Håndkle og blad
Pai med grønt
(1414)

Grønnsakspai

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

En deilig kremet pai med rømme og fløte gjør stas på de økologiske grønnsakene og metter mange på en gang.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

PAIBUNN

2 dlhvetemel
1 dlsammalt hvete, fin
100 gTINE Meierismør
1 dlTINE Lettrømme Økologisk
1 sskaldt vann

FYLL

2 stkegg
1 dlTINE Lettrømme Økologisk
2 dlTINE Kremfløte
½ tssalt
¼ tspepper
1 dlrevet Norvegia® Økologisk
1 stkløk
5 stkvårløk
3 stkgulrøtter
1 stkrødløk

TIL SERVERING

4 kvisteroregano
4 dlsmåbladet salatblanding
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Kjør mel og smør til finsmulet i en kjøkkenmaskin med knivblad. Kjør inn rømme og vann til en jevn deig. Pakk deigen i plast og la hvile kjølig i minst 30 minutter.
    2. Sett ovnen på 200 °C. Kjevle ut deigen tynt og kle en paiform på ca. 24 centimeter i diameter med deigen. Prikk bunnen med en gaffel.
    3. Pisk sammen egg, rømme, kremfløte, salt og pepper til en glatt røre. Vend inn revet ost og hell blandingen i formen
    4. Del løk i ringer, vårløk og gulrøtter på langs, bruke hele grønnsaken fra rot til stilk, og rødløk i tynne båter. Fordel grønnsakene utover paien og stek i ovnen i ca. 25 minutter eller til paien har satt seg.
      Blått hjerte
      Tips!

      Ønsker du mer mat i paien, kan du tilsette skinke eller servere den med spekeskinke på toppen.

    5. Avkjøl noe og ha på oregano og småbladet salat før servering.
Blått hjerte
Tips!

Har du dårlig tid kan du bruke NÅ® Paibunn.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat