Skip to main content

Frittata – Italiensk omelett

Enkel
15min

Frittata betyr ”stekt” på italiensk, og retten kan ligne på en pai uten bunn. Frittata kan fylles med mye forskjellig, men prøv denne gode varianten med bacon, potet, løk og tomat.

3.8
(108)
Next ImageFrittata – Italiensk omelett

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

200 g
baconskive i biter
1 stk
gul løk, i skiver
400 g
potet, kokte i skiver
6 stk
egg
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
6 stk
cherrytomat, delt i to

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 °C.

  2. Stek bacon i en varm stekepanne. Tilsett løk og potetskiver, og surr videre i et par minutter.

    Tips

    Bruk ev. poteter fra gårsdagens middag.

  3. Pisk sammen egg og melk. Krydre med salt og pepper.

  4. Hell eggeblandingen over i stekepannen, og varm opp over middels varme til det begynner å stivne i kantene.

  5. Fordel tomatene oppå fritataen og dryss over ost. Sett pannen i ovn i 10 minutter, eller til osten har pen farge og frittataen er stiv. Server.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Bruk en stekepanne som tåler høy ovnsvarme da pannen etterpå skal settes inn i ovn. En frisk salat og godt brød hører med.

 

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter