Mini-frittata

Mini-omelett

4
  • Enkel
  • 30 min
  • 12 min
Oppskrift på små omeletter, eller mini-frittata, fylt med godsaker som spinat og skinke. Supert å ha i matboksen til lunsj eller etter trening. Den perfekte matpakke!

Ingredienser

8 stk egg
4 ss Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
½ ts salt
½ ts pepper
1 ts TINE Meierismør
50 g frisk spinat
3 stk vårløk
100 g smårettskinke
100 g TINE Revet Ost Original

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C. Pisk egg med melk, salt og pepper.
    2. Smør en muffinspanne eller –former med smør og fordel eggeblandingen i. Finhakk vårløk og strimle spinat. Strø over egget, topp med skinke og ost.
    3. Stek i ovnen i ca. 12 minutter eller til egget er stivnet og osten smeltet. Avkjøl og ha i matpakken sammen med litt grovt brød med smør.
      Tips

      Det er lurt å la frittaten avkjøle seg helt i formen før du prøver å ta dem ut. Bruk en skarp kniv, skjær løs langs kanten og løft forsiktig ut. Muffinsformer av silikon er veldig gode å bruke til dette.

Tips

Du kan fylle disse med hva du måtte ønske. Prøv gjerne tomat, grønne bønner, chili, spekeskinke eller røkelaks.

Kommentarer

  • Amalie

    3 måneder siden
    Hei! Kan man fryse disse?

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Amalie!

      Des sies at Egg er eneste du ikke kan fryse. Men det er nok mulig å fryse disse. Kan hende at det ikke er helt det samme kvalitet når du tiner dem opp igjen. Lurest å spise de opp ferske. :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat