
Mini-omelett
Enkel•30 min12 min
Oppskrift på små omeletter, eller mini-frittata, fylt med godsaker som spinat og skinke. Supert å ha i matboksen til lunsj eller etter trening. Den perfekte matpakke!
Ingredienser
Antall porsjoner
-
8 stkegg
-
4 ss
-
½ tssalt
-
½ tspepper
-
1 ts
-
50 gfersk spinat
-
3 stkvårløk
-
100 gsmårettskinke
-
100 g
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 200 °C. Pisk egg med melk, salt og pepper.
-
2
Smør en muffinspanne eller –former med smør og fordel eggeblandingen i. Finhakk vårløk og strimle spinat. Strø over egget, topp med skinke og ost.
-
3
Stek i ovnen i ca. 12 minutter eller til egget er stivnet og osten smeltet. Avkjøl og ha i matpakken sammen med litt grovt brød med smør.
Tips
Det er lurt å la frittaten avkjøle seg helt i formen før du prøver å ta dem ut. Bruk en skarp kniv, skjær løs langs kanten og løft forsiktig ut. Muffinsformer av silikon er veldig gode å bruke til dette.