Frittata – Italiensk omelett
Frittata betyr ”stekt” på italiensk, og retten kan ligne på en pai uten bunn. Frittata kan fylles med mye forskjellig, men prøv denne gode varianten med bacon, potet, løk og tomat.
Enkel•15 min•4 personer
Ingredienser
- 200 g baconskive, i biter
- 1 stykk gul løk, , i skiver
- 400 g potet, , kokte i skiver
- 6 stykk egg
- 0.5 dl TINE® Lettmelk 1,0 % fett
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 6 stykk cherrytomat, , delt i to
- 2 dl TINE® Ekte Revet Ost Original
Slik gjør du
1
2
Stek bacon i en varm stekepanne. Tilsett løk og potetskiver, og surr videre i et par minutter.
TipsBruk ev. poteter fra gårsdagens middag.
3
Pisk sammen egg og melk. Krydre med salt og pepper.
4
Hell eggeblandingen over i stekepannen, og varm opp over middels varme til det begynner å stivne i kantene.
5
Fordel tomatene oppå fritataen og dryss over ost. Sett pannen i ovn i 10 minutter, eller til osten har pen farge og frittataen er stiv. Server.
TipsBruk en stekepanne som tåler høy ovnsvarme da pannen etterpå skal settes inn i ovn. En frisk salat og godt brød hører med.