
Grønnsakspai
Enkel•50 min25 min
Ingredienser
Antall porsjoner
PAIBUNN
-
2 dlhvetemel
-
1 dlsammalt hvete, fin
-
100 g
-
1 dlTINE Lettrømme Økologisk
-
1 sskaldt vann
FYLL
-
2 stkegg
-
1 dlTINE Lettrømme Økologisk
-
2 dl
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
1 dlrevet NORVEGIA® økologisk
-
1 stkløk
-
5 stkvårløk
-
3 stkgulrøtter
-
1 stkrødløk
TIL SERVERING
-
4 kvisteroregano
-
4 dlsmåbladet salatblanding
Slik gjør du det
-
1
Kjør mel og smør til finsmulet i en kjøkkenmaskin med knivblad. Kjør inn rømme og vann til en jevn deig. Pakk deigen i plast og la hvile kjølig i minst 30 minutter.
-
2
Sett ovnen på 200 °C. Kjevle ut deigen tynt og kle en paiform på ca. 24 centimeter i diameter med deigen. Prikk bunnen med en gaffel.
-
3
Pisk sammen egg, rømme, kremfløte, salt og pepper til en glatt røre. Vend inn revet ost og hell blandingen i formen
-
4
Del løk i ringer, vårløk og gulrøtter på langs, bruke hele grønnsaken fra rot til stilk, og rødløk i tynne båter. Fordel grønnsakene utover paien og stek i ovnen i ca. 25 minutter eller til paien har satt seg.
Tips
Ønsker du mer mat i paien, kan du tilsette skinke eller servere den med spekeskinke på toppen.
-
5
Avkjøl noe og ha på oregano og småbladet salat før servering.