Familiepizza med ost og skinke

Familiepizza med ost og skinke

4
41
Enkel120 min
Sprø skorpe, fyldig bunn, og saftig fyll av tomatsaus og skinke gjør denne pizzaen til en familiefavoritt. Når den i tillegg toppes med TINEs Originale Revet Ost-blanding med Jarlsberg og Norvegia, er pizzasuksessen garantert!

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 kg
    hvetemel
  • ½ pakke
    fersk gjær
  • 1 ss
    honning
  • 2 ts
    salt
  • 7 ½ dl
    vann
  • 1 dl
    hvetemel til utbaking
  • 2 dl
    ferdig pizzasaus
  • 4 dl
  • 10 skiver
    kokt skinke

Slik gjør du det

  1. 1

    Rør ut gjær i fingervarmt vann. Tilsett honning og salt og resten av vannet. Elt inn hvetemel. Det blir en ganske klissete deig. Dekk over bakebollen med plastfolie. Heves i en time.

  2. 2

    Kle en langpanne med bakepapir. Strø på et tynt lag mel, og fordel deigen utover bakepapiret.

  3. 3

    Ha på pizzasaus, og smør den utover. La det være igjen en centimeter mot kanten.

    Tips

    Har du litt ekstra tid kan du teste ut denne oppskriften på hjemmelaget pizzasaus.

  4. 4

    Strø på ost og legg på skiver med skinke.

  5. 5

    Stek pizzaen på midterste rille i forvarmet ovn på 225-250 °C i ca. 15-20 minutter.

Del denne oppskriften: