipsStek gjerne pizzaen på en pizzastein som du legger i ovnen slik at den varmes opp og gir ekstra bra varme.
TipsLag gjerne dobbelt størrelse og rull ut mange bunner når du først er i gang. Du kan halvsteke dem og fryse til senere.