Pai med grønt

Grønnsakspai

1
27
Enkel50 min
En deilig kremet pai med rømme og fløte gjør stas på de økologiske grønnsakene og metter mange på en gang.

Ingredienser

Antall porsjoner

PAIBUNN

  • 2 dl
    hvetemel
  • 1 dl
    sammalt hvete, fin
  • 100 g
  • 1 dl
    TINE Lettrømme Økologisk
  • 1 ss
    kaldt vann

FYLL

  • 2 stk
    egg
  • 1 dl
    TINE Lettrømme Økologisk
  • 2 dl
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 1 dl
    revet NORVEGIA® økologisk
  • 1 stk
    løk
  • 5 stk
    vårløk
  • 3 stk
    gulrøtter
  • 1 stk
    rødløk

TIL SERVERING

  • 4 kvister
    oregano
  • 4 dl
    småbladet salatblanding

Slik gjør du det

  1. 1

    Kjør mel og smør til finsmulet i en kjøkkenmaskin med knivblad. Kjør inn rømme og vann til en jevn deig. Pakk deigen i plast og la hvile kjølig i minst 30 minutter.

  2. 2

    Sett ovnen på 200 °C. Kjevle ut deigen tynt og kle en paiform på ca. 24 centimeter i diameter med deigen. Prikk bunnen med en gaffel.

  3. 3

    Pisk sammen egg, rømme, kremfløte, salt og pepper til en glatt røre. Vend inn revet ost og hell blandingen i formen

  4. 4

    Del løk i ringer, vårløk og gulrøtter på langs, bruke hele grønnsaken fra rot til stilk, og rødløk i tynne båter. Fordel grønnsakene utover paien og stek i ovnen i ca. 25 minutter eller til paien har satt seg.

    Tips

    Ønsker du mer mat i paien, kan du tilsette skinke eller servere den med spekeskinke på toppen.

  5. 5

    Avkjøl noe og ha på oregano og småbladet salat før servering.

Tips

Har du dårlig tid kan du bruke ferdig paibunn.

Del denne oppskriften: