Frittata – Italiensk omelett
Enkel•15 min min
Frittata betyr ”stekt” på italiensk, og retten kan ligne på en pai uten bunn. Frittata kan fylles med mye forskjellig, men prøv denne gode varianten med bacon, potet, løk og tomat.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
200 gbaconskiver i biter
-
1 stkgul løk , i skiver
-
400 gpoteter , kokte i skiver
-
6 stkegg
-
½ dl
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
6 stkcherrytomater , delt i to
-
2 dl
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 200 °C.
-
2
Stek bacon i en varm stekepanne. Tilsett løk og potetskiver, og surr videre i et par minutter.
Tips
Bruk ev. poteter fra gårsdagens middag.
-
3
Pisk sammen egg og melk. Krydre med salt og pepper.
-
4
Hell eggeblandingen over i stekepannen, og varm opp over middels varme til det begynner å stivne i kantene.
-
5
Fordel tomatene oppå fritataen og dryss over ost. Sett pannen i ovn i 10 minutter, eller til osten har pen farge og frittataen er stiv. Server.