Pai med grønt

Grønnsakspai

Kommentarer 1
  • Enkel
  • 50 min
  • 25 min
En deilig kremet pai med rømme og fløte gjør stas på de økologiske grønnsakene og metter mange på en gang.

Ingredienser

Antall porsjoner

PAIBUNN

2 dl hvetemel
1 dl sammalt hvete, fin
100 g TINE Meierismør
1 dl TINE Lettrømme Økologisk
1 ss kaldt vann

FYLL

2 stk egg
1 dl TINE Lettrømme Økologisk
2 dl TINE Kremfløte
½ ts salt
¼ ts pepper
1 dl revet Norvegia® Økologisk
1 stk løk
5 stk vårløk
3 stk gulrøtter
1 stk rødløk

TIL SERVERING

4 kvister oregano
4 dl småbladet salatblanding

Slik gjør du det

    1. Kjør mel og smør til finsmulet i en kjøkkenmaskin med knivblad. Kjør inn rømme og vann til en jevn deig. Pakk deigen i plast og la hvile kjølig i minst 30 minutter.
    2. Sett ovnen på 200 °C. Kjevle ut deigen tynt og kle en paiform på ca. 24 centimeter i diameter med deigen. Prikk bunnen med en gaffel.
    3. Pisk sammen egg, rømme, kremfløte, salt og pepper til en glatt røre. Vend inn revet ost og hell blandingen i formen
    4. Del løk i ringer, vårløk og gulrøtter på langs, bruke hele grønnsaken fra rot til stilk, og rødløk i tynne båter. Fordel grønnsakene utover paien og stek i ovnen i ca. 25 minutter eller til paien har satt seg.
      Tips!

      Ønsker du mer mat i paien, kan du tilsette skinke eller servere den med spekeskinke på toppen.

    5. Avkjøl noe og ha på oregano og småbladet salat før servering.
Tips!

Har du dårlig tid kan du bruke NÅ® Paibunn.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Karoline

    8 måneder siden
    Skal det være 1 eller 2 dl rømme i fyllet? Hvor mye kremfløte skal det være, og er det mulig å bruke matfløte i stedet?

    Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat