Italiensk pizzabunn

Italiensk pizzabunn

20
  • Enkel
  • 190 min
Her har du den beste oppskriften på hjemmelaget italiensk pizzadeig. PIzzadeigen er lett å jobbe med og gir en tynn og luftig pizza.

Ingredienser

6 dl pizzamel type "00" , eller hvetemel
1 ts salt
25 g gjær
2 dl vann
3 ss olivenolje

Slik gjør du det

    1. Ha mel og salt i en bakebolle. Smuldre gjær i og elt inn vann og olje. Her er det en fordel å bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok.
    2. Elt til deigen er smidig og elastisk, 10-15 minutter.
    3. Dekk til deigen med plast og la heve til dobbelt størrelse, ca. 90 minutter.
    4. Ha deigen ut på et melet bord og del i emner. Rull til boller, dekk med et klede og la hvile i 30 minutter.
    5. Sett ovnen på 250 °C. Kjevle ut tynne, runde pizzabunner. Ha på ønsket fyll, f.eks. tomatsaus og ost, og stek i ovnen i 8-10 minutter.
      Tips

      Stek gjerne pizzaen på en pizzastein som du legger i ovnen slik at den varmes opp og gir ekstra bra varme.

Tips

Lag gjerne dobbelt størrelse og rull ut mange bunner når du først er i gang. Du kan halvsteke dem og fryse til senere.

Kommentarer

  • Amalie

    1 måneder siden
    Bruker man et dl-mål for mel (istedet for vanlig dl-mål for vann) blir deigen alt for hard og tørr med 2dl vann. Løses enkelt ved å tilsette mer væske :)

     (0)

    • Margrete , Kundekonsulent

      1 måneder siden
      Godt tips! :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat