Frittata med poteter, bacon og tomat

Frittata med bacon, poteter og tomat

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 15 min
Frittata betyr ”stekt” på italiensk, og retten kan ligne på en pai uten bunn. Frittata kan fylles med mye forskjellig, men prøv denne gode varianten med bacon, potet, løk og tomat.

Ingredienser

Antall porsjoner

200 g baconskiver , i strimler
1 stk gul løk , i skiver
6 stk mellomstore poteter , kokte i skiver
6 stk egg
½ dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
½ ts salt
¼ ts pepper
2 stk tomater , i skiver
2 dl TINE Revet Ost Original , eller en annen variant

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C.
    2. Stek bacon i en varm stekepanne. Tilsett løk og potetskiver, og surr videre i et par minutter.
      Tips!

      Bruk ev. poteter fra gårsdagens middag.

    3. Pisk sammen egg og melk. Krydre med salt og pepper.
    4. Hell eggeblandingen over i stekepannen, og varm opp over middels varme til det begynner å stivne i kantene.
    5. Fordel tomatene oppå fritataen og dryss over ost. Sett pannen i ovn i 10 minutter, eller til osten har pen farge og frittataen er stiv. Server.
Tips!

Bruk en stekepanne som tåler høy ovnsvarme da pannen etterpå skal settes inn i ovn. En frisk salat og godt brød hører med.

 

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat